Het Arendsoog Forum

Algemeen => Arendsoog Algemeen => Topic gestart door: Miss Arendsoog op 27 november 2008, 12:18:51

Titel: Arendsoog film?
Bericht door: Miss Arendsoog op 27 november 2008, 12:18:51
In het topic over de pimento-uitgaven werd door ons aller Tino gezegd dat een Arendsoog film misschien wel iets zou doen om nieuwe lezers aan te trekken. Welk verhaal (of misschien combinatie van verhalen) denken we dat het meest geschikt is om te verschijnen op het witte doek? Zou het mogelijk zijn om er een 'echte' Hollywood western van te maken of moet het toch een Nederlands kinder gebeuren blijven?
Ben benieuwd naar wat jullie vinden!
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: tuinman op 27 november 2008, 13:08:15
nr 19 is wel een mooie of nr 12
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: kootw op 27 november 2008, 19:12:50
Als je een echte krakteristiek Arendsoog film wilt maken, moet je volgens mij uitgaan van meer dan 1 boek, en daarin een aantal terugkerende thema's verwerken. Zoals: de schietkunsten van Arendsoog, de sublieme kwaliteiten van Witte Veder enz.

OP het eerste gezicht zou deel 12 niet mogen ontbreken in die basis, het is immers de door ons tot meest populaire Arendsoog verkozen.

Probleem is echter met dit deel dat het in de sneeuw speelt en daarmee naar mijn mening nu juist minder karakteristiek is voor Arendsoog.

Voor de zaken die ik hiervoor noemde, denk ik dat deel 27, Tweemaal Arendsoog, een aantal aansprekende thema's biedt.

Maar hebben we al een regisseur op het oog? Of moeten we eerst nog een script gaan schrijven?  ;D

Wim ;D
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: Jurgen Rinkel op 27 november 2008, 21:06:02
Ik ben het met Wim eens dat deel 12 niet erg geschikt is. Een Arendsoog-film zonder Lightfeet is natuurlijk ondenkbaar. Misschien dat dit deel wel in een vervolgfilm verwerkt kan worden, maar daarover durf ik nog niet eens na te denken. Deel 19 lijkt mij ook niet erg geschikt door de toch wat complexere verhaalstructuur en dit deel kan nog wel wat ongeloofwaardig worden doordat er twee supersnelle paarden in voor komen. Eén is al meer dan genoeg.

Deel 27 heeft veel voordelen, maar het avontuur is gebaseerd op de het feit dat Arendsoog in de hele Verenigde Staten bekend is en een evt. film heeft die voorgeschiedenis niet. Toegegeven, in veel delen wordt Arendsoog te hulp geroepen vanwege zijn bekendheid, maar dit kan nog makkelijk omzeild worden door hem 'toevallig' de plaats van actie voorbij te laten rijden.

Ikzelf heb altijd deel 6 als mogelijke kanshebber in gedachten gehad. Dit deel bevat veel mooie elementen, denk aan de scènes met sheriff Ralph Cornell en zijn deputy, Shorty Brooks (hiervoor zou je natuurlijk ook fragmenten uit deel 8 kunnen nemen), de ontsnapping van Arendsoog bij de Aldarberg met hulp van Lightfeet, de tocht door de Bad Lands (denk aan mooie landschappen). Je zou zelfs de relatie tussen Barbara en Arendsoog naar een hoger plan kunnen tillen.

(En ik zou het liefst een Engelse versie zien, een Nederlandstalige cowboy zie ik niet zo heel erg zitten)

Gr. Jurgen
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: Arendsoog op 01 december 2008, 15:14:29
Ergens denk ik ook dat Witte Veder's taaltje erg stom gaat klinken als het in een film komt...

Eigenlijk is er maar één goede oplossing voor de Arendsoogboeken: geen film, maar een serie. Steeds twee afleveringen per deel en de hele reeks doorwerken. Ik reserveer de box editie alvast ;)
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: Miss Arendsoog op 01 december 2008, 20:09:02
Nou ja, je kan natuurlijk doen wat ze met Inspector Morse hebben gedaan; een serie van films.

