Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - rudideventer

Pagina's: [1] 2 3 4
1
Eerlijk delen / Re: Interview
« Gepost op: 17 september 2015, 19:16:35 »
Wat een leuk artikel :)

2
Overige Discussie / Re: Boekenmarkt Deventer
« Gepost op: 31 juli 2015, 20:28:46 »
Iedereen die gaat: Heel veel plezier gewenst. Die ontzettend knappe vent die jullie tegenkomen...ben ik! ;D

3
Het Onzin-Forum / Re: Verjaardagen
« Gepost op: 15 april 2015, 17:23:58 »
Hartelijk dank !  :)

4
Het Onzin-Forum / Re: Verjaardagen
« Gepost op: 28 maart 2015, 21:41:32 »
Iedereen die ik de afgelopen maanden vergeten ben en iedereen die de aankomende maanden jarig is...VAN HARTE! (L)

5
Overige Discussie / Re: Fijne dagen!
« Gepost op: 01 januari 2015, 01:35:20 »
Gelukkig Nieuwjaar!!

6
Overige Discussie / Re: Fijne dagen!
« Gepost op: 27 december 2014, 16:56:20 »
Beetje laat maar niet minder gemeend.  :-[ Alvast een fijne Jaarwisseling en een goed 2015

7
Vraag het aan de leden... / Re: In welk boek...
« Gepost op: 18 december 2014, 15:52:20 »
Volgens mij was het in elk geval een boek van Paul, dus Texas Arendsoog valt dan af (tenzij ik het me niet goed herinner) en Arendsoog in Duplo heb ik nog niet zo vaak gelezen, dus dat zou 'm maar zo kunnen zijn. Ik ga straks even kijken. Een tijd terug kon ik ook iets niet vinden en dat bleek in Arendsoog extra te staan.
Texas-Arendsoog was volgens mij in zijn bovenbeen/heup. Sorry voor de verkeerde info, maar dat schot in bovenbeen maakte veel indruk op mij als kleine jongen...zo oud is het boek al, was 1 van mijn eerste

8
Vraag het aan de leden... / Re: In welk boek...
« Gepost op: 15 december 2014, 17:35:21 »
Is dat niet Texas-Arendsoog?

9
Het Onzin-Forum / Re: Hoe staat het met de forumleden?
« Gepost op: 07 november 2014, 17:10:20 »
Geen nieuws, maar ik lees hier wel regelmatig en als ik iets zinnigs te melden heb doe ik dat. Maar er is inderdaad weinig nieuws de laatste maanden ( een vicieuze cirkel dus)

10
Het Onzin-Forum / Re: Verjaardagen
« Gepost op: 20 oktober 2014, 21:10:01 »
Iedereen wiens verjaardag ik ben vergeten................ Van harte

11
Het Onzin-Forum / Re: Verjaardagen
« Gepost op: 01 september 2014, 16:57:34 »
Paul... van harte gefeliciteerd

12
Eerlijk delen / Re: Arizona
« Gepost op: 24 augustus 2014, 12:36:37 »
Prachtig... ik ga boeken (maar eerst even sparen)

13
Eerlijk delen / Re: Arizona
« Gepost op: 13 augustus 2014, 17:46:57 »
De vakantie /rondreis Californie/Nevada/Arizona ga ik zeker ook nog eens doen....is een hartenwens

14
Eerlijk delen / Re: Arizona
« Gepost op: 12 augustus 2014, 21:54:07 »
Ik ben afgelopen weken in Amerika geweest. Met mijn gezin een tour gedaan, langs de toeristische hoogtepunten; o.a: New York, LA, Grand Canyon, Las Vegas, San Fransisco, Yosemite.

We hebben onder nadere door Arizona gereden. We hebben er twee nachten geslapen. In Grand Canyon Village en Page. Dat is beide in het noorden vlakbij de grens met Utah.

We zijn via het zuidoosten (vanaf Palm Springs) langs Phoenix, geluncht in Scottsdale, naar het noorden gereden.

