Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Topics - Theodoor

Pagina's: [1] 2
1
Arendsoog Algemeen / Arendsoog in een literair magazine...
« Gepost op: 03 mei 2010, 19:05:17 »
Ik heb vandaag Bzzlletin 254 (Maart 1998) aangeschaft, is aan de Western gewijd,  op pagina 17-23 vinden we Ron Elshouts "Tegenover het knallen van zoveel schoten heeft de geest geen kans   
Arendsoog, een geschiedenis". Het bevat weinig nieuws voor ons, maar het is het eerste geschiedenisje, dat zo duidelijk toont dat Arendsoog en Witte Veder zijn geschapen als reactie op Winnetou en Old Shatterhand, en is leuk verluchtigd met ons welbekende plaatjes.

Opvallend is wel dat er in het geschriftje, wel aandacht aan film en literatuur wordt besteed, maar niet aan de kunstvorm die er in het geval van de Western zo duidelijk tussenin  zit, de strip.

2
Arendsoog Algemeen / Eppo Western strip
« Gepost op: 03 oktober 2009, 17:39:36 »
In de herrezen Eppo verschijnt momenteel de Nederlandse strip Ronson Inc., een western gesitueerd in South Dakota, een situatie vergelijkbaar met Mining Valley in het begin, maar met een ietsje meer aandacht voor de lusten des vlezes...

In dit interview beweert Mick Oosterveer ALLE Arendsogen te hebben gelezen, de mogelijkheid van een toekomstig cameo optreden van onze helden is dus niet uit te sluiten...


http://www.stripelmagazine.be/pivot/entry.php?id=3281#body

3
Arendsoog Algemeen / Arendsogen in Groningen bij Intertoys.
« Gepost op: 28 augustus 2007, 12:47:35 »
Ik heb juist bij Intertoys in Groningen een gloednieuwe (Malmberg) #54 gekocht. Ze hadden er #33, #43, #53 en #54. (Ik heb de mooiste van de vier #54's gekocht. Prijs is slechts 4,98 (de Slegte vraagt 2 euro meer).

4
Arendsoog Algemeen / Half klaar.
« Gepost op: 18 juli 2007, 19:34:22 »
Zoals de meesten wel zullen weten is mijn verzameldoel simpelweg #1-63, de afgelopen weken ben ik aardig opgeschoten met de gaatjes te vullen en nu ligt het eerste gat bij #34. Ik ben over de helft, hoera!!!

5
Arendsoog Algemeen / Lightfeet
« Gepost op: 05 februari 2007, 22:36:57 »
Is het eigenlijk ooit beschreven hoe Bob aan Lightfeet is gekomen? Wat is de fokgeschiedenis van Lightfeet? Hij wordt aangeduid met volbloed, wat meestal op de Engelse volbloed slaat, maar verder...

6
Arendsoog Algemeen / een Arendsoog van Marc Sleen
« Gepost op: 29 december 2006, 01:22:51 »
Lang geleden toen de Belsen nog een flink stuk van Afrika knoeiden en de Duitsers netjes bezet waren, heette Marc Sleen's serie van Nero nog de avonturen van Van Zwam. In het vijfde avontuur wordt de vermomde Nero voorgesteld aan Arendsoog, het opperhoofd der Commanchen. Het doet je denken waar die naam het eerst werd gebruikt?

7
Arendsoog Algemeen / Arensoog in Crazy #1 (1982)
« Gepost op: 31 oktober 2006, 11:55:34 »
Voor degenen die geinteresseerd zijn in satire aangaande Arendsoog is het interessant te weten dat in het eerste Nederlandse  nummer van Crazy,( een blad zoals Mad, daarom zijn er maar vier Nederlandse nummers van uithegeven, samengesteld door Ger Apeldoorn) een "boekverslag" staat van een zekere Dick Dekker (in werkelijkheid is Ger Apeldoorn de schuldige).

Het gaat zo

Dick Dekker
Vijfde klas

Wat ik heb gelezen in de Vakansie

Arensoog en Witte Veter.

In de Vakansie had ik een boek gelezen van Arensoog en Witte Veter door P.Nowei. Arensoog is een Cowbij an Witte Veter is zijn Indianees.

 ??? (mij bang zijn komen zeer erg veel grote storm) [tekstballon met pijltje] Dat staat er egt!
(uhg)

Witte Veter is een hele goeie goeie want die voelt altijd alles van voren. Hij praat ook heel raar want dat doen indianesen maar hij kan heel goed mikken met pijlen.

Arensoog heet eingenlijk Bobe Steenhoop maar omdat zijn ogen zo goed zien heet hij Arensoog en zijn paart heet Lifhgtfot. En hij heeft ook een Clot 45.

Er wort ook een hoop gevochten in het boek. Als Arensoog achter de boze ranger aanzitten  die zijn range in de brand stak voor de verzekkering.
Maar Arensoog wint het toch. Hij scjiet de boef neer. Arensoog Schiet nooit op paarden en alleen maar op je benen. Goed he. De boef heft en zwarte hoed. Zwart zijn is niet goed , dat zeft papa ook.

Arensoog vangt de boze ranger. Die moet zitten in de cel (omdat Arensoog in zijn benen hebben geschoten naatuurlijk). Witte Veter helpte ook mee.