Ik denk dat Witte Veder normaal zal moeten praten, zeker als we het in Hollywood laten produceren; het moet daar natuurlijk volledig politiek correct zijn. En ik ben het met Jurgen eens qua taal; Engels lijkt me beter.

Als onderwerp kan je gewoon beginnen met deel 1 en 2; je moet de overmatige religie er gewoon een beetje uit laten. Een missionaris kan best in een western voorkomen en de eerste twee delen tonen wel Bobs karakter enzo. Of je kan iets doen met flashbacks naar de eerste jaren terwijl je een van de andere verhalen doet. Je zou bijvoorbeeld Mexicaans avontuur kunnen doen en terwijl Arendsoog naar Mexico onderweg is, hem terug kunnen laten denken aan de eerdere avonturen. Maar je kan ook deel 1 en 2 doen en flashbacks over het proces waar zijn vader getuigde en hoe hij later werd vermoord.

Heeft iemand een camera? :D
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: Jurgen Rinkel op 02 december 2008, 00:10:35
Het kan natuurlijk ook zoals ze nu bij de verfilming van Snuf doen: een film om de aandacht te vestigen en daarna een serie.

Witte Veder moet natuurlijk wel normaal Engels gaan praten, daar ben ik het mee eens. Al moet hij wel een licht accent hebben, zeker als je deel 1 en 2 zou gaan verfilmen, waarin hij nog bij zijn stam woont.

Als je overigens deel 1 (goed) zou willen verfilmen vraag ik me af of de religie er dan wel uitkan. Eén van de belangrijkste scènes uit het boek is (naar mijn mening) die waarin Arendsoog er vanaf ziet om Fred Moulders te vermoorden. Dit is ook de meest religieuze scène en die moet natuurlijk in de rest van het verhaal ook een bodem hebben. In deel 2 denk ik dat veel van de religieuze scènes er wel uitkunnen, al moet natuurlijk de relatie tussen Pater Boyle en de familie Stanhope wel duidelijk blijven.

Flashbacks naar de tijd voordat Arendsoog en zijn familie in het Arendsnest betrekken lijken mij een zeer goed idee. Ik zie al voor me hoe Arendsoog door zijn vader met de cowboys de weiden op getuurd wordt en dat Fred Moulders ze met een gemene grijns nakijkt tot ze achter de horizon verdwenen zijn...
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: kootw op 02 december 2008, 18:49:48
Snuf is best een aardig voorbeeld hoe het wellicht zou kunnen. Immers is deze serie - in tegenstelling tot bijv. De Kameleon - veel minder bekend en populair, althans in veel beperkter kring.

Ik ben het er ook mee eens dat de serie/film eigenlijk in het Engels zou moeten, maar - tegelijk met de omgeving waarin je zult moeten filmen - betekent die dat de productiekosten veel hoger zullen liggen dan met bijvoorbeeld Snuf of de Kameleon.

Je moet gaan filmen in het buitenland, en bovendien heb je allemaal Engels sprekende acteurs nodig.

Wim ;D
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: Miss Arendsoog op 06 december 2008, 13:45:16
Nou, op naar Amerika! :D Kijk, als we hollywood zo gek krijgen met een geweldig script, dan is het western gebeuren ook geen probleem meer, toch?

Maar nu; wie moet Arendsoog spelen? Voor Witte Veder moet je een echte Native American hebben, en de andere mensen zal ook niet zo'n probleem zijn, maar wie zal het beste onze grote held vertolken?
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: kootw op 08 december 2008, 18:17:37
Nou, op naar Amerika! :D Kijk, als we hollywood zo gek krijgen met een geweldig script, dan is het western gebeuren ook geen probleem meer, toch?

Hebben we al een script, dan? Of gaan we het zelf schrijven  ;D

Maar nu; wie moet Arendsoog spelen? Voor Witte Veder moet je een echte Native American hebben, en de andere mensen zal ook niet zo'n probleem zijn, maar wie zal het beste onze grote held vertolken?

