Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - Witte Veder

Pagina's: [1] 2 3
1
Buitenlandse Arendsoogboeken / Re: DUITSTALIGE BOEKEN
« Gepost op: 02 juli 2005, 12:24:42 »
Er wordt nooit gesproken over engelstalige Arendsoogboeken. Ik neem aan dat ze ook nooit in het engels vertaald geweest zijn?

Dat zou jammer zijn. Dan konden we ons engels zo ook wat aanscherpen.

Maar goed, dan doen we het maar met de duitstalige boeken. De andere talen zoals het fins bvb, zullen ook wel leuk zijn, maar wat moeilijker om lezen.

Daarom denk ik eraan om het ook een keer te proberen. Zal ook maar eens gaan snuffelen op die site.

2
Ik vermoed dat zowel een schrijver als een ander kunstenaar zich altijd laat beïnvloeden door bepaalde factoren. Het vinden van namen voor gebruik in de Arendsoogboeken zal misschien niet zo eenvoudig geweest zijn.

In de begintijd zal er niet zoveel keuze geweest zijn als nu het geval is. Sla  gewoon een TV-boekje open en je vindt daar al een hele reeks engelstalige namen die je kan gebruiken in een verhaal. Nu is er ook nog de muziek, de film en ga zo voort.


3
Vraag het aan de leden... / Re: Beste Arendsoogverkiezing deel 2
« Gepost op: 02 juli 2005, 11:55:14 »
"De verdwijning van Arendsoog" is anders ook een aangrijpend verhaal. Zeker wanneer je het eerste hoofdstuk leest. Daar waar sheriff Grisley het slechte nieuws komt brengen over het overlijden van Arendsoog.

Vooral het gedrag van Witte Veder, dat eindelijk eens echt indiaans mag zijn, valt mij op. Hij voelt daar aan dat zijn vriend niet dood is . . .

Zo zullen er nog boeken zijn die op hun manier de titel van beste Arendsoogboek verdienen. Ik vind het ook moeilijk!

4
Arendsoog Algemeen / Re: DUIVELSKUNSTENAARS
« Gepost op: 02 juli 2005, 11:42:54 »
Hallo, hier ben ik nog een keer.

Ja, Arendsoog en Witte Veder moeten soms wel duivelskunsten uithalen om sommige avonturen tot een goed einde te brengen.
In een boek kan je natuurlijk schrijven wat je wil. En dan kan de schrijver zijn jeugdige lezers tenminste spannende verhalen bezorgen. Zo hoort het ook.
Als volwassene moet je natuurlijk beseffen dat er ook nog echt gebeurde verhalen te lezen zijn over die "cowboy's en indianen".

Onze helden blijven zo wel eeuwig bestaan! [cl]

5
Het Onzin-Forum / Re: Line-dansen
« Gepost op: 25 juni 2005, 19:44:57 »
En Little Eagle, zijn de boots nu al ingelopen? Kan je er nu al goed mee dansen?

Is het morgen niet dat er één en ander te doen is in Averbode? Ik kom zeker een kijkje nemen wanneer je meedoet aan dat countrydansen.

Spreken we af aan de plaats waar ze al die lekkere ijsjes verkopen? Ik zend nog een pm.

Voor de nederlanders die ooit in Averbode langs de abdij passeren: je kan daar tijdens de zomerperiode heel goedkoop héééééééél erg lekkere ijsjes kopen aan wel zes verschillende kramen. Elke bezoeker komt daar al meer voor die ijsjes dan voor het bezoek aan de abdij! ;D

Witte Veder :D

6
Het Onzin-Forum / Re: kleine arend als bosbouwer
« Gepost op: 25 juni 2005, 19:34:37 »
Hallo, hier ben ik ook nog een keertje. Weinig tijd en dus ook niet zo vaak op het forum.

Ik ben wel blij dat je nieuwe job zo prima meevalt.

En het countrydansen ook al heb ik gelezen.

Doe zo voort. Een vraagje? Komt dat allemaal doordat je Arendsoog opnieuw hebt ontdekt? ??? ;D

Witte Veder :D

7
Schrijvers en tekenaars / Re: Wat opvalt aan tekeningen
« Gepost op: 29 mei 2005, 13:56:09 »
Ik heb al gemerkt dat één van de tekenaars echt als favoriet uit de bus is gekomen. Namelijk Kresse. Ik kan mis zijn, maar mij lijkt het of die man er met hart en ziel aan gewerkt heeft. Misschien heeft hij de boeken ook goed gelezen, wat ik eerlijk gezegd betwijfel van sommige andere tekenaars. Ik wil geen afbreuk doen aan hun kunnen, maar je voelt zo aan dat ze minder enthousiast hebben getekend dan Kresse.

En toch . . .

Nu ligt deel 27 voor mijn neus en daar schiet de echte Arendsoog een A in de buitenmuur van de herberg. De tekst zegt dat hij 12 schoten lost, wat maar normaal is met max twee revolvers in zo korte tijd. En toch staan er op de tekening meer gaatjes dan die bewuste 12. Moet toch zijn dat die tekenaar, jawel H.G.Kresse, ook een vergissing heeft begaan. Of vond hij misschien dat zijn letter A niet mooi uitkwam met maar 12 gaatjes?

Feit is dat de tekenaars blijkbaar te vlug over de tekst heengaan wanneer ze een tekening moeten maken. Maar ja, de boeken zijn dan ook hoofdzakelijk bedoeld voor nog erg jonge kinderen. Die letten in die spanning immers niet op zulke zaken. Dat komt pas als je op latere leeftijd de boeken gaat herlezen.

