Het Arendsoog Forum

Arendsoogboeken => Schrijvers en tekenaars => Topic gestart door: Miss Arendsoog op 19 oktober 2004, 22:14:10

Titel: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Miss Arendsoog op 19 oktober 2004, 22:14:10
Het viel mij op dat op de kaft van Lightfeet ontvoerd, Arendsoog als een wat dikkige zoutzak in het zadel zit en dat Witte Veder naar hem kijkt met een blik van "wat ben jij in vredesnaam aan het doen?" Het kan ook dat Witte Veder dringend naar de wc moest.

Wat is jullie opgevallen aan voorkanten en illustraties?

Groetjes,
Miss Arendsoog.
Titel: Re:Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Jet op 22 oktober 2004, 20:03:58
Misschien dat het komt omdat Arendsoog nog ondersteboven is van de ontvoering van Lightfeet.

Grtz, Jet ::)
Titel: Re:Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Jurgen Rinkel op 24 oktober 2004, 10:12:36
In deel 43, kogels als losgeld, staat op blz. 107 ofzo een plaatje van Arendsoog die een schurk neerslaat.

Het vreemde vind ik echter dat zo'n scene volgens mij in het hele boek niet voorkomt.
Titel: Re:Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Harddisk op 24 oktober 2004, 13:35:54
Ik heb dit deel een paar maanden terug herlezen en het was mij inderdaad ook opgevallen, dat het plaatje totaal niet correspondeerde met de tekst. Foutje Malmberg.
Er zijn overigens wel meer plaatjes in de hele serie die niet helemaal kloppen met de tekst.
Een ervan kan ik zo nog wel herinneren en daar wil ik tegelijk maar het raadsel van de week van maken (een nieuw fenomeen op de site dus).
- Wat klopt er niet aan het plaatje op blz 45 van deel 27?
Oplossingen dus binnen 1 week inmailen en de winnaar krijgt de nieuwste CD met interviews van P Nowee thuisgezonden. (mits de webmaster in dit opzicht even wil meewerken.....  Hij weet hetzelf nog niet).
Over een week laat ik de oplossing weten, als voor die
tijd de oplossing nog niet door jullie gevonden is. (en daar ga ik eigenlijk wel van uit Arendsooglogen.......)

 ;D ;D ;D (L)

Titel: Re:Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Miss Arendsoog op 24 oktober 2004, 15:08:38
Drie dingen vallen mij op: 1 de herberg zou klapdeurtjes moeten hebben, maar heeft die niet, 2 ik zie geen ster op de borst van de sheriff, maar dat kan komen door de positie van zijn lichaam en 3 (ik denk dat je dit bedoelde) is dat de A van Arendsoog uit 14 gaten bestaat, ipv 12.
Klopt dit?

Heb overigens de CD al, ik doe het voor de eer!

Groetjes,
Miss Arendsoog.
Titel: Re:Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Arendsoog op 24 oktober 2004, 15:11:21
Oplossingen dus binnen 1 week inmailen en de winnaar krijgt de nieuwste CD met interviews van P Nowee thuisgezonden. (mits de webmaster in dit opzicht even wil meewerken.....  Hij weet hetzelf nog niet

Geen probleem, als ze maar betalen  ;) (en dat heeft Miss al gedaan :P)

Ikzelf heb de voorkant van deel 5 nooit goed begrepen: er staan twee lachende mannen, maar de één houdt de ander ondertussen wel onder schot...
Titel: Re:Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Harddisk op 24 oktober 2004, 21:30:46
Het schot in de roos miss Arendsoog. Inderdaad de"A"
is met meer dan 12 kogels geschoten door Arendsoog.
We zullen weer een nieuw raadsel moeten bedenken.......
Zo gauw alweer.

 :( 8)
Titel: Re:Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Miss Arendsoog op 24 oktober 2004, 21:35:56
Wat mij vaak wel opvalt aan tekeningen, is dat de paarden wel kloppen en mooi zijn. Je hebt niet het idee dat Arendsoog op een hobbelpaard rondkachelt, terwijl de mensen op de tekeningen juist vaak heel houterig zijn.
Groetjes,
Miss Arendsoog.
Titel: Re:Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Harddisk op 24 oktober 2004, 21:43:07
Inderdaad, ik ben zelf geen goede tekenaar, maar het lijkt mij even moeilijk een paard te tekenen als een mens.
Op deel 30 is Arendsoog ook een beetje misvormd. Zijn rug althans en er zijn meer voorbeelden.
Titel: Re:Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Jet op 27 oktober 2004, 14:42:49
Lijkt me ook heel erg moeilijk...
Ik snap wel wat je bedoelt, maar ik vind wel dat je gelijk hebt.