'ns kijken:

Arendsoog lijkt me op het lijf geschreven van Jurgen  8)
Ann lijkt me een prima rol voor jou, Miss Arendsoog  [cl]
En misschien krijgen we Jack  :-O wel zo ver dat hij Sheriff Grisley voor z'n rekening neemt  :-O

Begint dat er al op te lijken?

Wim ;)
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: Jurgen Rinkel op 08 december 2008, 23:48:25

Arendsoog lijkt me op het lijf geschreven van Jurgen  8)

Wim ;)

Dan mag ik wel even flink gaan trainen en onder de zonnebank  :P.

Welke rol had jij voor jezelf in  gedachten Wim? Fred Moulders?  ;D

Gr. Jurgen
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: kootw op 10 december 2008, 09:32:49
Welke rol had jij voor jezelf in  gedachten Wim? Fred Moulders?  ;D

Dan ben ik in elk geval wel klaar na het eerste deel van de serie :-\, wat het succes van de serie ongetwijfeld ten goede komt want volgens mij is acteren niet echt mijn ding 8)

Ik denk trouwens dat jij je beter kan concentreren op je schietkunst dan op de zonnebank  ;)

Wim ;D
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: Miss Arendsoog op 11 december 2008, 18:34:16
In een van de Mexicaanse avonturen zegt Don Esteban toch dat Arendsoog best voor Mexicaan kan worden aangezien vanwege zijn donkere haar? Ik persoonlijk dacht het groots aan te pakken en dan iemand zoals Antonio Banderas als Arendsoog te strikken. :D Zal de kijkcijfers zeker ten goede komen. ;D Misschien Susan Sarandon als Mrs. Stanhope? Of liever iemand die nog wat ouder is (of er iig ouder uitziet)? Aangezien acteren ook niet mijn ding is, wie doen we als Ann? Zij is blond, dus Julia Stiles of Kirsten Dunst ofzo? En Witte Veder? Suggesties?

En dan het script: we kunnen natuurlijk gewoon hier aan de gang gaan voor een Engels script; zal misschien weer wat leven in de brouwerij brengen op het forum?
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: kootw op 13 december 2008, 11:23:09
Ik persoonlijk dacht het groots aan te pakken en dan iemand zoals Antonio Banderas als Arendsoog te strikken. :D Zal de kijkcijfers zeker ten goede komen. ;D Misschien Susan Sarandon als Mrs. Stanhope? Of liever iemand die nog wat ouder is (of er iig ouder uitziet)? Aangezien acteren ook niet mijn ding is, wie doen we als Ann? Zij is blond, dus Julia Stiles of Kirsten Dunst ofzo? En Witte Veder? Suggesties?

Met deze namen zullen we flink aan het fondsen moeten werven en als we zover zijn is Antonio misschien al met pensioen  ;D :'(
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: Miss Arendsoog op 06 januari 2009, 19:21:16
nee joh! omdat de film natuurlijk een daverend succes gaat worden en met ons script iedere producer de film wil maken, zullen we de sterren voor het uitzoeken hebben! Beetje positief blijven. ;D
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: Paul op 06 januari 2009, 20:57:51
Zolang er maar geen tijdtweeling van Arendsoog of Witte Veder uit het heden redder in nood gaat spelen. Dat is in 1986 met Biggles geprobeerd. Een draak van een film. Een reclameman uit 1986 moest Biggles in 1917 gaan redden. Leek echt nergens. Had helemaal niets met de echte Biggles verhalen te maken.

Helaas is het daarbij gebleven. Voor de 3 films die vanaf 2001 hadden moeten verschijnen zouden wel echte Biggles verhalen gebruikt gaan worden. Er bleken echter te veel problemen te zijn waardoor het er uiteindelijk niet van kwam. Het storyboard en de hoofdrolspeler waren er al... Er waren zelfs al promotiefilms gemaakt waar het I.B.A. bestuur van toen ook een rol in gespeeld heeft. Helaas was ik toen nog geen lid, laat staan bestuurslid.

Maar het idee is leuk. En zolang je je aan de boeken houdt kan het zeker een goede Arendsoogfilm opleveren. Zou mooi zijn.

