Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Topics - Paul

Pagina's: [1]
1
Eerlijk delen / De gevallen held
« Gepost op: 13 maart 2015, 22:33:47 »

2
Het Onzin-Forum / #50books
« Gepost op: 01 april 2013, 14:01:01 »
Ik doe al 12 weken mee aan #50books. Bij vraag 12, welk dierenboek is je altijd bijgebleven?, kon ik natuurlijk niet om Lightfeet heen:
http://www.paulvanderwerf.nl/metzonderbeperking/50books-vraag-12/

De overige #50books vragen staan hier. Misschien zitten er nog leestips bij.
http://www.petepel.nl/50books/

Groeten,

Paul

3
Overige Discussie / Wie zijn jouw literaire jeugdhelden?
« Gepost op: 07 september 2012, 22:36:39 »
Met sommigen van jullie heb ik het er al over gehad, maar vandaag heb ik ter gelegenheid van 80 jaar The Camels are coming - het eerste Biggles-boek dat op 7 september 1932 verscheen - in een Biggles Airmail de site www.literairejeugdhelden .nl aan een groter publiek gepresenteerd.

De vraag die ik op die site wil gaan beantwoorden is:

Wie zijn jullie literaire jeugdhelden?

De site gaat een blog worden en volgende week wil ik de eerste blogserie over Biggles starten. Ik heb ook al een idee over een reeks over Arendsoog.

Neem vooral regelmatig een kijkje op www.literairejeugdhelden .nl. Ik hoop er samen met jullie en andere vrienden een leuk van te maken.

Paul

4
Het Onzin-Forum / Iemand iets gelezen van Louis L'Amour of Zane Grey?
« Gepost op: 21 juli 2012, 20:39:08 »
Voor mijn masterscriptie las ik natuurlijk het e.e.a. over Arendsoog en Biggles. In Leiden bleek iemand rond te lopen die iets over Arendsoog geschreven had in een Engels boek over verhalen over het wilde westen. Ik ben even de titel kwijt, maar die kan ik opzoeken, mochten jullie nieuwsgierig zijn.

Punt is dat de schrijver drie boeken uit de Arendsoog-reeks had vergeleken met het werk van Louis L'Amour en Zane Grey. Kent iemand het werk van beide schrijvers? Dat waren volgens de schrijver van dat artikel namelijk de echte grote namen in de wild west literatuur.

Groeten,

Paul

5
Eerlijk delen / Geld speelt geen rol
« Gepost op: 17 juli 2012, 10:59:04 »
Deze kreeg ik van een bevriend I.B.A.-lid naar aanleiding van een Airmail over de herdenking van de Internationale Vliegweek Temse 1912. En vooral over een aanbieding van Andrew Skilleter: http://andrewskilleter.com/blog/

Ik ben meer ge´nteresseerd in onderstaand boek. Heb jij die voor mij, Tino?Uploaded with ImageShack.us

6
Eerlijk delen / Als je ooit naar Boekel gaat
« Gepost op: 13 juli 2012, 20:17:41 »
.. doe dat dan met de TomTom.

De eerste suggestie van je navigatiesysteem is dan bijna een historische plek in de Arendsoogcanon.

Foto volgt, maar ik geef jullie eerst een tijd om er zelf achter te komen.

Paul

7
Het Onzin-Forum / Vakantie 2012
« Gepost op: 10 juli 2012, 11:39:08 »
Hallo allemaal,

Wat zijn jullie vakantieplannen voor dit jaar? Van Jack weet ik dat hij nu bezig is met een rondreis door 'La bella Italia,' en zelf ben ik van plan om eind augustus voor een paar weken naar Londen te gaan voor de Paralympics. Dichterbij komen die voorlopig niet meer en nu ken ik nog een aantal actieve sporters. Als ik het dan kan combineren met een 'Ontdek je plekje, Biggles' zou het helemaal mooi zijn.

Tot die tijd wat dagtochtjes, 5 augustus Deventer Boekenmarkt, en 3 augustus Den Haag. Als iemand tijd en zin heeft om 3 augustus wat af te spreken - in de KB - laat het me dan vooral weten. Jack en iemand van de International Biggles Association zijn er dan ook bij.  Ik ga hier niet het hele verhaal ophangen van de plannen die ik op 3 augustus wil bespreken, maar mochten jullie nieuwsgierig zijn, mail me dan even.

Wat zijn jullie vakantieplannen?