Grtz, Jet ::)
Titel: Re:Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Little Eagle op 05 januari 2005, 10:31:32
Iemand van jullie ooit al paard gereden? Ik ocharme maar een jaartje! Was het aan het leren. Gaat dan plots de eigenaar van die manège met pensioen. Hij was een lesgever uit de duizend, maar wel al bijna zeventig. Ik kon hem dus geen ongelijk geven. Maar dat terzijde. Paardrijden is een zeer vermoeiende bezigheid. Zelfs voor geoefende ruiters zoals Arendsoog en Witte Veder. Hoewel we mogen aannemen dat deze laatste het nooit zou laten merken. Dus zou Witte Veder ook steeds met fierheid op zijn paard moeten kunnen zitten. Arendsoog daarentegen erkent al wel eens dat hij ook maar een mens is en laat dat soms aan de lezers weten. Hij mag dan ook al eens als een zak bloem in het zadel zitten. Maar goed, ik denk dat het niet zo evident is om een cowboy te paard te tekenen zoals wij dat willen!  :-|  :-\  :-*
Titel: Re:Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Jurgen Rinkel op 20 januari 2005, 19:09:01
Mij viel nog wat op in deel 60. Arendsoog heeft zijn kleren uitgetrokken, als hij, zoals je op de bijbehorende tekening ziet, naar buiten rent om een wachtpost een flinke klap te geven. Hij heeft dan zijn kleren aan, tot zijn koppel en hoed aan toe.
Titel: Re:Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Little Eagle op 20 januari 2005, 22:41:58
Mij viel nog wat op in deel 60. Arendsoog heeft zijn kleren uitgetrokken, als hij, zoals je op de bijbehorende tekening ziet, naar buiten rent om een wachtpost een flinke klap te geven. Hij heeft dan zijn kleren aan, tot zijn koppel en hoed aan toe.
Jammer genoeg heb ik dit boek zelfs nog nooit gezien, laat staan gelezen. Maar ik heb je reactie met zoveel plezier gelezen; het is eigenlijk echt grappig. Arendsoog heeft in alle haast toch alles weer aangetrokken tijdens het naar buiten lopen?  :grin:
Nee, dat zal zeker zo niet bedoeld zijn. Misschien was die tekening al in kannen en kruiken terwijl de tekst zelf nog niet tot in detail afgewerkt was? Anders zou ik het ook niet weten.  :-\

Momenteel ben ik in deel 40 aan het lezen. Omwille van dit forum lees ik alles nu met veel meer aandacht en plobeer op alles te letten. Daardoor viel het mij op dat er daar ook een tegenstrijdigheid te zien is op de tekening. De tekst zegt op pag 41-42 dat Arendsoog zich aan het uitkleden was. Hij had juist zijn linkerlaars uit toen zijn kamerdeur open vloog ... Van zijn overvallers mocht hij zijn shirt en laars terug aantrekken, wat hij volgens de tekst ook deed. Op de tekening staat Arendsoog terug met een blote voet afgebeeld. Ik vermoed dat, als men dit al had opgemerkt, alles zo heeft gelaten. De boeken waren en zijn nog bedoeld voor kinderen en die zouden zulke kleine fouten toch niet opmerken. Zo veronderstel ik toch.  (c)

Ik vind het wel erg leuk om die dingen nu wel op te merken.

Kris(Little Eagle) :-O
Titel: Re:Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Little Eagle op 20 januari 2005, 23:52:04
Blote man in kinderboek?! Leuk voor de dames die ouder zijn dan 15, maar voor de kinderen waarvoor het toch bedoeld was, is het misschien too much? Zou wel dolgraag dat six-pack van hem willen zien!!! ;) :D (maar ja, ik ben dan ook ouder dan 15).

Groetjes,
Miss Arendsoog.
Jij kan toch ongelooflijk goed tussen de regels lezen. Ik durfde het alleen niet zo duidelijk te stellen. Maar daar komt het toch op neer.

Soms wordt er wel eens geschreven dat Arendsoog zich volledig uitkleedt om een duik te nemen in een rivier. Maar zeker evenveel keren doet hij dat met zijn kleren aan. Zijn die meteen ook verfrist.: ;) Maar daar zijn ook nooit tekeningen van gemaakt.  :'( ???