Groeten,

Paul
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: SaloonKoen op 30 oktober 2010, 09:32:02
Ik zou hem liever in het nederlands zien, met Martijn Krabbé als Arendsoog.
Witte Veder lijkt me moeilijker.
Charlotte Hoffman (tien torens diep) als Ann.
En mevr. Stanhope weet ik niet eigenlijk.
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: kootw op 30 oktober 2010, 09:52:42
Ik zou hem liever in het nederlands zien

Op zich kan ik me een Nederlandstalige western niet zo goed voorstellen, maar wie weet...

Wim ;D
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: esjendal op 30 oktober 2010, 11:39:45
Als we toch naar Amerika willen voor de film, kunnen we mischien gelijk Clint Eastwood regelen ;D
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: SaloonKoen op 30 oktober 2010, 13:50:13
maar is arendsoog dan ook in het engels vertaald?
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: esjendal op 30 oktober 2010, 14:36:20
maar is arendsoog dan ook in het engels vertaald?
Nee maar we zouden de film graag in amerika opnemen. Welkom op het forum trouwens.


                                                                       Esjendal :-O
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: jeroen01 op 31 oktober 2010, 18:33:32
ook ik ben nog steeds actief op het forum ;)
een arendsoog film lijkt me  leuk!
maar vaak bij en verfilmd (jeugd)boek is het boek heel goed en de film minder. bijvoorbeeld, bij een brief voor de koning: een geweldig boek maar de film is echt niet heel erg goed (vind ik)  het geeft een totaal ander beeld dan het boek. kan natuurlijk ook aan mij liggen, sluit ik niet uit ;D

jeroen ;)

Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: kootw op 13 november 2010, 13:56:40
Het kan natuurlijk ook zoals ze nu bij de verfilming van Snuf doen: een film om de aandacht te vestigen en daarna een serie.

Zie dat er binnenkort een derde DVD met avonturen van Snuf de hond uitkomt, en dat de opnames voor een 4e deel zijn gestart.

Als Arendsoog nu ook in Nederland speelde...

Wim ;D
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: loek op 14 november 2010, 22:28:15
Op zich kan ik me een Nederlandstalige western niet zo goed voorstellen, maar wie weet...

Wim ;D

Ik herinner me een Nederlandstalige western-serie voor de jeugd. Na wat zoeken kom ik op Tim Tatoe, de cowboy, uit 1966, uitgezonden door de VARA. Geschreven door Wim (Pipo de Clown) Meuldijk met Rudi (mmooie ppparels) Falkenhage als Tim. Tim is dol op cowboy-boekjes, Colt 45, en roept regelmatig pief-paf-poef. Schieten doet deze western-legende met bruine bonen.

Ik vond het niet veel bijzonders weet ik nog. Ik was Rawhide gewend, met blauwe bonen.

Loek
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: jeroen01 op 15 november 2010, 15:40:12
Ik vond het niet veel bijzonders weet ik nog. Ik was Rawhide gewend, met blauwe bonen.

Rawhide, hoorde ik een week geleden voor het eerst van was gelijk gaan kijken op you tube waar ze natuurlijk alleen in het engels zonder ondertiteling stonden maar het zag er wel leuk uit. nou kan ik wel Engels maar weet iemand misschien of hij ergens te downloaden is met ondertiteling?


jeroen ;)
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: Chris Stamp op 19 november 2010, 18:41:00
Ik zou zeggen het gegeven rond deel 28 en deel 47. In deel 28 krijgen we dan ook eindelijk de achternaam van de
gouverneur van Louisiana te horen en in deel 47 hebben we te maken met een overleden familielid van de Stanhope's. Op de fandag heb ik persoonlijk aan Jack Nowee al gevraagd "waarom geen film van Arendsoog? Hij
antwoordde "wellicht naar aanleiding van deze filmdag wie weet? Tot zover mijn reactie. Groetend Peter Snijders
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: aj op 26 januari 2012, 22:56:53
Een film gaat in deze tijd van bezuinigingen en ontbrekende subsidies niet meer lukken. ;)

Dus; Arendsoog en Witte Veder; de musical!

