Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - Theodoor

Pagina's: 1 [2] 3 4 5
16
Arendsoog Algemeen / Re: een Arendsoog van Marc Sleen
« Gepost op: 10 februari 2007, 11:52:47 »
Ik wist dat Nowee eerder was dan Sleen, maar toch... Een inventarisatie van alle Arendsogen, de karakters dus, zou op zich leuk zijn.

17
Arendsoog Algemeen / Re: een Arendsoog van Marc Sleen
« Gepost op: 06 februari 2007, 17:05:51 »
Het gaat over het gebruik van de naam Arendsoog in de Nero-serie van Marc Sleen.

18
Arendsoog Algemeen / Lightfeet
« Gepost op: 05 februari 2007, 22:36:57 »
Is het eigenlijk ooit beschreven hoe Bob aan Lightfeet is gekomen? Wat is de fokgeschiedenis van Lightfeet? Hij wordt aangeduid met volbloed, wat meestal op de Engelse volbloed slaat, maar verder...

19
Vraag het aan de leden... / Re: Welke schrijver?
« Gepost op: 29 december 2006, 19:02:53 »
Paul Nowee, zijn boeken zijn vaak veel realistischer, vooral de laatste.

20
Arendsoog Algemeen / een Arendsoog van Marc Sleen
« Gepost op: 29 december 2006, 01:22:51 »
Lang geleden toen de Belsen nog een flink stuk van Afrika knoeiden en de Duitsers netjes bezet waren, heette Marc Sleen's serie van Nero nog de avonturen van Van Zwam. In het vijfde avontuur wordt de vermomde Nero voorgesteld aan Arendsoog, het opperhoofd der Commanchen. Het doet je denken waar die naam het eerst werd gebruikt?

21
Arendsoog Algemeen / Re: Vermoedelijke Tijdlijn Arendsoog
« Gepost op: 17 november 2006, 15:10:11 »
Dat klopt, het is nog erger met series die in het NU spelen, als daar na meer dan veertig jaar een moeder er nog steeds al een meisje van duizend weken uitziet...

22
Arendsoog Algemeen / Re: Arensoog in Crazy #1 (1982)
« Gepost op: 31 oktober 2006, 21:13:54 »
Deel 31, daar zat ik ook aan te denken. Als er inderdaad echt een deel dit stukje heeft geinspireerd, dan moet dat er eentje van Paul geweest zijn. (P en J verwisselen is niet grappig).

Bedenk wel dat Arendsoog in goed gezelschap belachelijk werd gemaakt. Dallas (de TV-serie), de Hulk, Star Wars en Peanuts (in dezelfde strip!!!) moesten er ook aan geloven, dat Ger Apeldoorn Arendsoog als een vergelijkbare grootheid met die Amerikanen voor het Nederlands publiek zag moet toch wel iets betekenen.

23
Arendsoog Algemeen / Re: Arensoog in Crazy #1 (1982)
« Gepost op: 31 oktober 2006, 14:59:42 »
Het is wel heel kinderachtig nep-fout geschreven, alhoewel de opmerking "hij moet zitten in de gevangenis, natuurlijk omdat Arendsoog in zijn benen heeft geschoten" mij wel deed glimlachen :P

Het lijkt een beetje op een mengelmoesje van verschillende delen, maar als hij maar één deel heeft gelezen zou ik zeggen dat het deel 2 was...

Witte Veder? Die connectie zou ik nooit maken. En over dat "kinderachtig nep" geschreven, er staan ook tekeningen  bij van hetzelfde kaliber. Best grappig. Maar het heeft zo weinig zeggingskracht.

24
Arendsoog Algemeen / Arensoog in Crazy #1 (1982)
« Gepost op: 31 oktober 2006, 11:55:34 »
Voor degenen die geinteresseerd zijn in satire aangaande Arendsoog is het interessant te weten dat in het eerste Nederlandse  nummer van Crazy,( een blad zoals Mad, daarom zijn er maar vier Nederlandse nummers van uithegeven, samengesteld door Ger Apeldoorn) een "boekverslag" staat van een zekere Dick Dekker (in werkelijkheid is Ger Apeldoorn de schuldige).

Het gaat zo

Dick Dekker
Vijfde klas

Wat ik heb gelezen in de Vakansie

Arensoog en Witte Veter.

In de Vakansie had ik een boek gelezen van Arensoog en Witte Veter door P.Nowei. Arensoog is een Cowbij an Witte Veter is zijn Indianees.

 ??? (mij bang zijn komen zeer erg veel grote storm) [tekstballon met pijltje] Dat staat er egt!
(uhg)

Witte Veter is een hele goeie goeie want die voelt altijd alles van voren. Hij praat ook heel raar want dat doen indianesen maar hij kan heel goed mikken met pijlen.