Little Eagle(Kris) :-OTitel: Re:Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: kiki op 21 januari 2005, 08:50:49
tja, dat is wel een punt. ik denk dat arendsoog dus niet zo bruinverbrand was, aangezien hij altijd zijn shirt aan heeft, en zelfs een lange broek draagt. alleen zijn 'knuisten' zijn door de zon gebruind. sixpacks (je hebt een aangenaam levendige fantasie, miss  ;D) krijg je enkel door intensieve training, met name buikspieroefeningen, met hoge weerstand, snelle interval en hoge intensiteit. ik ben het nog niet tegengekomen in de verhalen...  8)
Titel: Re:Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Little Eagle op 21 januari 2005, 15:10:45

En wat is er mis met Arendsoogs bronsgebruinde torso te zien?

Groetjes,
Miss Arendsoog.
Daar is absoluut helemaal niks mis mee!!!  ;) [y]
Jammer genoeg zal dat nooit zedig genoeg geweest zijn in de ogen van de opdrachtgevers. Hoewel ik dat dan ook niet begrijp, want hoe onzedig is een ontbloot bovenlichaam bij een man?  ??? :D

Ik vraag me af of Arendsoog in de strips nooit eens in bloot bovenlijf te zien is? Het is daar in Arizona meestal toch zo heet en een held als Arendsoog moet dat toch af en toe eens kunnen?

Maar veel meer dan een blote voet heb ik op tekening nog niet gezien! >:(

In de boeken staat nooit veel beschreven hoe Arendsoog op de ranch werkt. Onze fantasie kan dus de vrije loop. En Miss, je hebt gelijk wat dat paardrijden betreft. Daar zal Arendsoog meer dan genoeg zijn spieren kunnen oefenen. Temeer daar hij meestal nogal als een furie over de prairie raast. Het is nu niet omdat hij op de rug van Lightfeet zit, dat hij zijn spieren niet nodig heeft. En werken op een ranch vergde toentertijd heel veel fysieke inspanning. Hij heeft wel altijd personeel in dienst, maar Arendsoog voelt zich nooit te goed om ook vuile werkjes op te knappen. Hij is en blijft ook maar een mens, zegt hij regelmatig zelf.

Valt wel op dat er nog geen reacties van het mannenkamp is geweest. Niet interessant genoeg? Oh ja, behalve dan die foei foei foei van Anko! :P

Little Eagle(Kris) :-O
Titel: Re:Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Jurgen Rinkel op 21 januari 2005, 15:55:36
In deel 41 rent Arendsoog naar buiten met alleen broek en laarzen aan. Dat is op de bijbehorende illustratie ook zo. Maar je ziet dan alleen zijn rug.
Titel: Re:Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Little Eagle op 21 januari 2005, 16:12:53
Zie je wel dat ik een en ander moet missen door niet alle boeken in huis te hebben. Maar daar komt gegarandeerd verandering in. Na de fandag rij ik met een hele hoop "nieuwe" boeken naar huis en kan ik mee genieten. Ik noteer het alvast van die nr 41; bedankt El Mascara.(achterkant van Arendsoog zijn rug is ook al iets!) :D

Little Eagle(Kris) :P
Titel: Re:Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Jurgen Rinkel op 21 januari 2005, 16:17:02
Ik denk dat het moeilijker is een voorkant dan een achterkant te tekenen. En van dat bronsgebruinde zie je toch niks op een zwart-wittekening...
Titel: Re:Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Little Eagle op 21 januari 2005, 22:20:45
Héél fijntjes opgemerkt hoor El Mascara, van dat zwart/wit. In kleur zou inderdaad beter uitkomen. Maar op de kleurenkaften zou men waarschijnlijk Arendsoog nooit met ontbloot bovenlijf afgebeeld hebben! Waarom ... weet ik eigenlijk niet?  ??? :-\
Of misschien was het toch de bedoeling om onze fantasie aan te wakkeren. Dan is dat toch gelukt.

Little Eagle(Kris) ;)
Titel: Re:Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Jurgen Rinkel op 24 januari 2005, 13:18:19
Ik heb gisteren deel 32 weer eens gaan lezen, maar toen ik naar de de ogen van Arendsoog keek zag ik dat deze geen iris en pupil hadden.
Misschien dat dat zijn scherpe blik verklaard? ;)
Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Bandido op 21 april 2005, 16:34:13
Toevalligerwijs ben ik laatst aan een paar Duitse Arendsogen gekomen.
Wat mij opvalt in bv nummer 5 "Die Bande Der Blauen Berge" zijn de kinderlijke tekeningen.
Tekeningen die ik nog nooit gezien heb.