Wat moet er in ieder geval in: een mooi meisje (niet Ann), meerdere boeven, die de bank willen beroven, een cowboydans op het erf, liedjes in het maanlicht, een indianendans bij het kampvuur, een loflied op Lightfeet, een lied door moeder Stanhope en Ann, een lied door Arendsoog en Witte Veder, een spannende achtervolging met schieten, een gevecht in de saloon en een spetterende finale waarin alles toch goed komt, inclusief de liefde!

Dit alles gedaan door het Hofpleintheater in Rotterdam, want die doen in (kinder)musicals ( en doen dat erg goed, ben laatst naar hun versie van de tovenaar van Oz geweest, erg leuk!)

Als men daarna de boeken niet gaat lezen, weet ik het ook niet meer....

groeten

Anne

Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: Miss Arendsoog op 29 januari 2012, 15:39:55
Hahaha! Briljant. Ik krijg een visioen van Arendsoog en Witte Veder - men in tights... ;) En dan inderdaad een spetterende finale waarin zij elkaar de liefde verklaren. ;)

Als je er een beetje een stoere Western van maakt (waarbij Arendsoog en Witte Veder ook echt wat mensen naar de andere wereld helpen), dan is daar in Hollywood vast wel budget voor. Je moet het groots zien, Anne ;).
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: aj op 29 januari 2012, 15:58:56
Hahaha! Briljant. Ik krijg een visioen van Arendsoog en Witte Veder - men in tights... ;) En dan inderdaad een spetterende finale waarin zij elkaar de liefde verklaren. ;)

Als je er een beetje een stoere Western van maakt (waarbij Arendsoog en Witte Veder ook echt wat mensen naar de andere wereld helpen), dan is daar in Hollywood vast wel budget voor. Je moet het groots zien, Anne ;).

In very tight tights...  ;D

Ik zie het wel groots, maar je moet zorgvuldig te werk gaan:

Je moet bescheiden beginnen - en dan wordt het een onverwacht groot succes- en dan komt er natuurlijk een Amerikaanse remake. De rechten verkoop je voor heeeel veel geld en kun je daarna kun je de film maken zoals het zou moeten...


groeten

Anne
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: Paul op 29 januari 2012, 22:59:38
Zou wel leuk zijn, ja, zo'n film. Maar wel iets enigszins serieus. Niet iets wazigs met tijdreizigers die Arendsoog en Witte Veder moeten helpen. Dat hebben ze in 1986 met Biggles al geprobeerd. Was een flutfilm. En de filmreeks die eind jaren 90 op de planning stond, ging helaas niet door. Maar wat ik over het scipt gehoord heb, was veel belovend. Was serieus en op een verhaal van Johns gebaseerd. Ik hoop nog een keer de promofilm met het storyboard erin te zien te krijgen. Die moet nog van VHS op DVD gezet worden.

Groeten,

Paul
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: kootw op 31 januari 2012, 19:12:32
In het artikel waarnaar Zuma verwees las ik het volgende:

Paul vertelde met trots - en ook wel met ingehouden woede - dat hij recentelijk een Frans-Canadese film had gezien waarvan de plot identiek was aan het avontuur dat Arendsoog en Witte Veder in deel 37, Arendsoog zet een val, tot een goed einde hadden gebracht. Hij werd niet vernoemd in de aftiteling, laat staan dat hij er royalties voor had gekregen.

Ik ben wel heel benieuwd om welke film dit zou kunnen gaan.

Wim
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: Imajica op 26 mei 2013, 14:12:50
Ik zie wel wat in een serie ipv een film  :-O
Elk boek 1 aflevering.
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: aj op 26 mei 2013, 15:44:22
Dat is ook een goed idee. En waarschijnlijk haalbaarder. :D
En over sommige boeken kun je wel drie afleveringen doen, dus die serie loopt wel een tijdje... ;)

groeten

Anne
Titel: Re: Arendsoog film?
Bericht door: Imajica op 26 mei 2013, 16:23:24
Dat is ook een goed idee. En waarschijnlijk haalbaarder. :D
En over sommige boeken kun je wel drie afleveringen doen, dus die serie loopt wel een tijdje... ;)

groeten

Anne

Iets om naar uit te kijken ;)