De boze ranger had ook de indianesen boos gemaakt. Die Wilden nu allemaal de stad aanvallen. Maar Arensoog ging erheen om alles uit te liggen.
De hoofdindianees gelooft Arensoog dank zei Witter Veter. Samen roken ze een vredesbeweging en ze bidden samen. Dat doen Cowbijs altijs zegt. P. Nowei. 

 

Heeft iemand enig idee of deze warboel inderdaad op een deel uit de Arendsoog serie gebaseerd kan zijn?

8
Het Onzin-Forum / Pim Pandoer
« Gepost op: 22 oktober 2006, 18:57:37 »
Ik heb de Pim Pandoer serie eindelijk compleet, laatste 3 deeltjes vorige week gekocht, ik hoef alleen nog maar een "Piraten in de Poolnacht" in de juiste versie aan te schaffen en Pim Pandoer volgt Rechter Tie, de New Mutants, Wonder Woman, de New Teen Titans, January Jones (alles Nederlandstalige versie) en nog meer in mijn verzameling van complete verzamelingen. Nu Arendsoog nog.

9
Arendsoog Algemeen / Arendsoog in Nederlands Dagblad.
« Gepost op: 22 september 2006, 20:05:00 »
Op Dinsdag zat er een boekenbijlage bij het Nederlands Dagblad, een artikel ging erover dat Kinderen graag de boeken van hun ouders lezen, (inderdaad, helaas heeft mijn Vader AL ZIJN ARENDSOGEN voor mijn geboorte weggegeven, maar ze bleven in de familie dus heb ik ze WEL gelezen).
Natuurlijk werden Arendsoog (heruitgave!) en de Kameleon (1e boek 3e auteur!) ook daarbij genoemd, in speciale kaderjes, en een 9 jaar oud jochie zei dat Texas Arendsoog zijn lievelings boek was. Schattig, is het niet?
Arendsoog werd als klassieker geklassificeerd en inderdaad denk ik dat zelfs de kameleon serie niet zo tijdloos is.

10
Arendsoog Algemeen / Dit gezien? Vraagje over de Nowees.
« Gepost op: 19 augustus 2006, 22:17:29 »
http://www.bluecorncomics.com/2006/07/dutch-mutant-lone-ranger-and-tonto.html

 >:(


Arendsoog verscheen in boekvorm voor de Lone Ranger in boekvorm, stripvorm of film verscheen. De Lone Ranger was er voor Arendsoog, maar
alleen als (zeer populair) hoorspel.
De vraag of het mogelijk is dat de Lone Ranger een inspiratiebron voor Arendsoog was, hangt dus geheel en al af van de vraag of J.Nowee of iemand anders in het gezin in de eerste helft van de dertiger jaren naar Amerikaanse hoorspelen placht te luisteren, iets wat mij zeer sterk lijkt.
Die vraag is inderdaad gesteld door de persoon die die site schreef.

11
Nederlandse Arendsoogboeken / De Extra
« Gepost op: 12 juli 2006, 23:02:38 »
Ik heb de Extra uit 1980 gekocht in zeer goede conditie, inclusief het vragenformulier. Nu heb ik aan dat papiertje geen behoefte dus als ik er iemand anders blij mee kan maken, graag even zeggen.

12
Arendsoog Algemeen / Verrassing!
« Gepost op: 30 april 2006, 22:19:51 »
http://www.adherents.com/lit/comics/comic_book_religion.html#Vo


Kijk eens wie hier op staan?

Het is eigenlijk toch vreemd om te zien hoe de rol van religie zo snel verdween in de serie.


13
Nederlandse Arendsoogboeken / Winterboek 1967
« Gepost op: 18 februari 2006, 21:27:18 »
Jawel, ik heb een Winterboek op de kop weten te tikken, waarin behalve een avontuur van ons aller held Pipo de Clown ook Arendsoog en de wraak van Ramper afgedrukt staat. Goed het verhaal zullen we allemaal wel kennen, maar de gekleurde illustraties zijn toch wel erg anders. Zijn jullie daarin geinteresseerd of kennen we het wel?

14
Arendsoog Algemeen / Arendsoog in de Strijd om de Woodsonranch
« Gepost op: 12 februari 2006, 16:48:58 »
Ik heb hier een bundeling van Pep 27-39 (1966) en zoals de oudere oplettende lezertjes wel zullen weten betekent dat Arendsoog in de Strijd om de Woodsonranch, al mis ik het begin dan nog. Arendsoog draagt in dit avontuur een wit shirt met bruin bodywarmer dingetje, in combinatie met blauwe jeans en een witte hoed van het Stetson type, zoals te zien is in de prachtige tekeningen door Kresse, God hebbe zijn ziel. Weet iemand of dat verhaal later herdrukt is? 

15
Nederlandse Arendsoogboeken / Arendsoog uit Sao Paolo
« Gepost op: 03 juli 2005, 22:39:10 »
De vreemdste Arendsoog tot nu toe in mijn collectie is een 10e druk #20, dit boek heeft ooit deel uitgemaakt van de klassebibliotheek van Klas 5 van de "Hollandse school" in Sao Paolo. Zijn er meer van die Arendsogen die in het overzeese zijn geweest?

Theodoor
 

Pagina's: [1] 2