Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - Chakotay

Pagina's: [1]
1
IdeeŽn voor de site / Re: hoe meer mensen naar de site tehalen
« Gepost op: 17 november 2006, 18:55:31 »
Ik moet eerlijk zeggen dat ik wat huiverig ben op het aanbieden van links naar sites die niks met Arendsoog te maken hebben. Pagerank is leuk en aardig, maar ik plaats niet voor niets ook geen banners op mijn site. Als je trouwens in google naar Arendsoog zoekt, dan kun je er nu al echt niet omheen hoor ;)

Banners worden massaal genegeerd door het surfende publiek, ondanks dat er nog mensen zijn die denken dat ze er nog geld mee kunnen verdienen.
Natuurlijk ben je goed te vinden als men zoekt op Arendsoog, maar het zou ook aardig zijn als men hier terecht kwam door bijvoorbeeld het zoeken naar een term als "jeugdboeken".
Mijn eigen aanpak is door voor de links een aparte pagina te reserveren, zodat de pagina's waar het feitelijk om draait niet vervuild worden door links. Al komt er geen hond op die pagina kijken, de spider van Google komt er zeker wel, en ziet de backlinks. En dat is waar het om gaat. Op de andere pagina's hoef je dan alleen maar naar die ene linkpagina te verwijzen.

Op een van mijn sites bleek de link naar deze website al te bestaan. Ik heb hem alleen licht aangepast. Indien je een banner hebt van 120 x 90 pixels, kan ik daar ook naar verwijzen.

De link die ik heb bewerkt is te vinden op: http://www.selectiegids.nl/review.php?sid=8805&recat=

2
Arendsoog Algemeen / Re: Arendsoog en ik
« Gepost op: 16 november 2006, 19:28:26 »
Inderdaad jammer dat er maar 1 online staat. Met die  achtergrond op de site deed het me wel een beetje denken aan de echte boeken met die vergeelde bladeren. Pure nostalgie  ;D

Ja voor de prijs hoef ik het niet te laten, maar omdat ik toch wat erg veel boeken in huis heb, en weinig ruimte voor nieuwe, heb ik op het moment een soort van "boekenembargo" ingesteld :D. Eigenlijk is het best handig, al die boeken gewoon op je harde schijf.

3
Arendsoog Algemeen / Re: Arendsoog en ik
« Gepost op: 15 november 2006, 19:48:05 »
Ik denk ook dat ik er nog niet zo lang mee wacht. Ik ben gisteren (of eigenlijk vannacht) begonnen met de online versie van deel 1. In een uur had ik de helft al gelezen. Vloog ik er vroeger ook zo snel doorheen? Geen idee meer van. Na het eten zo ga ik hem uitlezen.  Erg leuk en haalt jeugdsentiment boven  :D

4
Bug Report / Re:Inlog procedure
« Gepost op: 15 november 2006, 01:04:44 »
3. Het forum zet een cookie met je gegevens op je computer (dit is ge-encodeerd, voor de kenners: met MD5 encryptie)

Oei MD5...die heb je binnen een paar uur gekraakt met de juiste software....

Tegenwoordig zit er ook SHA1 (Secure Hash Algorithm #1) in php, deze is 160 bits dus ietsjes taaier, en volgende de security bonzen nog nooit met succes aangevallen.

5
IdeeŽn voor de site / Re: hoe meer mensen naar de site tehalen
« Gepost op: 15 november 2006, 00:56:36 »
Tip: wissel veel links uit met andere sites, al dan niet Arendsoog of boekengericht. Iedereen die weet hoe Google (Pagerank) ongeveer werkt, weet dat je dan hogere posities in de zoekresultaten krijgt.

Ik ben zelf webmaster van een viertal websites. Ik zal dus eerdaags eens een paar linkjes plaatsen.

6
Arendsoog Algemeen / Re: Arendsoog en ik
« Gepost op: 15 november 2006, 00:37:44 »
Ik denk dat ik rond de 12 jaar was. Het kan ook eerder zijn geweest. Ik lag op dat moment in het ziekenhuis voor het een of ander, en omdat ik me de blaren verveelde had ik mijn moeder gevraagd wat leesbaars mee te nemen. Toen ze voorstelde om een paar Arendsoogboeken van mijn broer mee te nemen, leek me dat een puik idee. Ik wist dat mijn broer die boeken had, maar ik had ze nog niet gelezen. Ik had er daarvoor ook geen idee van waar ze over gingen. Vanaf het moment dat ik de eerste uithad was ik verkocht, en heb ik in no time de resterende boeken gelezen, plus wat ik nog in de bibliotheek kon vinden. Kopen deed ik minder snel, want zo'n boek kostte in die tijd toch nog 10 gulden herinner ik me. Ik heb er ooit nog een gehad voor mijn verjaardag (de Avondmannen).

