Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - eagle-eye

Pagina's: [1] 2 3 ... 8
1
Vraag het aan de leden... / Re: Familiegeschiedenis Arendsoog
« Gepost op: 30 mei 2015, 17:14:05 »
Ik ga voor de versie van deel 1  ;)

Wat me sowieso aanspreekt in de eerste delen is dat de samenleving (zoals reeds opgemerkt) nog veel minder georganiseerd is (meer in de stijl van Winnetou & Old Shatterhand, wss was Jan daar ook meer door beïnvloed?!?) en daardoor vind ik de eerste versie veel meer 'wild-west' achtig, meer de tijd van kolonisten etc. Daar komt bij dat ik de eerste delen eigenlijk ook het eerst gelezen heb, dus die versie van het verhaal min of meer als 'basis' beschouw(de) voor de volgende delen. Ik vind het overigens wel leuk als een verhaal een ingewikkelde voor-geschiedenis heeft met erfenissen ;)

groetjes,
eagle-eye

2
Vraag het aan de leden... / Re: was getekend Arendsoog
« Gepost op: 07 april 2015, 16:56:07 »
Ben ik de enige die er geen 50 euro voor over heeft?

Het zou interessanter worden als het boek in de aanbieding kwam.....

Groeten,

Anne

Nee, ben je niet want ik heb 'm ook nog steeds niet gekocht.  Maar dat ligt aan m'n studentenbudget   :-\

Aanbieding, daar zeg je wat leuks ;) of een rommelmarkt deze zomer ofzo maar daar zie ik dit boek nog niet zo snel liggen.. Is het te nieuw voor en te veel collectors item om nu al weg te doen...

3
Ik vind hem lijken op een exemplaar dat een tijdje geleden (paar jaar, weet het niet meer precies) ook werd aangeboden...
Kan natuurlijk dat ik me vergis.

Adverteerder biedt ook andere leuke dingen aan;)

groetjes,
eagle-eye

4
Overige Discussie / Re: Fijne dagen!
« Gepost op: 02 januari 2015, 12:50:46 »
Iedereen de beste wensen voor dit jaar!  :) :)

groetjes,
eagle-eye  :-O

5
Groot kans dat ik (zonder dat ik het bedoelde) die tipgever was  ;) Heb namelijk op die school gezeten en wel eens met de mediathecaris over Arendsoog gepraat  :P

groetjes,
eagle-eye

6
Nederlandse Arendsoogboeken / Re: arendsoogboeken
« Gepost op: 26 juni 2014, 08:59:18 »
Ze zijn wel niet van mij, maar voor de fans die in de regio wonen, hier: http://link.marktplaats.nl/m822346868 staan nog gratis Arendsoog boeken aangeboden...

m vr gr,
eagle-eye

7
Overige Discussie / Re: 10 jaar Arendsoogforum
« Gepost op: 11 juni 2014, 20:24:49 »
Het forum biedt zeker een meerwaarde, hoewel veel al besproken is na 10 jaar natuurlijk. Er is verschrikkelijk veel om na te lezen, zeker voor nieuwkomers/mensen die Arendsoog gaan (her)lezen
Het forum geeft ook iedereen de mogelijkheid zijn/haar inzichten te delen en op- en aanmerkingen te maken. Dat blijft belangrijk, volgens mij raak je nooit helemaal uitgediscussieerd ;)

En zolang er eens in de zoveel tijd ook nog eens nieuwe (actieve) leden bij komen is en blijft het leuk  :)

m vr gr,

eagle-eye

8
Het Onzin-Forum / Re: Verjaardagen
« Gepost op: 28 mei 2014, 17:31:40 »
Gefeliciteerd !  :)

groetjes,
eagle-eye

9
Nederlandse Arendsoogboeken / Re: Boeken van Jan Nowee: t/m nr. 20
« Gepost op: 21 mei 2014, 12:04:57 »
Ik had het ook niet gezien  :(
Net zo'n leuk woord als bekaf  (las ik vroeger vaak verkeerd, wist nooit wat dat was ;D) en bommelding en bestekla  ;D

10
Nederlandse Arendsoogboeken / Re: Boeken van Jan Nowee: t/m nr. 20
« Gepost op: 21 mei 2014, 09:13:14 »

1- Een zeer sterk staaltje van Witte Veder: zittend op een paard in galop, een gewonde man in zijn kraag pakken en voor je op het paard tillen (in een deel van Paul doet Arendsoog het). Ik blijf erbij dat het niet mogelijk is (heb daar zelfs een discussie met mijn man over ;D). Maar wellicht kan iemand me overtuigen dat het wel kan!

2- De dood van het grijze paard was een mooi eind van het boek geweest. Helaas moesten Buck en een aantal handlangers ontsnappen. Ik vond dat overbodig en niks toevoegen.

