Menu

Home
Dank aan
Wat is Arendsoog?
Fotoboek
Achtergrondinfo
Nederl. boeken
Specials
Buitenl. boeken
Kaften
De Schrijvers
De Uitgever
De Tekenaars
Control Center
Registreer
Koopjespagina
Forum
Gastenboek
Spelletjes
Top lijst
Contact


Aantal leden


De Arendsoog website heeft op dit moment 804 geregistreerde leden.

Wat is "Arendsoog"?

Wat is Arendsoog...? Voor degenen die dat niet weten is deze pagina speciaal gemaakt.

Johannes Nowee was schoolhoofd van een basisschool in Den Haag. In zijn vrije tijd deed hij ook nog eens vrijwilligerswerk in de bibliotheek. Het was daar dat Nowee geconfronteerd werd met een heleboel kinderen, vooral jongens, die op zoek waren naar cowboyverhalen en die niet konden vinden. De boeken van Karl May waren vaak nog veel te moeilijk voor deze jongeren en voor de rest was er eigenlijk niets in dat genre voorhanden...

Nowee besloot zelf een boek te gaan schrijven. In 1935 was hij klaar met zijn boek, dat hij "Arendsoog" noemde, naar de held uit het boek.

Johannes Nowee schreef nog meer Arendsoogboeken en deze werden vrij goed verkocht. Toen de KRO ook nog eens een hoorspel van Arendsoog ging uitzenden werden de boeken pas echt bekend en werd Arendsoog onder jong en oud een begrip.

Er zijn in totaal wel 63 delen van deze serie uitgekomen met de dappere cowboy Arendsoog en zijn vriend, de indiaan Witte Veder, in de hoofdrol.
Arendsoog is bij veel mensen nog steeds erg bekend en vooral veel volwassenen zullen zich de boeken nog zeker herinneren.


Login


Gebruikersnaam

Wachtwoord
 


Wachtwoord vergeten?

Bezoekers


Er zijn in totaal 534938 unieke bezoekers geweest op deze site, waarvan 97 vandaag