Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - kiki

Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8
46
Nederlandse Arendsoogboeken / Re: analyse van de boeken
« Gepost op: 22 april 2005, 09:26:49 »
de boodschappen van 'word christen' en 'blijf doorzetten' zijn behoorlijk expliciet. ik dacht meer aan psychologische boodschappen die over het algemeen onbewust uitgezonden worden. het oedipuscomplex (freud), dat echt heel duidelijk in de boeken aanwezig is, is daar een voorbeeld van. de dood van arendsoog's vader, de plaats die arendsoog daarna inneemt binnen het gezin, de evidente moederband zijn verwijzingen naar deze theorie. volgens freud zou arendsoog zelfs een schuldgevoel hebben omdat hij niet aanwezig was tijdens de moord op zijn vader, wat hem ertoe bracht zijn leven in dienst van de mensheid te stellen; op zich een enorm offer voor een oedipale jongenswens. doordat de vadermoord daadwerkelijk plaats gevonden heeft, is er tevens sprake van regressie naar de eerste erotogene fase, waarbij de moederband nog onverbroken was. dit komt naar voren in de orale fixatie; bij alle boeken is er erg veel aandacht voor eten of het ontbreken daaraan. bovendien rookt arendsoog.  ;D

47
Het Onzin-Forum / het liefdesleven van de forumleden
« Gepost op: 22 april 2005, 09:04:03 »
omdat arendsoog's liefdesleven een stille dood gestorven is en de liefde de mensheid toch aardig bezig weet te houden, een nieuw topic! ik zal beginnen; ik ben nu ongeveer twaalf jaar samen met mijn jeugdliefde, we hebben twee poezen en hoeven daarom geen kinderen en het is nu lente en dan word ik altijd verliefd. meestal op arendsoog...  ;D
wie volgt?  ;)

48
Het Onzin-Forum / Re: Line-dansen
« Gepost op: 21 april 2005, 10:00:47 »
ťťn van mijn favoriete nummers! ben nu ook all shook up, vandaar. zeg, film eens een keertje de dans die je op dat nummer doet, ik wil het wel eens zien (belgiŽ is zo ver weg om een keer te komen kijken... :()

49
Nederlandse Arendsoogboeken / Re: analyse van de boeken
« Gepost op: 20 april 2005, 19:56:20 »
het gaat er om dat bewust of onbewust boodschappen in de tekst en tekeningen verborgen zitten die je veel kunnen zeggen over hoe mensen denken. er worden al heel lang studies en onderzoeken gedaan naar de ontwikkeling van mensen, in een poging ze te begrijpen; waarom doe je iets en waarom op die manier? je kunt de moeilijke woorden trouwens ook googelen, tino!  ;D

50
Nederlandse Arendsoogboeken / analyse van de boeken
« Gepost op: 20 april 2005, 19:31:36 »
het lijkt me leuk om eens diepte-analyse toe te passen op de arendsoogboeken. natuurlijk zijn het in de eerste plaats fantastische leesboeken, maar volgens mij bieden ze meer dan dat. ik geef een aantal voorbeelden, dan kunnen we die gezamelijk uitwerken. het oedipus-complex is natuurlijk evident in de verhalen, ik herken een aantal van jung's archetypen en ik kan arendsoog's constitutionele type aangeven, aslmede zijn religieuze dispositie. ook de tekeningen zijn leuk iconologisch te duiden. daarnaast is er historisch sprake van anachromismen en letterkundige duidingen kunnen ook interessante visies opleveren.
geef maar aan wat uitgewerkt moet worden! en doe vooral zelf ook mee, hoe meer analyses, hoe beter, want daar leren we allemaal van en ik vind het ook beslist recht doen aan de boeken!

51
Het Onzin-Forum / Re: Line-dansen
« Gepost op: 17 april 2005, 21:43:07 »
ik heb er een keer eentje zo gemonteerd dat i ondersteboven stond. lijkt me lastig dansen op je handen  ;D

52
Het Onzin-Forum / Re: Verhouding Man/Vrouw
« Gepost op: 14 april 2005, 09:57:27 »
wat ik heb willen zeggen is dat er vanuit biologisch oogpunt nog bepaalde oerdriften / instincten zijn die mede bepalen wie met wie paart. aangezien mensen daarbij tevens de last van coginitieve vermogens dragen, spelen bij hen ook andere aspecten een belangrijke rol, waaronder financiŽle draagkracht (voor de zekerstelling van eerste levensbehoeften), status (voor vergrote kans op maatschappelijke vooruitgang), marktwaarde (een mannetje / vrouwtje die al door iemand anders is goedgekeurd moet wel haast de juiste kwaliteiten bezitten voor goed nageslacht) en humor (geen directe evolutionaire toegevoegde waarde, maar immens belangrijk).