3- Arendsoog heeft minimaal 100 paarden. Weet iemand of dat een reëel aantal is voor een middelgrote ranch?

4- Voordat Arendsoog naar beneden stort in een oud huis in Dead Town, luister hij een discussie af van Buck en zijn bendeleden. Die zeggen nooit dat ze naar de ranch Panhandle (wordt overigens niet vertaald) gaan. Maar in het volgende hoofdstuk weet Witte Veder dat wel. Hij kan inderdaad gedachten lezen!

Groeten

Anne
Altijd leuk om te lezen, zulke analyses  :)

1: De Spookranch, 26 volgens mij. Het lijkt me inderdaad sterk dat zoiets (in galop) kan... Volgens mij moet je dan in ieder geval sterk inhouden... Maargoed, ik rijd geen paard en zal vast niet zo sterk zijn als A & WV  :-O

2: Ik had volgens mij hetzelfde toen ik het boek voor het laatst las. (hoe lang is dat alweer geleden?  ::) ) Misschien was het verhaal anders te kort?

3 Ik heb het idee dat een rancher minstens zoveel paarden had als knechten, maar ik moet het antwoord schuldig blijven. Hier: http://www.ruiter-reizen.nl/locatie-en-omgeving/western-rijden-in-wyoming/ vond ik nog wel mooie ruiterplaatjes :)

4. Even mijn woordenschat gecheckt, voor de zekerheid: pan handle = steel van een pan en 'to panhandle' bleek ook te bestaan, iets van bedelen (in de zin van 'handje uitsteken' misschien?). Wat betreft die eerste betekenis: volgens mij wordt die inderdaad niet letterlijk vertaald, maar ik meen bijna zeker te weten dat het grondgebied van de ranch een vorm had die iets met een steelpan/steel van een pan te maken heeft... Maar het is al weer even geleden dat ik het boek las.  ;)


11
Ik heb nog even verder gegoogled, en kwam toen ook een scriptie tegen over de receptie van Winnetou in Nederland, waarin Arendsoog/de Nowees ook genoemd worden:

(Sorry, het is in het Duits  ;) )

Titel scriptie, voor als je wilt googlen: DIE REZEPTION WINNETOUS IN DEN NIEDERLANDEN – EINE ANALYSE
----
AUFFASSUNGEN ÜBER KINDERLITERATUR, INSBESONDERE INDIANERGESCHICHTEN IN DEN NIEDERLANDEN AB 1880 BIS HEUTE
..."Der Holländer Jan Nowee (und später dessen Sohn Paul) schreiben die Geschichten des Helden „Arendsoog“. Die erste Geschichte dieser Serie erscheint im Jahre 1937. Nach einer kurzen Analyse der Königlichen-Bibliotheksdaten kann behauptet werden, dass Indianergeschichten seit Mitte der sechziger Jahre des 20. Jahrhunderts an Popularität eingebüßt haben. Es erscheinen zwar noch einige Neuauflagen, aber es entstehen kaum noch neue Titel. Die berühmtesten Indianergeschichten entstehen im 19. Jahrhundert oder Anfang und Mitte des 20. Jahrhunderts. Der Katalog weist gegen Ende des 20. Jahrhunderts einen deutlichen Rückgang an Neuauflagen auf"

---
En verderop:
" In der kulturellen Jugendzeitschrift 8Weekly vom 15. Juni 2004 werden Winnetou und der „niederländische Indianer“ Arendsoog miteinander verglichen („Indiaantje spelen, Nederland – Duitsland in het Wilde Westen“). Els Bertens zitiert darin Schullehrer und Erfinder von Arendsoog Jan Nowee, der meinte, dass die Bücher Mays zu schwierig für die niederländischen Jungs seien und er deshalb seinen eigenen Indianer kreiert habe. Dies könnte bedeuten, dass die Geschichten Mays mehr für ältere Jungs oder sogar Erwachsenen geeignet sind. "
---

groetjes,
eagle-eye

PS: dat die 1937 1935 moet zijn, is wel jammer  :-O

12
Het Onzin-Forum / Re: Verjaardagen
« Gepost op: 28 april 2014, 16:53:27 »
Van harte gefeliciteerd!  :-O


groetjes,
eagle-eye

13
Het Onzin-Forum / Re: Verjaardagen
« Gepost op: 14 april 2014, 20:31:27 »
Rudi, gefeliciteerd  ;D

14
Het Onzin-Forum / Re: Verjaardagen
« Gepost op: 12 april 2014, 15:49:13 »
Gefeliciteerd  ;D

15
Het Onzin-Forum / Re: Verjaardagen
« Gepost op: 07 april 2014, 06:59:37 »
Ook van harte gefeliciteerd!  :)

groeten,

eagle-eye

Pagina's: [1] 2 3 ... 8