Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Topics - Arendsoog

Pagina's: [1] 2 3 4
1
Arendsoog Algemeen / Arendsoog expositie
« Gepost op: 25 april 2014, 15:52:05 »
Ik werd hierop gewezen: http://www.letterkundigmuseum.nl/Actueel/tabid/291/ItemId/543/Default.aspx

Idee om een gezamenlijk uitstapje te organiseren?

2
Overige Discussie / Fijne dagen!
« Gepost op: 22 december 2013, 13:54:15 »
Arendsoogfans,

Hele fijne dagen toegewenst, en tot in 2014

Daniel


3
Eerlijk delen / Arendsoog illustratie en poster
« Gepost op: 09 augustus 2013, 21:05:13 »
Op verzoek van Bas heb ik de foto die Bandido ooit voor mij heeft gemaakt van de originele illustratie van Arendsoog deel 26 online gezet. In dezelfde Zip map een wallpaper die Bandido mij ooit heeft gestuurd als extra-tje :)

Alhier te downloaden: http://speedy.sh/ZkGpc/Arendsoog-afbeeldingen.zip

DaniŽl

4
Bug Report / De site
« Gepost op: 30 augustus 2012, 09:25:10 »
De site heeft momenteel wat kuren (niet het forum), vermoedelijk heeft de host een PHP migratie gedaan zonder dat even te melden. Hopelijk heb ik vanavond tijd om het te fixen :)

5
Nederlandse Arendsoogboeken / In welk boek...
« Gepost op: 04 december 2011, 12:46:08 »
Een specifieke vraag, maar wellicht een topic waar meer mensen gebruik van willen maken met soortgelijke vragen. Ik meen me te herinneren dat er ergens in een Arendsoogdeel iets gezegd wordt over een soort "schutters ranking" binnen het leger, dat aangaf hoe vaak iemand tijdens een test het doel had geraakt. Ik weet het niet meer 100% zeker, en ik weet al helemaal niet in welk deel dit dan zou zijn geweest. Weet iemand of dit inderdaad in een Arendsoogboek voorkomt, en zo ja, in welke?

6
Eerlijk delen / Marthe's Kerstverhaal
« Gepost op: 17 november 2011, 20:04:56 »
Geschreven door ons aller Miss Arendsoog, in de bijlage  :-O

D.

7
Vraag het aan de leden... / Arendsoog reclame
« Gepost op: 26 augustus 2011, 15:06:01 »
Hallo iedereen,

Ik heb net de hand weten te leggen op een Arendsoog advertentie die bij mij de nodige vraagtekens opriep (Vraagtekens voor Arendsoog dus). Het gaat om een advertentie uit 1975 met op de voorkant de dubbel Arendsoog, deel 1 en 43. In de advertentie staat vermeld:

"De Legende herleeft! Want Amsterdam Boek presenteert u een serie klassieke Arendsoogverhalen! Tijdloos zijn ze, zoals het een western betaamt, en vaardig geschreven in de beste traditie van het cowboy verhaal: Arendsoog is weer op pad! Elk deel bevat twee volledige en authentieke Arendsoogverhalen. Er zullen in elk geval 22 dubbeldelen verschijnen, vier daarvan zijn nu al verkrijgbaar"

Die vier delen worden ook genoemd, t.w.:

1: Arendsoog / Kogels als Losgeld
2: Witte Veder / Mexicaans Avontuur
3: Dollardans in Cannonfield / Schoten om Middernacht
4: Het raadsel van de Mosquitovallei / De sheriff van Wurding

Weet iemand hier meer van? Zijn de 3 (mij in elk geval niet bekende) delen nooit verschenen en is de claim in de advertentie dus onterecht? En kent iemand Amsterdam Boek en de relatie tot Arendsoog?

D.

8
Eerlijk delen / Fotografeer je collectie!
« Gepost op: 23 november 2010, 14:14:13 »
Een leuk aanzetje voor een nieuw topic: maak een foto van je Arendsoog collectie en deel hem met de andere leden. Ik ben benieuwd hoe iedereen zijn collectie in de kast heeft staan en wie de meeste kasten in gebruik heeft ;)

Ik zal later zelf mijn foto posten, kom er net achter dat de batterijen van mijn camera leeg zijn :)

Wie begint?!

D.

9
Arendsoog Algemeen / NDB|Biblion recensies
« Gepost op: 17 oktober 2010, 20:19:12 »
Het viel mij op dat bij de boeken die op Bol.com tweedehands worden aangeboden, individuele recensies van NDB|Biblion staan. Zo worden blijkbaar niet door iedereen de illustraties van de boeken gewaardeerd. Over deel 54:

