Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - cuppenh

Pagina's: 1 2 [3] 4
31
En het is toch zo moeilijk kiezen tussen die twee titels...
Toch maar de knoop doorgehakt en mijn voorkeur van het jaar aangegeven.  ;D

Huub

32
Yes, Shoot out!

Huub

33
Arendsoog Algemeen / Re: De wapens van Arendsoog en Witte Veder
« Gepost op: 03 december 2010, 12:34:48 »
De meeste ontmoetingen met de slechte jongens gebeuren op korte afstand. Arendsoog en Witte Veder gebruiken daar natuurlijk hun revolvers voor. Incidenteel komt het voor dat dit incident op de lange afstand moet worden beslecht. Daar gebruiken ze hun buksen voor.
Zie deel 26: De spookranch.
Om de bende, die hun kudde vee had gestolen, opgesloten te houden in hun ranch openen Arendsoog en Witte Veder van op behoorlijke afstand een spervuur met hun buksen.

Groetjes, Huub

34
Vraag het aan de leden... / Re: Beste Arendsoogverkiezing - Ronde 2
« Gepost op: 30 november 2010, 22:33:16 »
yesyes, ik ook gestemd  ;D

35
Is dat dan voor "geheel in kleur" of als er zelfs maar n pagina in kleur is?

Groetjes, Huub

36
Drukgeschiedenissen / Re: Algemene discussie over de drukkenoverzichten
« Gepost op: 30 november 2010, 21:49:17 »
Hallo Esteban,
Je vergeet zelfs het grootste mysterie te vermelden: deel 30 druk 1 !
Hiervan hadden ze toch zeker geen stapel reeds gedrukte kaften liggen? Of wel?
 Ik ben momenteel bezig om een overzichtje te maken dat niet uitgaat van delen en drukken, maar van de chronologische uitgaven in jaren en maanden (volgens de (nog steeds geweldige) drukgeschiedenissen van Wim.
Misschien dat we aan de hand van die lijst niet alleen wat meer kunnen zeggen over oude/nieuwe cowboy maar mogelijk ook van bijvoorbeeld gelamineerd gebonden/gelijmd...

Lijst volgt.  ;D

Groetjes, Huub

37
Zuma, als je nog bladzijden te kort komt mag je ook mijn Arendsogen-overzichtje gebruiken (hoewel het in grijstinten wat minder goed uitkomt...)
Groetjes, Huub


38
Nederlandse Arendsoogboeken / Tekenaars
« Gepost op: 20 november 2010, 08:28:05 »
Recentelijk een exemplaar gevonden van de "Man zonder verleden" van de pockets door Company of Books en bij vergelijking met de vorige uitgave (2004, Brilliant Books, paperback) viel me iets op:
In 2004 geeft CoB (zijnde Brilliant Books) als illustrator "Gerrit Stapel", en in pocket die ze 2008 uitgeven onder hun eigen naam is de illustrator "Hans G Kresse"! Weten ze na vier jaar al niet meer wie de tekenaar is geweest?
Bij nader onderzoek (ik heb een aantal van die pockets eens nagekeken) blijkt dat overal Kresse als tekenaar is genoemd terwijl dat alleen bij "De Spookranch" daadwerkelijk het geval is.
 ::)

39
Deel 41 t/m 63 + overige / Re: overige uitgaven
« Gepost op: 15 november 2010, 20:05:51 »
Betreffende de hierboven vermeldde omnibus heb ik nog het volgende te zeggen:
De inhoud is "Arendsoog" en "Kogels als losgeld" en op de achterkant staan twee korte verhaalinhouden. Die van "Kogels" is correct, maar die van "Arendsoog" heeft het over bandietenbendes, de geest van een 'zingende' cowboy en gevaar voor Pater Boyle.
Laat ik nou al bijna 50 jaar denken dat het dan gaat over "Witte Veder"  ??? ??? ???

Groetjes, Huub

40
Bug Report / Re: bestanden openen/opslaan
« Gepost op: 15 november 2010, 15:51:46 »
Als ik een bestand aanklik van de drukgeschiedenis word het eerst gedownload, waarna ik dat bestand aanklik om het te openen.
Als dat bij jou ook zo is moet je eens in de map "downloads" op de betreffende file met de rechter muisknop klikken. Er komt dan een menulijst met o.a. openen met...
Dat aanklikken en de juiste keuze selecteren of invullen.

Groetjes, Huub

41
Eerlijk delen / Re: Arendsoog Interviews CD
« Gepost op: 15 november 2010, 14:28:48 »
Is maar goed dat je dat nu pas doet. Ik heb net mijn laatste cd's met die interviews verkocht op de fandag. Ze zaten in dat infopakket. (pakket+4 cd's + poster)

Infopakketten ga ik ook NIET meer bij laten maken. Kost me allemaal veel te veel tijd.