Toen ik op mezelf ging wonen heb ik ze allemaal teruggegeven aan mijn broer omdat ik niet de ruimte ervoor had, en het zonde vond dat ze in een doos zouden verstoffen. De laatste keer dat ik er een heb gelezen zal zijn geweest omstreeks 1985. Ik denk dat ik ongeveer de helft van de delen uit die tijd heb gelezen, dus heb eigenlijk nog een inhaalslag te maken. Misschien wacht ik ermee tot mijn 65e, wand dan heb ik tijd  ;D

7
Arendsoog Algemeen / Re: Vermoedelijke Tijdlijn Arendsoog
« Gepost op: 15 november 2006, 00:07:32 »
In langlopende fictie is het altijd erg moeilijk de tijdlijn te bepalen, en is er meestal ook geen eenduidige tijdlijn. Ter analogie: Het vroegste avontuur wat een andere cowboy, namelijk Lucky Luke, beleeft, heb ik ergens bepaald op 1861 (het aanleggen van de telegraaf van Omaha naar Carson City).  Het meest recente avontuur zou hij beleefd hebben in 1892 (arrestatie van de gebroeders Dalton te Coffeeville, Ks). Merkwaardig is dat hij in die 31 jaar volstrekt geen rimpeltje heeft gevormd, dus ook toen kende men al Oyl of Olaz  :o

8
Arendsoog Algemeen / Re:De wapens van Arendsoog en Witte Veder
« Gepost op: 14 november 2006, 23:55:16 »


Ik heb over de Colt wat info gevonden die ik hier met jullie wil delen:

http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/WWcoltR.htm

9
Arendsoog Algemeen / Re: Karakter van Arendsoog
« Gepost op: 14 november 2006, 23:50:32 »


Ik wil het natuurlijk eens hebben over het karakter van Witte Veder. Hij is een erg bescheiden man. Hij zegt van zichzelf wel eens dat hij een domme indiaan is. Maar dat klopt natuurlijk niet....

Ergens zit er wel iets in, gezien het feit dat hij na jaren nog steeds de Engelse taal zeer gebrekkig spreekt. Of zou dat komen doordat hij te weinig sprak, en dus niet genoeg oefende? Ik heb in een van de boeken gelezen dat hij een voor hem ongebruikelijk lange redevoering afstak tegen zijn vriend. Welk boek dat was, en waar het over ging ben ik kwijt.

10
Arendsoog Algemeen / Re: DUIVELSKUNSTENAARS
« Gepost op: 14 november 2006, 23:42:22 »
Ook in Arendsoog en de Mississippi Duivels (deel 28) halen onze vrienden duivelskunsten uit door de commandanten van het rebellenleger onder de ogen van hun manschappen uit het kamp weg te halen....

Een soortgelijke actie halen ze uit in "Mexicaans Avontuur", waarbij ze achtereenvolgens twee bandietenaanvoerders van hun respectieve bendes isoleren, zonder dat hun handlangers iets in het snotje hebben.

In, ik meen, "Het Veeland in Gevaar", zitten ze stevigd geboeid opgesloten in een zeer krappe kast bij de schapeboeren. Met veel kunst en vliegwerk weten ze zich te bevrijden en redelijk ongeschonden uit de kast te komen (dit in de letterlijke betekenis ;D)

11
Arendsoog Algemeen / Re: Arensoog in Crazy #1 (1982)
« Gepost op: 14 november 2006, 23:30:09 »
Als dit uit een bestaande Arendsoog aflevering komt, heb ik die niet gelezen ???

12
Arendsoog Algemeen / Re: Witte Veder welke stam?
« Gepost op: 25 september 2006, 23:24:10 »
Ik ben er altijd vanuit gegaan dat vriend Witte Veder behoorde tot de stam die werd genoemd in een boek waarvan ik de naam niet meer met zekerheid weet. In het verhaal wordt Arendsoog landgoed geannexeerd door een schurk (Warson) die valse eigendomspapieren toont teneinde daar ongestoord een schat te kunnen opgraven die daar eerder door die Indianenstam was begraven.

13
Vraag het aan de leden... / Re: De leukste schurk
« Gepost op: 25 september 2006, 23:04:50 »
Misschien niet zozeer de leukste, maar wel de meest sympathieke schurk, de man die 30 jaar in de nor heeft gezeten, Devil Jim. Veder vind ik niet zoveel schurken leuk, het is meer dat ze een noodzakelijk kwaad zijn om een verhaal bestaansrecht te geven (zonder schurken geen heldendaden). Ik weet wel wie ik de meest gemene schurken vond, namelijk de hufterige Ibarra Gomez en de deserteur Warson/Flyburn.

14
Overige Discussie / Re: Voorstellen
« Gepost op: 25 september 2006, 22:40:03 »
Hallo

Ik was al eerder hier op dit forum wezen snuffelen maar heb maar eens de moeite genomen me te registeren. Omdat de naam Witte Veder al bezet leek heb ik maar een andere Indiaan genomen, soort van bij gebrek aan beter  :D

Ik kwam voor het eerst in aanraking met de boeken toen ik een jaar of 12 was. Ik wist dat mijn broer er erg veel had, maar had eerder nooit de belangstelling ervoor gehad. Het eerste boek dat ik daadwerkelijk las was "De geest van de eenzame wolf". Na het lezen daarvan heb ik in korte tijd een groot deel van de serie gelezen. In die tijd vond ik het allemaal bijzonder spannend, hoewel ik op het moment wel mijn twijfels heb bij de Wildwest-deskundigheid van de schrijvers.

Op het moment heb ik geen Arendsoog boeken in mijn bezit. Grappig is wel dat ik in mijn jeugdjaren tegenover een gezin woonde dat Nowee heette. Zal wel geen familie zijn geweest, en anders was vast het de arme tak...deze man was ijsboer :)

Pagina's: [1]