Groeten,

Paul

 

8
Bug Report / Openen /opslaan van bijlages: index.php
« Gepost op: 14 november 2011, 00:27:00 »
Hallo,

Net wilde ik H8.doc openen, maar dat lukte niet. Firefox zegt dat het bestand dat ik wil open index.php heet. Ik kan het dan wel opslaan maar aan een index.php heb ik natuurlijk niks. Het bestand is trouwens maar 142 KB oid groot. Ook het openen van pdf bestanden uit de drukgeschiedenissen levert hetzelfde index.php bestand op. Het enige wat er veranderd is sinds H7 is dat Firefox van versie 7 en versie 8 gegaan is. Maar in die nieuwe versie lijk ik dus geen bijlages meer te kunnen openen. Nog meer mensen die dit probleem hebben? Ik zal morgenavond eeens bij Simple Machinnes Forum kijken of er iets over bekend is

In IE lukt het overigens wel om bestanden te openen, dus ik kan vooruit.

Groeten,

Paul

Edit: de index.php bestanden hebben dezelfde grootte als de oorspronkelijke zoals ze op het forum stonden. Door H8.doc op te slaan (als index.php) en vervolgens te hernoemen tot H8.doc (en de waarschuwing over het wijzigen van de extensie te negeren) kon ik het bestand gewoon in Word openen.

9
Eerlijk delen / Drie zwarte katten
« Gepost op: 01 oktober 2011, 19:22:03 »
Ik was even iets aan het lezen over Hella Haasse op de site van de KB toen ik zag dat kranten.kb.nl uitgebreid was met naoorlogse kranten. Ik kon het natuurlijk niet laten om op "Nowee" en "Arendsoog" te zoeken. Familieberichten, artikeltjes over de school en de operette van J. Nowee, advertenties en een enkele boekbespreking. Niet heel bijzonder...

...tot ik op de laatste pagina aankwam:

Drie zwarte katten door Paul Nowee artikel    Nieuwsblad van het Noorden    31-12-1959

Best een leuk verhaaltje. Ben benieuwd of het om werk gaat van een der schrijvers der Arendsoog-serie, om het maar eens plechtstatig uit te drukken. Ik heb het al doorgestuurd naar Jack.

Hieronder is de link:
http://kranten.kb.nl/view/article/id/ddd%3A010678265%3Ampeg21%3Ap021%3Aa0244

Het laat zich het beste lezen in PDF, op pagina 21.

Paul

10
Overige Discussie / Biggles
« Gepost op: 11 juni 2010, 20:55:20 »
Na Wims post gisteren (zie Fandag) met de vraag of de jonge aanwas op het forum Biggles ook kent, ben ik toch wel wel nieuwsgierig geworden.

Vandaar dit nieuwe topic: kennen jullie de Bigglesserie en, zo ja, wat vinden jullie er dan van?

Ik ben benieuwd.

Groeten,

Paul

11
Eerlijk delen / Scriptie Arendsoog en Biggles
« Gepost op: 05 april 2010, 14:10:29 »
Hallo,

Zoals sommigen van jullie al weten was ik bezig met een masterscriptie over Arendsoog en Biggles. Die scriptie is eindelijk af en ik ben er anderhalve week geleden ook mee afgestudeerd. Inmiddels is de scriptie ook opgenomen in de Online Scriptie Database van de Nederlandse universiteiten, dus als iemand de scriptie wil lezen, hier is de link:
http://arno.uvt.nl/show.cgi?fid=100413

Het is wetenschappelijk, dus het is helaas niet zo spannend om te lezen als Arendsoog- of Bigglesboek, maar toch ben ik heel tevreden over.

Groeten,

Paul

12
Ik was wat aan het struinen op internet op zoek naar literatuur voor mijn scriptie toen ik het volgende tegenkwam via dbnl: de basisbibliotheek: 1000 sleutelteksten uit de cultuurgeschiedenis van de Lage Landen.

http://www.dbnl.nl/basisbibliotheek/

Kijk even bij 1935 en is het duidelijk dat die lijst klopt    ;D

Groeten,

Paul

13
Eerlijk delen / Column Arendsoog in het ED
« Gepost op: 23 april 2008, 11:57:33 »
Vanmorgen stond er een column over Arendsoog in het Eindhovens Dagblad. Zie de link hieronder.

http://www.ed.nl/algemeen/columns/3026803/Gerard-Janssen--Arendsoog.ece

Groeten,

Paul

Pagina's: [1]