Jack  :-O

Hi Jack, zijn ze dan nu op of heb je er nog een paar in de restvoorraad? Ik zou zo'n pakket wel willen hebben (al dan niet met CDs)

Groetjes, Huub

42
Eerlijk delen / Re: Mijn Arendsogen...
« Gepost op: 14 november 2010, 20:27:38 »
Nog een nagekomen opmerking: in de drukgeschiedenissen komt sporadisch voor dat een druk in dezelfde maand nog herdrukt is, deze heb ik in mijn overzicht als opeenvolgende maanden geplaatst.
Tevens het moeilijk aan te geven verloop van deel 3; daarvan heb ik een zo goed mogelijke beste inschatting gemaakt welke maanden het geweest zouden kunnen zijn.  :)

Groetjes, Huub

43
Eerlijk delen / Re: Mijn Arendsogen...
« Gepost op: 14 november 2010, 11:29:45 »
Hallo Wim,
Zie cel B1. De druk is dus per kolom, de delen per rij. Op het kruispunt van deel/druk staat het jaar van verschijnen (alleen de laatste twee cijfers).
Waar je ziet dat ik 4kleurenkaften met stofomslag heb ontgaat mij een beetje. In de lijst staan deel 2, druk 1 en deel 5, druk 7, maar die kende je al, en die zijn ook niet aangegeven als in mijn bezit zijnde (zie de legenda) [De enigste 4kleuren in mijn bezit is nr 3, 2e druk, daar staat ook een hokje om de cel]
Een hokje met vette rand geeft aan dat ik DAT exemplaar bezit (deel/druk). Voor de halflinnen/stofomslag (lichtblauw en donkerblauw) geeft dat tevens aan dat die eromheen zit. (Let wel: alln bij deze, niet bij 4kleurenkaften en uiteraard niet bij de gelamineerden)
Een hokje met gestreept patroon: dat exemplaar heb ik wel, maar zonder omslag.
Jammer genoeg zul je weinig veranderingen aantreffen t.o.v. de drukgeschiedenissen (de twee belangrijkste afwijkingen had ik al gemeld bij de betreffende delen daar)
Maar ik kan je wel wijzen op n afwijking:
deel 30, een amulet voor Arendsoog, heeft inderdaad een vreemd einde aan zijn drukgang. (Laten we even afzien van het aantal werkelijk verschenen albums t.o.v. deze titellijst)
Jij plaatst de 9e druk vr de 8e (1978 voor 1979?) a.d.h.v. de titellijst daarachter vermeld zou deze uit 1980 moeten zijn.
Hetgeen de 9e druk weliswaar na de 8e plaatst, maar toch weer vr de 8e druk, 2e oplage...  ::)
Vreemd, maar zou misschien verklaarbaar kunnen zijn. In het overzicht is duidelijk te zien dat vanaf 1981 alle boeken als oplage en niet als nieuwe druk zijn verschenen (was de proofreader met pensioen gegaan? was die ziek in 1958, het enigste jaar waar ook oplages verschenen i.p.v. drukken?) Nadere beschouwing van alle uitgaven 1981 laat zien dat de voorgaande druk minstens 2 jaar daarvoor was, behalve bij nr 30. Was die 9e z recent gedrukt dat de gegevens daarvan nog niet op de normale plaats lagen? De plaats waarvan ze normaliter gebruik maken om een herdruk op te starten? (Of zoiets?) En ze dus de 8e in een nieuwe oplage gebruikten?
Laten we het hier even bij  ;D

Groetjes, Huub44
Eerlijk delen / Mijn Arendsogen...
« Gepost op: 14 november 2010, 00:00:01 »
Aan de hand van de drukgeschiedenissen (prachtig werk!) heb ik een overzichtje geknutseld waarin ik mijn Arendsoog-collectie heb aangevinkt. Niet alleen dat het een totaaloverzicht is van welke drukken in welk jaar zijn verschenen, maar tevens rekening is gehouden met de verschijningsvorm van de uitgaves. Bovendien past het op n bladzijde (als je de optie "aanpassen op 1 pag." gebruikt)

Groetjes, Huub

45
Vraag het aan de leden... / Re: Arendsoog en Sinterklaas 2010
« Gepost op: 13 november 2010, 20:08:51 »
Helaas heb ik sinds jren geen Sinterklaasverlanglijstj e meer mogen maken. Hetgeen niet wegneemt dat ik mezelf stiekempjes in de loop der tijd wel eens verwen met het kopen van een Arendsoog omnibusje of een 1e drukje  ;D

Pagina's: 1 2 [3] 4