Indianen / Arendsoog wordt te hulp gevraagd om een moeilijk karwei te klaren. De Indianen in de reservaten schijnen een opstand voor te bereiden en Arendsoog zoekt samen met Witte Veder uit van wie ze hun wapens krijgen. Het verhaal speelt zich af in de verwarde tijden na de Amerikaanse Burgeroorlog. De intrige is niet zo eenvoudig, elementen uit vroegere verhalen spelen een rol, maar de goed gedoseerde afwisseling van spanning en ontspanning helpen de lezer daar overheen. Dat Arendsoog op een verstuikte enkel na aan alle hachelijke situaties weet te ontkomen en de toevalligheden niet van de lucht zijn, spreekt vanzelf; hoe zou hij anders 54 delen kunnen overleven. Wat de wapenleveranties voor de Indianen betekenen, komen we slechts via opmerkingen van de blanken te weten, die (althans een aantal van hen) oog hebben voor de kwalijke wijze waarop de oorspronkelijke bevolking behandeld is. Het taalgebruik in dit vlot geschreven verhaal is onopvallend, soms nogal clichematig en helaas is Witte Veder nog steeds niet van zijn gebroken taaltje af. De spaarzame zwart-witte illustraties hadden net zo goed achterwege kunnen blijven. Vanaf 9 jaar.


Leuk om eens door te bladeren!

D.

10
Overige Discussie / Laatste Arendsoog aankoop
« Gepost op: 16 oktober 2010, 21:34:02 »
In de categorie: schop eens wat leven in de brouwerij dit topic, waarin fans hun laatste aankoop kunnen delen met het forum. Alles van een door drie chiwawa's opgegeten deel tot een puntgave deel 63 voor 3 euro is toegestaan ;)

Ik trap af met een foto. 30 euro voor een mooie aanvulling op mijn vierkleurencollectie. Niet du‚h :)

D.11
Eerlijk delen / Arendsoog Interviews CD
« Gepost op: 21 september 2010, 11:00:51 »
Jaren geleden al eens op CD gezet en uitgebracht, maar nu ook digitaal verkrijgbaar! Het gaat om 5 interview uit de jaren '70 en '80 met Paul Nowee. De kwaliteit varieert van matig tot redelijk, maar het zijn oude opnames, gedigitaliseerd vanaf een cassettebandje. Aangezien ik ze niet meer als CD ga "uitgeven" zet ik de bestanden maar online, zodat ook de nieuwe leden er nu van kunnen genieten :)

Veel plezier ermee!

DaniŽl

http://www.easy-share.com/1912354384/Arendsoog CD.zip

12
Vraag het aan de leden... / Jeugdjuweel
« Gepost op: 19 september 2010, 23:14:46 »
Omdat ik toch eens serieus jacht wil gaan maken op de verhalen uit de Jeugdjuweel de vraag: kan iemand die ze heeft een foto van de omslagen  maken? Dan kan ik ze wat makkelijker herkennen op bijvoorbeeld Marktplaats :)

Waren de verhalen nu trouwens met kleurentekeningen of in zwart wit? En stonden ze als scans op de cd-rom van Jack? Ik ben sinds de verhuizing naar Rotterdam mijn CD-rom een beetje kwijt namelijk (zoals wel meer dingen). Als er goede scans zijn laat ik ze wel een keer uitprinten op dik papier en inbinden :)

D.

13
Het Onzin-Forum / Deel 9?
« Gepost op: 23 augustus 2010, 18:13:55 »
Heeft iemand toevallig nog een redelijk uitziende deel 9 met 4 kleurenkaft dubbel liggen die ik voor een leuk bedrag kan overnemen op de fandag? Op Marktplaats probeert iedereen me een poot uit te draaien :(

D.

14
IdeeŽn voor de site / Cosmetische aanpassingen
« Gepost op: 23 juni 2010, 22:49:14 »
Voor velen van jullie niet van belang, maar wilde het toch terloops even melden: ik heb een aantal gebruikte afbeeldingen op de normale site aangepast aan de huidige vereisten, waardoor ook op Full-HD schermen de Arendsoog site er nu weer picobello uitziet :)

D.

15
Bug Report / Spam bevechten
« Gepost op: 25 mei 2010, 21:32:28 »
Beste forum-leden,

Zoals jullie zullen hebben gemerkt zijn er nogal wat spammers die het voorzien hebben op ons idyllische forumpje. Ik ben al een tijdje aan het uitzoeken hoe ik dit hit beste aan kan pakken, en uiteindelijk heb ik de volgende dingen doorgevoerd:

- Er zijn 14 forumupdates geÔnstalleerd om de beveiliging helemaal up-to-date te krijgen
- Alle Russische emailadressen zijn geband
- Bekende spammers (de meeste professionele, maar volgens mij ook een (oud)leerling van Jack) zijn op ip adres geband
- Bij registratie moeten gebruikers een (lastige) CAPTCHA invullen (van die letters in een plaatje)
- Elk bericht wordt door een speciale, "intelligente" anti-spam bot gelezen en goed/afgekeurd
- Bij registratie worden alle gegevens door een database van bekende internationale spammers gehaald

Ik hoop met deze rigoureuze maatregelen ineens af te zijn van het probleem. Ik ben een heel klein beetje bang dat jullie wellicht ook ooit aangemerkt zullen worden als spammer, dus bij deze de oproep: mocht je iets vreemds merken bij het normaal gebruik van de website, meldt het dan alsjeblieft in dit topic :)

Veel forumplezier!

DaniŽl

Pagina's: [1] 2 3 4