8
Nederlandse Arendsoogboeken / Re: Beschadigde boeken
« Gepost op: 29 mei 2005, 13:44:45 »
Zo zie je maar dat je in een boek van alles kan terugvinden; behalve geld?!

Ik zou ook proberen héél voorzichtig die kauwgom eruit te doen en die vlek met een speciale gom te laten vervagen. Helemaal ga je die niet wegkrijgen, tenzij je het papier mee wegwrijft? En dat is niet de bedoeling.

Verder moet je maar denken dat er niks perfect is op deze wereld. Zolang je het boek maar op een fatsoenlijke manier kan lezen, is het nog te doen.


9
Ik heb even via Google getracht iets meer te weten te komen over de districten in de verschillende staten van de USA. Maar ik zal nog wat tijd nodig hebben.

Ik vraag me wel af of er in al die jaren niet teveel zal veranderd zijn wat de indeling van de districten betreft.

Enfin, ik hoop toch iets te vinden. Het intrigeert me erg!

10
Het Onzin-Forum / Re: School-talk
« Gepost op: 30 april 2005, 13:13:38 »
Wel Jack, ik vraag me af waar jij dat allemaal vindt. ;D

Nu kan tenminste iedereen met zekerheid een foto van zijn vroegere jeugd nog eens terugzien. :D

Wat zeggen de vrouwtjes ervan, Jack en Anko?
Vinden die de foto's ook mooi? ;)

Als we Jack niet hadden . . .  ???

Witte Veder :-*

11
In mijn tijd, toen ik nog op de lagere school zat(is basisschool in NL geloof ik), waren er zo'n 9milj Belgen. We zijn wat in aantal aangegroeid. Meer dan genoeg, want als die allemaal in hun auto kruipen dan kunnen we niet meer vooruit op de weg.
Zelfde probleem in NL?

Ik heb gemerkt dat Little Eagle een oproep heeft geplaatst in het gastenboek van deze site naar de Belgen toe. Goed gedaan zou ik zo zeggen. Hopelijk krijgt ze veel respons. Het zou inderdaad prettig zijn voor iedereen moesten er meer Belgen op het forum komen. Worden de discussies misschien nog wat sappiger?! ;D

En er hangt hier inderdaad een aangename sfeer.

12
Arendsoog Algemeen / Re: Witte Veder welke stam?
« Gepost op: 12 april 2005, 10:55:20 »
Ik vraag me af of de schrijver wel in detail mocht treden van de uitgever? Misschien zou het wel te heidens zijn overgekomen toen in die beginjaren. Over de bekering en het doopsel van de Indianen mocht anders wel veel geschreven worden.
Het eerste boek is dan ook al in 1935 verschenen. We mogen niet vergeten dat schrijvers toen niet zomaar hun ding konden en mochten doen. Want dan hadden ze geen uitgever!

Nu zou het er wel heel anders aan toe gaan.

Wat Karl May betreft, die zal misschien meer geluk gehad hebben met zijn uitgever? Veronderstel ik maar hoor!


13
Deel 1 t/m 20 / Re: Drukgeschiedenis Arendsoog Deel 1
« Gepost op: 10 april 2005, 22:44:47 »
Het lijkt me wel geheime taal. Ik ken er niks van, maar trek er me ook niks van aan. Ik laat jullie experts aan het werk. Misschien dat ik op een dag ook wat meer kan leren over al die verschillende drukken.

Ik vraag me wel af of er nog zulke reeksen bestaan met zo'n rijke drukgeschiedenis?

Groetjes van Witte Veder :P

14
Arendsoog Algemeen / Re: Karakter van Arendsoog
« Gepost op: 10 april 2005, 14:02:19 »
Ik wist niet dat jij deel uitmaakt van zo'n groot gezin. Moet wel leuk geweest zijn. Hoe groot is jullie huis dan wel? ;D

Ik wil het natuurlijk eens hebben over het karakter van Witte Veder. Hij is een erg bescheiden man. Hij zegt van zichzelf wel eens dat hij een domme indiaan is. Maar dat klopt natuurlijk niet.
Daarbij is hij ook een erg trouwe vriend. Maar datzelfde geldt ook voor Arendsoog!

15
Arendsoog Algemeen / Re: Karakter van Arendsoog
« Gepost op: 09 april 2005, 15:54:41 »
Ja, broer- en zusterliefde is iets aparts. Dat komt inderdaad ruim aan bod in de Arendsoogboeken. Ann is daar steeds het arme schaap dat het onderspit moet delven als ze opboksen moet tegen haar broer.
Ik meen me te herinneren dat ze eens gewenst had een jongen te zijn omdat die veel meer mogen dan meisjes! Als ik me niet vergis was dat in de Jacht op de Grijze Hengst. Ann zou ook graag meegaan op zoek naar de hengst die hun paarden had meegetroond. Maar zoals steeds komt daar niks van in. Geen enkel argument dat het meisje aanbrengt, kan Arendsoog overtuigen. De tocht zou te zwaar worden voor haar. Vandaar dat ze dus wenste om een jongen te kunnen zijn. Eigenlijk heeft ze wel gelijk. Want toen haar broer nog jonger was dan zij, reed Arendsoog toch ook dagenlang mee met zijn vader.

Jakkes toch. Maar Ann is een erg liefdevolle zus en ziet ondanks alles haar broer enorm graag. Ze is erg nieuwsgierig, misschien zelfs nog erger dan haar broer?

Pagina's: [1] 2 3