Ik heb even een scan bijgevoegd.

Wie is de tekenaar? Er staat geen naam in het boek. Let vooral op Superman rechts onder het dakje! ;)
Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: jack nowee op 21 april 2005, 19:16:17
Hoi Bandido.
In mijn totaaloverzicht: http://www.arendsoog.info/forum/index.php?topic=5.0

Staat alle informatie over de Duitse Arendsoog die er voorhanden is. Het is een beetje een rommeltje. In sommige boeken staan de originele illustraties, in andere weer die "infantiele" tekeningen. [Vaak een hele boel!!]

Groeten,

Jack  :-O

PS: Alles goed met je? Zie je niet zo vaak op het Forum.
Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Bandido op 21 april 2005, 19:38:22
Goedenavond Jack,

Alles goed hoor aan deze kant van van de PC. Ik lees altijd wel alles wat jullie posten hoor! De meeste mensen op het forum hebben meer verstand van Arendsoog dan ik, ik ben alleen maar een verzamelaar die vroeger alles gelezen heeft, maar alles door de jaren heen weer vergeten is.. ;).

Ik vond de tekeningen echter zo opvallend dat ik dat even wilde vragen. Ik was laatst in Duitsland en kwam toevallig een aantal boeken tegen in een boekwinkeltje.
Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Little Eagle op 21 april 2005, 20:29:26
Goedenavond Jack,
Ik was laatst in Duitsland en kwam toevallig een aantal boeken tegen in een boekwinkeltje.
Jij hebt wel geluk hoor. Ik heb vrienden wonen in Duitsland en die kennen Arendsoog geeneens.

Wat die tekening betreft, die is echt wel aardslelijk! :-[

Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: jack nowee op 21 april 2005, 20:29:58
Als je deel 15 tegenkomt ........... ;D

Graag!!

Jack  :-O
Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Bandido op 21 april 2005, 21:13:38
Ik wist al van je deel 15, Jack. Staat onder je plaatje. ;)
Ik hou het in de gaten voor je.
Je moet een beetje geluk hebben in Duitsland, maar inderdaad heeft de jeugd die ik spreek daar nog nooit van Adlerauge gehoord. De ouderen weten het meestal wel.

Winnetou is daar erg populair. Er worden daar jaarlijks meetings gehouden in zalen die zo groot zijn als de Rai in Amsterdam.

En over de tekeningen : Ik wilde zeggen er is maar 1 Hans Kresse, maar laat die nu van Duitse afkomst zijn... ;D ;D
Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Little Eagle op 22 mei 2005, 10:42:01
Ik heb hier even de nieuwe boeken van kruidvat eens bekeken en merk op dat de gekleurde tekeningen op de omslagen echt niet mooi zijn. Voor mijn neus ligt nu deel 14, Het testament van Tobi Thomson. Arendsoog lijkt daar zelf wel een van de slechteriken; hij heeft daar een waar boeventronie opstaan. Of komt dat omdat hij aan het inbreken is bij die louche advocaat Warton? ;D

Nee, dan zijn de tekeningen van H.Kresse toch zoveel mooier. Dat is natuurlijk mijn eigen opinie.

Little Eagle ;)
Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Jurgen Rinkel op 22 mei 2005, 11:12:23
De tekeningen van Jan Huizinga kloppen soms ook niet met het verhaal.

Op deel 17 bijvoorbeeld zie je een man in een geel shirt en een blauwe broek aan van zijn paard vallen. Lijkt mij dus Arendsoog. In het boek is een vergelijkbare situatie. Bill Morton's paard wordt getroffen en struikelt.
Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Little Eagle op 22 mei 2005, 22:28:54
Je hebt gelijk hoor Jurgen. Het komt eigenlijk erg verwarrend over wanneer je er begint over na te denken.

Als het Arendsoog zou moeten voorstellen, wat ik me moeilijk kan indenken, dan is het weer zo een mislukte bandiet geworden. Deze kerel heeft inderdaad dezelfde kleren aan als Arendsoog, witte hoed inbegrepen. Maar dat gezicht is zo verschrikkelijk oud en verschrompeld . . . Ik vraag me af hoe die Huizinga zich op dat moment heeft gevoeld. Geef mij dan ook maar de gewone linnen kaften hoor. Onze fantasie werkt nog meer dan behoorlijk.

