Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - Theodoor

Pagina's: [1] 2 3 ... 5
1
Arendsoog Algemeen / Re: Vermoedelijke Tijdlijn Arendsoog
« Gepost op: 24 maart 2011, 09:56:13 »
Blij het lezen van nr. 4 (Arendsoog in de knel), merkte ik dat Pater O'Brien een paar keer "hemelpiloot" werd genoemd (o.a. pagina 128). Ervan uit gaande dat het verhaal zich zo rond 1870 afspeelt, en volgens mij de eerste vlucht in 1903 was, had deze schurk best Nostradamus kunnen heten.... ;D ;)

Sorry dat ik zo laat reageer, MAARRRRR... Piloot komt van een Frans woord voor loods, oftewel "een Zeeman die het Schip Door Onzekere Wateren Veilig de Haven Binnenleidt", en die betekenis had het al in het Nederlands rond 1860. Pilot had (en heeft!) die betekenis ook in het Engels. In die betekenis is het als beschrijving van (de functie van) Pater O'Brien niet al te respectloos en zeer zeker passend voor een 19e eeuws karakter, dat nog niet al te zeer verdorven is. 

2
Arendsoog Algemeen / Re: Half klaar.
« Gepost op: 21 maart 2011, 21:06:16 »
Ik ben KLAAR!!!

Ik had Premiejager natuurlijk wel voor Sinterklaas verwacht, stond wel op mijn lijstje, maar jammer genoeg  had zware ziekte de voorbereiding op het Sint Nicolaas feest een beetje verpest (we zijn weer beter, hoor en ik heb wel andere boeken gekregen), gelukkig begin ik zoiets altijd erg vroeg, dus er waren wel behoorlijk wat surprises (met overvloedig gebruik van plakband) and gedichten.

Geen Arendsoog voor mij dus, maar vandaag heb ik mij in een soort van  roofriddersburcht begeven om daar het laatste ontbrekende deel aan te schaffen.De hele serie! (Nu blijven er natuurlijk nog wel wat misende winterboeken over, en er zijn nog andere series genoeg). 
 

3
Arendsoog Algemeen / Arendsoog in een literair magazine...
« Gepost op: 03 mei 2010, 19:05:17 »
Ik heb vandaag Bzzlletin 254 (Maart 1998) aangeschaft, is aan de Western gewijd,  op pagina 17-23 vinden we Ron Elshouts "Tegenover het knallen van zoveel schoten heeft de geest geen kans   
Arendsoog, een geschiedenis". Het bevat weinig nieuws voor ons, maar het is het eerste geschiedenisje, dat zo duidelijk toont dat Arendsoog en Witte Veder zijn geschapen als reactie op Winnetou en Old Shatterhand, en is leuk verluchtigd met ons welbekende plaatjes.

Opvallend is wel dat er in het geschriftje, wel aandacht aan film en literatuur wordt besteed, maar niet aan de kunstvorm die er in het geval van de Western zo duidelijk tussenin  zit, de strip.

4
Arendsoog Algemeen / Re: Eppo Western strip
« Gepost op: 07 oktober 2009, 23:17:53 »
In strips zijn zulke cameos niet zo zeldzaam,  bijvoorbeeld Johnny Goodbye 11, strip pagina 5, 8e plaatje, een vliegtuig komt U.S. marine Goodbye van Bikini af halen, in het 9e plaatje blijkt het luitenant Danny te zijn (Buck Danny, zo ongeveer de meest beroemde piloot in (Europese) stripverhalen), in het volgende plaatje vliegt  Goodbye met Danny als piloot naar de USS Mississippi, om dan in het eerste plaatje van pagina 6 in een patrouilleboot te praten met de bevelvoerende marine officier daarvan, een zekere Luitenant Kennedy (Een cameo van de latere 35e President van de Verenigde Staten van Amerika, dus), de grap daarvan is dat op pagina 7 we zijn voorganger (de latere 34e president, dus) Generaal Eisenhower ontmoeten, maar die heeft een echte rol in het verhaal als generaal en dat is dus geen cameo meer.

Ik denk niet dat voor iets als " "Kunt u ons ook zeggen hoe we van hier naar Phoenix moeten rijden, mijnheer de beroemde deputy?" "Phoenix? Alsmaar rechtdoor" " toestemming van de erven NODIG is, hoewel het wel gepast zou zijn, misschien weet iemand anders daar meer over?   