"veelmannerij" bestond overigens ook in de oude natuurgodsdiensten; purgisnacht is een prachtig en benijdenswaardig voorbeeld daarvan.  ;D

53
Het Onzin-Forum / Re: Verhouding Man/Vrouw
« Gepost op: 14 april 2005, 08:55:46 »
en nog even in aanvulling op anko / daniŽl: een relatie heb je samen, dus maak je ook samen de keuze voor elkaar. maar uit onderzoek blijkt dat mannen inderdaad de voorkeur geven aan minder hoogopgeleide vrouwen, terwijl vrouwen een voorkeur hebben voor hoog- (hoger) opgeleide mannen. dat is vast die door de eeuwen heen ingebakken onderdanige positie die wij innemen en waarin wij vol ontzag naar het mannetje opkijken.  ;D overigens is dit ook in de natuur zo; aangezien het vrouwtje bepaalt wie met haar paart, wil zij zeker zijn van een superieur nageslacht en zal dus altijd het mooiste (bij kippen), het sterkste (bij hertjes) of het slimste (bij mensjes) mannetje uitkiezen.

dus ik zou zeggen mannen; doe je best en laat je van je intellectueelste kant zien!  (L)

54
Het Onzin-Forum / Re: Verhouding Man/Vrouw
« Gepost op: 14 april 2005, 08:48:26 »
wat kan iedereen toch tot laat in de nacht met zinnige opmerkingen komen! mijn cognitieve vermogens nemen na tien uur 's avonds tot verontrustend kleine hoeveelheid af...  :(
maar alle lof voor de bijdragen. als ik even samenvat en analyseer kom ik tot de verbijsterende conclusie dat we met zoveel mogelijk argumenten elkaar gelijk proberen te geven. wat ik opmaak uit de diverse meningen is dat we allemaal vinden dat mannen en vrouwen inderdaad verschillen, maar dat de basis van een gezonde samenleving ligt in het wederzijdse respect voor elkaar en de acceptatie van andersmans sterke en zwakke punten (ik lijk wel een relatietherapeut  ;D). wel is het zo dat de vrouwen op het forum vinden dat door de geschiedenis heen zij minder kansen hebben gekregen en dat de mannen vinden dat zij zeuren, en - belangrijk in dit geval- dat er nu nog mannen zijn die denken dat ze beter zijn dan vrouwen. maar, zo blijkt uit een aantal bijdragen, er zijn ook mannen die daar heel anders over denken en vanuit een hartverwarmende vanzelfsprekendheid het maken van afspraken zien als het fundament van een goede man-vrouwrelatie (anko, wil je met me trouwen?  :D)

dus....hadden we nog een probleem?  ;D

55
Het Onzin-Forum / Re: Verhouding Man/Vrouw
« Gepost op: 13 april 2005, 19:23:53 »
okť tuinman, dit zijn dus wel uitspraken die je moet onderbouwen wil je geloofwaardig over komen! ik begrijp ook niet goed waar je dit op baseert; blijkt uit het voorgaande niet juist dat we moeten waarderen dat mannen en vrouwen anders in elkaar zitten en dat het geen wedstrijd is? als jij "gewoon beter" bent, dan geef maar een aantal redenen daarvoor. ik zal ze met plezier analyseren.  (L)

en daniŽl, het was niet de bedoeling om tino te 'overschreeuwen', maar ik raak erg kriebelig van willekeurig opgeroepen meningen zonder enig fundament en daar ga ik graag tegenin. miss heeft hetzelfde geloof ik. dit wordt op de universiteit behoorlijk gestimuleerd, en dan niet in het curriculum, maar door mede-studenten. vandaar onze uit pure gewoonte voortvloeiende reacties. in je lofzang op mij vergeet je overigens dat ik ook bijna voltijd werk, een druk sociaal leven heb en het huishouden doe  ;D
ik vraag me trouwens wel af in hoeverre "gender" biologisch bepaald is, volgens mij ligt de kern van het begrip juist in het culturele aspect. niet de natuur dwingt, maar de cultuur. en dan kan ik me voorstellen dat het voor mensen gaat wringen. ik wil geen kinderen, maar zouden ze er onverhoopt wel komen, weet ik nu al wie het leeuwendeel van de verzorging op zich zou moeten nemen. en er zouden allemaal buitengewoon rationele argumenten voor aangevoerd kunnen worden, tijdtechnisch, economisch, sociaal...maar toch...in hoeverre kun je dan nog spreken van een vrije keuze?