Ten zuiden van Phoenix is het een woestijn. Geen kale zandvlakte, maar een enorme vlakte begroeid met struikjes, van grijs tot groen op een witte ondergrond. In de verte bergen, die maar niet dichterbij lijken te komen. De bergen zijn oud, dus met ronde toppen. Ze zijn kaal, lichtbruin van kleur. Ook heb je een soort tafelbergen. De meeste bergwanden zijn erg steil.
Hoe noordelijker van Phoenix hoe hoger de begroeiing (van heel lage struikjes naar hoge struikjes/lage bomen) en hoe groener het wordt. De ondergrond is rood en stoffig.
Opeens reden we tussen de naaldbossen en gele weiden (weinig groen gras gezien) en dat was noord Arizona. En dat duurt tot je aan de rand van de Grand canyon staat. Al mag je daar niet met de auto bij komen.
Cactussen hebben we ook gezien, maar niet in grote hoeveelheden.

De grand canyon is echt een belevenis. Maar daarachter, ten noorden van, gaat het canyonlandschap door, Utah in. Al zijn de canyons minder diep en spectaculair. Ten westen van de Grand canyon is het woestijnachtiger. Ten oosten ook, richting Nevada,  Las Vegas.

Al met al een afwisselend landschap.

Het was er erg warm, rond de 38 graden. Maar het is een droge warmte, niet zo vochtig als hier. Ik vond het goed te doen. Je zweet wel, maar niet zo erg.
Het was ook het monsoonseizoen. 's Ochtends was het licht bewolkt, maar tegen de middag zag je de bui aankomen. Heel donkere bewolking en dan kon het opeens en heel plaatselijk erg hard regenen en onweren. Was dus normaal voor de tijd van het jaar.

Ook opvallend was dat de huizen de kleur hebben van de omgeving: okergeel, bruintinten, bruinroze. Geen enkel huis was lichtblauw, of groen of rood. De stijl zal wel Spaans/Mexicaans zijn, platdak met kantelen. Verreweg de meeste huizen hebben maar een verdieping. En alleen Phoenix heeft wolkenkrabbers. De rest van de dorpen/steden heeft voornamelijk laagbouw.
De meeste mededelingen op borden ed waren tweetalig; Engels en Spaans.

Komt het overeen met wat er in de boeken staat? Ik denk het niet, want er zal sinds 1860/70 toch aardig wat veranderd zijn. En Paul dacht aan Spanje als hij het landschap beschreef. Hij kwam aardig in de buurt. Maar als ik terugdenk, vind ik zijn beschrijvingen meer bij Utah passen; veel groener, bergachtiger.
Ik heb bijvoorbeeld nauwelijks koeien zien lopen (wel in Utah en Californie, voornamelijk zwarte koeien, ook kleiner dan de Hollandse koe).
In zuid Arizona hebben ze een stelsels van kanalen, naar ik aanneem voor de irrigatie. Dat zal 150 jaar geleden nog niet zo zijn geweest.
In een van de boeken laat Paul Arendsoog bedenken dat Arizona binnenkort de groenste staat van Amerika zal zijn. Ik weet natuurlijk niet in welk deel van het jaar dat zou zijn, maar in ieder geval niet in juli. Utah en Californie waren veel groener.

Maar wat het meest opvalt is de eindeloosheid van het landschap. Het gaat maar door. De afstanden zijn erg groot en dat is iets wat wij, met onze Nederlandse blik, niet gewend zijn.

Het is jammer dat Jan en Paul nooit naar Amerika geweest zijn. Waarschijnlijk zouden ze erg ge´nspireerd zijn geraakt door de geweldige omgeving.

Groeten,

Anne

ps ik wil graag foto's bijvoegen, maar ze zijn te groot, dus ik moet ze eerst verkleinen enzovoort. Het zal even duren.....
Mooi verslag Anne. Dank daarvoor. Als je nog meer kwijt wilt...GRAAG! [y]

15
Het Onzin-Forum / Re: Verjaardagen
« Gepost op: 30 juli 2014, 19:43:57 »
Bandido, ook gefeliciteerd!!

Jullie doen wel aan mooi ronde mijlpalen deze zomer: Jurgen 25, Bandido 50... Hebben we misschien ook nog een lid die dit jaar 75 wordt  :P ??

Wim ;D
Ik was wel van plan om het te worden ( en nog een jaar of 30 extra) maar dat duurt nog een kleine 19 jaar ;D

Pagina's: [1] 2 3 4