De oorspronkelijke Eppo was een fusie van de Sjors en de Pep, en de Pep had Arendsoog verhalen, een saluut aan DE Nederlandse Western held zou als het passend zou zijn dan ook niet misplaatst zijn, maar ja, Deputies uit Arizona lopen niet zomaar rond in South Dakota en het speelt zich niet af in een veestadje, dus zomaar een cowboy die LIJKT op een zekere Mr. Stanhope is voorlopig al teveel om op te hopen...

5
Arendsoog Algemeen / Eppo Western strip
« Gepost op: 03 oktober 2009, 17:39:36 »
In de herrezen Eppo verschijnt momenteel de Nederlandse strip Ronson Inc., een western gesitueerd in South Dakota, een situatie vergelijkbaar met Mining Valley in het begin, maar met een ietsje meer aandacht voor de lusten des vlezes...

In dit interview beweert Mick Oosterveer ALLE Arendsogen te hebben gelezen, de mogelijkheid van een toekomstig cameo optreden van onze helden is dus niet uit te sluiten...


http://www.stripelmagazine.be/pivot/entry.php?id=3281#body

6
Arendsoog Algemeen / Re: Half klaar.
« Gepost op: 12 december 2007, 16:52:20 »
Ik ben een beetje opgeschoten, tot en met #57 compleet!

7
Nederlandse Arendsoogboeken / Re: Vrienden van Arendsoog
« Gepost op: 07 oktober 2007, 23:50:32 »
Ik heb voor Grisley gestemd, maar eigenlijk denk ik : Lightfeet!!!

8
Arendsoog Algemeen / Re: Arendsogen in Groningen bij Intertoys.
« Gepost op: 07 oktober 2007, 23:22:07 »
Al zolang ik mij kan herinneren is het heel gewoon voor gerenommeerde speelgoedwinkels om ook enige kinderboeken in het assortiment te hebben, maar wanneer dit om originele (late) Arendsogen en Gold & Platinum embossed Sjors en Sjimmies gaat, vraag ik het me ook af. Het kan zijn dat ze op de sentimenten van grootouders gokken...

9
Arendsoog Algemeen / Re: Arendsogen in Groningen bij Intertoys.
« Gepost op: 03 september 2007, 14:52:48 »
Gewoon verkopen dacht ik, dat is niet zo vreemd. Veel mensen komen niet op het idee om kinderboeken bij een boekhandel aan te schaffen.Het is de intertoys op de Vismarkt 39, trouwens.

Waar ik van te kijken stond was dat ze nog zoveel nieuwe Arendsogen hadden,  met een iets beschadigd kaft, in elk geval de 54's. 

10
Arendsoog Algemeen / Arendsogen in Groningen bij Intertoys.
« Gepost op: 28 augustus 2007, 12:47:35 »
Ik heb juist bij Intertoys in Groningen een gloednieuwe (Malmberg) #54 gekocht. Ze hadden er #33, #43, #53 en #54. (Ik heb de mooiste van de vier #54's gekocht. Prijs is slechts 4,98 (de Slegte vraagt 2 euro meer).

11
Arendsoog Algemeen / Re: Half klaar.
« Gepost op: 23 juli 2007, 11:38:14 »
Ach #34, heb ik ook al...

12
Nederlandse Arendsoogboeken / Re: Nieuwe nummering Arendsoogboeken
« Gepost op: 23 juli 2007, 11:33:27 »
Bedankt!!! Ik was net even op zoek naar jaar van uitgave van #12, dus dat kwam mooi uit!

13
Arendsoog Algemeen / Half klaar.
« Gepost op: 18 juli 2007, 19:34:22 »
Zoals de meesten wel zullen weten is mijn verzameldoel simpelweg #1-63, de afgelopen weken ben ik aardig opgeschoten met de gaatjes te vullen en nu ligt het eerste gat bij #34. Ik ben over de helft, hoera!!!

14
Over IK en HIJ vertellingen by C.F. May is wel het een en ander te zeggen, maar in het kort komt het erop neer dat de HIJ-boeken eigenlijk echt voor de jeugd bedoeld  waren, (Net als Arendsoog), terwijl de IK-boeken meer voor de volwassen geoefende lezer waren.

15
Kiki, je gaat een beetje te ver. May was niet helemaal lekker, maar zo gek was hij nou ook weer niet.

Voor een catalogus van Nederlandse May Uitgaven:
http://karlmay.leo.org/kmg/seklit/sokmg/087/index.htm

Echt, Arendsoog verzamelen is KINDERSPEL vergeleken met May verzamelen.


Pagina's: [1] 2 3 ... 5