einde discussie?? net nu het leuk begint te worden? je geeft te snel op, daniŽl!   :D

56
Het Onzin-Forum / Re: Verhouding Man/Vrouw
« Gepost op: 13 april 2005, 16:19:03 »
en behalve dat ik natuurlijk miss gelijk geef  ;D wil ik ook nog toevoegen dat erg veel schilderijen uit de 17e eeuw, van meesters als frans hals, eigenlijk gemaakt zijn door vrouwen als judith van leijden, die hun eigen naam er dan misschien wel onder konden zetten, maar daar niets mee opschoten omdat het werk alleen verkocht werd als het door een man gemaakt was. en dichter bij huis; jullie kennen vast wel de film The Associate?
en no offense daniŽl, maar "in de rondte lullen" is tegen mijn principes en ik ben er van overtuigd dat je geen ongefundeerde uitspraken van mij zult aantreffen. ik ben zelfs al iets verder dan gymnasium en met mijn derde academische studie bezig, dus ook ik wil alles beredeneren / onderbouwen.
en tenslotte je stukje over fysieke verschillen; ik kan even niets vinden over dat ik iets beweerd heb met betrekking tot marathonlopen. in fysiek opzicht verschillen mannen en vrouwen inderdaad (sic!) en daar ben ik heel blij om kan ik je vertellen!  ;D overigens is 'marathonloopster' wel wat veel eer voor mij; ik heb een half jaar geleden met enige moeite een halve marathon voltooid en kreeg na een supertijd van 2.03 uur neergezet te hebben een voicemail van een vriend die luchtig verklaarde er minder dan anderhalf uur over gedaan te hebben en dat ik, aangezien ik niet opnam, warschijnlijk nog aan het lopen was - 3 uur later... :'( ik ben dus de eerste om te erkennen dat mannen sterker zijn!  ;D  ;D  ;D
mooie uitspraak over mannen en vrouwen, ooit gelezen;
overdag ben je elkaars gelijke, om 's avonds te genieten van het verschil...

57
Het Onzin-Forum / Re: Verhouding Man/Vrouw
« Gepost op: 13 april 2005, 14:09:17 »
toch heb je wel een beetje gelijk hoor, tuinman; deze passage is ťťn van mijn minst favoriete... :(
ik wil gewoon niet erkennen dat mijn grote held -toch een kind van zijn tijd- geen geŽmancipeerde gedachten heeft. en in vergelijking met de daadwerkelijke situatie toen, vrees ik dat hij zelfs erg vooruitstrevend gevonden zou worden... ;D

58
Het Onzin-Forum / Re: Verhouding Man/Vrouw
« Gepost op: 13 april 2005, 13:06:37 »
ja? wat is je punt? het boek is in 1935 geschreven, wil je daar nog steeds richtlijnen voor je leven nu uithalen? in de bijbel staat dat je slaven mag houden, in de koran dat je als man een jurk tot op je enkels moet dragen en in de rig veda dat je je eerstgeborene aan de moedergodin moet offeren. veel plezier!  ;D
ik mag aannemen dat je het met me eens bent dat mensen zich ontwikkelen? dat bepaalde standpunten uit bepaalde boeken misschien wat achterhaald zijn?  :)

59
Het Onzin-Forum / Re: Verhouding Man/Vrouw
« Gepost op: 12 april 2005, 19:29:08 »
okť dat pleit voor je, dat je trouw blijft aan helden ook als ze een mindere dag hebben  [cl]

ik heb ook een hekel aan mensen die te zacht rijden en die mogen ze van mij evengoed bekeuren. maar weet je, als ik ze inhaal (en geloof me; dat doe ik) dan zijn het vrijwel zonder uitzondering stokoude mannetjes die half dood achter het stuur liggen. gek he, die hele andere perceptie?  ;D

60
Het Onzin-Forum / Re: Verhouding Man/Vrouw
« Gepost op: 12 april 2005, 19:12:31 »
"hier vliegen ze met grote snelheden door de bochten"?? ik rijd toch erg veel naar en in de achterhoek, ook niet echt dichtbevolkt zou ik zeggen, maar dat soort lui zie ik echt niet  ??? daarbij worden ze geheid van de weg geplukt en maar goed ook zou ik zeggen.

tuinman, kijk je niet wat al te veel formule 1? zelfs schumacher "vliegt" niet meer "met grote snelheden door de bochten", hij stumpert maar wat aan de laatste tijd. verander je image maar in "fernando alonso is the best"  ;D

Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8