Arensoog heet eingenlijk Bobe Steenhoop maar omdat zijn ogen zo goed zien heet hij Arensoog en zijn paart heet Lifhgtfot. En hij heeft ook een Clot 45.

Er wort ook een hoop gevochten in het boek. Als Arensoog achter de boze ranger aanzitten  die zijn range in de brand stak voor de verzekkering.
Maar Arensoog wint het toch. Hij scjiet de boef neer. Arensoog Schiet nooit op paarden en alleen maar op je benen. Goed he. De boef heft en zwarte hoed. Zwart zijn is niet goed , dat zeft papa ook.

Arensoog vangt de boze ranger. Die moet zitten in de cel (omdat Arensoog in zijn benen hebben geschoten naatuurlijk). Witte Veter helpte ook mee.

De boze ranger had ook de indianesen boos gemaakt. Die Wilden nu allemaal de stad aanvallen. Maar Arensoog ging erheen om alles uit te liggen.
De hoofdindianees gelooft Arensoog dank zei Witter Veter. Samen roken ze een vredesbeweging en ze bidden samen. Dat doen Cowbijs altijs zegt. P. Nowei. 

 

Heeft iemand enig idee of deze warboel inderdaad op een deel uit de Arendsoog serie gebaseerd kan zijn?

25
Het Onzin-Forum / Re: Pim Pandoer
« Gepost op: 23 oktober 2006, 19:17:17 »
Heb je die korte verhalen ook die in het Jeugdjuweel hebben gestaan?

"Hoe Pim Pandoer kermis vierde" [1957]
"Pim Pandoer koopt een ijsje van goud" [1958]

In Jeugdjuweel 1960 staat nog een ander verhaal van Carel Beke:
"Het laatste uur van Alex Temár"

Jack  :-O

Ja hoor, die staan om te beginnen beide al in de Encyclopedia Panduriana, inclusief spelfouten.

26
Het Onzin-Forum / Re: Pim Pandoer
« Gepost op: 23 oktober 2006, 18:59:50 »
goed bezig

maar wat noem jij juiste versie?

by the way pimpandoer is aardig makkelijk verkrijgbaar
de meeste


In het geval van Pim Pandoer de pocket uitgave (Ik heb ook andere), maar met de pockets past de hele serie bovenop de kast met mijn Arendsoog verzameling!!!

27
Het Onzin-Forum / Pim Pandoer
« Gepost op: 22 oktober 2006, 18:57:37 »
Ik heb de Pim Pandoer serie eindelijk compleet, laatste 3 deeltjes vorige week gekocht, ik hoef alleen nog maar een "Piraten in de Poolnacht" in de juiste versie aan te schaffen en Pim Pandoer volgt Rechter Tie, de New Mutants, Wonder Woman, de New Teen Titans, January Jones (alles Nederlandstalige versie) en nog meer in mijn verzameling van complete verzamelingen. Nu Arendsoog nog.

28
Arendsoog Algemeen / Re: Arendsoog in Nederlands Dagblad.
« Gepost op: 08 oktober 2006, 13:01:29 »
Tuurlijk is dat oud nieuws, maar al het overige is nog veel ouder...

29
Arendsoog Algemeen / Re: Arendsoog in Nederlands Dagblad.
« Gepost op: 08 oktober 2006, 10:49:56 »
Kun je wellicht even scannen en op de site zetten, Theodoor? Ben eigenlijk wel benieuwd.

Wim  ;D

Nee, dat lukt nu niet meer, het enige interesante is dat de nieuwe Arendsoog omslagen door ene Wouter Tulp zijn gemaakt.

30
Arendsoog Algemeen / Arendsoog in Nederlands Dagblad.
« Gepost op: 22 september 2006, 20:05:00 »
Op Dinsdag zat er een boekenbijlage bij het Nederlands Dagblad, een artikel ging erover dat Kinderen graag de boeken van hun ouders lezen, (inderdaad, helaas heeft mijn Vader AL ZIJN ARENDSOGEN voor mijn geboorte weggegeven, maar ze bleven in de familie dus heb ik ze WEL gelezen).
Natuurlijk werden Arendsoog (heruitgave!) en de Kameleon (1e boek 3e auteur!) ook daarbij genoemd, in speciale kaderjes, en een 9 jaar oud jochie zei dat Texas Arendsoog zijn lievelings boek was. Schattig, is het niet?
Arendsoog werd als klassieker geklassificeerd en inderdaad denk ik dat zelfs de kameleon serie niet zo tijdloos is.

Pagina's: 1 [2] 3 4 5