Little Eagle ???
Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Witte Veder op 29 mei 2005, 13:56:09
Ik heb al gemerkt dat één van de tekenaars echt als favoriet uit de bus is gekomen. Namelijk Kresse. Ik kan mis zijn, maar mij lijkt het of die man er met hart en ziel aan gewerkt heeft. Misschien heeft hij de boeken ook goed gelezen, wat ik eerlijk gezegd betwijfel van sommige andere tekenaars. Ik wil geen afbreuk doen aan hun kunnen, maar je voelt zo aan dat ze minder enthousiast hebben getekend dan Kresse.

En toch . . .

Nu ligt deel 27 voor mijn neus en daar schiet de echte Arendsoog een A in de buitenmuur van de herberg. De tekst zegt dat hij 12 schoten lost, wat maar normaal is met max twee revolvers in zo korte tijd. En toch staan er op de tekening meer gaatjes dan die bewuste 12. Moet toch zijn dat die tekenaar, jawel H.G.Kresse, ook een vergissing heeft begaan. Of vond hij misschien dat zijn letter A niet mooi uitkwam met maar 12 gaatjes?

Feit is dat de tekenaars blijkbaar te vlug over de tekst heengaan wanneer ze een tekening moeten maken. Maar ja, de boeken zijn dan ook hoofdzakelijk bedoeld voor nog erg jonge kinderen. Die letten in die spanning immers niet op zulke zaken. Dat komt pas als je op latere leeftijd de boeken gaat herlezen.
Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: maartenl op 28 juni 2005, 13:05:53


Citaat
Feit is dat de tekenaars blijkbaar te vlug over de tekst heengaan wanneer ze een tekening moeten maken.

Dat denk ik ook. Bijvoorbeeld ook in deel 18. Arendsoog gooit het luik dicht om het de achtervolgers niet te makkelijk te maken, maar op de tekening (blz 79) staat dat luik open.
Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Jurgen Rinkel op 28 juni 2005, 16:21:25
In de Arendsoog-encyclopedie zal ook een lijst van onjuistheden komen. Dat betekent dat ook gekeken wordt of een tekening onjuistheden bevat. Ik heb er al een paar gevonden, maar dat horen jullie nog.
Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Little Eagle op 28 juni 2005, 23:12:42
Jurgen, ik hoop dat je beseft welk een schat je zo voor ons vergaart.

Eén keer je die gegevens van jou allemaal hebt geordend, gaat dat van onschatbare waarde zijn. Enfin, voor de echte fans dan toch. Ik hoop van harte dat je ervoor beloond zal worden op een gepaste manier.

 [cl] :-O [cl]

Je weet het, ik doe er mijn hoed voor af. En die staat tegenwoordig echt veel op mijn hoofd! ;D
Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: kootw op 29 juni 2005, 02:31:38
Feit is dat de tekenaars blijkbaar te vlug over de tekst heengaan wanneer ze een tekening moeten maken. Maar ja, de boeken zijn dan ook hoofdzakelijk bedoeld voor nog erg jonge kinderen. Die letten in die spanning immers niet op zulke zaken. Dat komt pas als je op latere leeftijd de boeken gaat herlezen.

Soms zijn we natuurlijk ook wel een beetje aan het zoeken om iets op de site te kunnen melden waar anderen weer op kunnen inhaken.

Overigens zie je dit inderdaad vaak. Wat ik zelf altijd leuk vindt in boeken als er een "quote" uit de tekst onder de tekening staat. In oudere kinderboeken zie je dat vaak. Zulke tekenaars hebben de tekst dan meestal ook beter gelezen.

Wim ;D
Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: jack nowee op 01 augustus 2005, 18:55:05
Van Klaas de Vries [http://www.ericdenoorman.nl] kreeg ik in mijn vakantie onderstaande mail:
Citaat
Jack,

Rob van der Nol weet (vandaag [=17 juli]) te melden dat de omslagtekening van Arendsoog 44 van Jan Wesseling is. Rob is Kresse kenner bij uitstek, dus het is een uitspraak van iemand die er beslist wel wat van af weet. Ik heb zuiver toevallig het boek gisteren nog in handen gehad. Achterin staat dat zowel de omslagtekening, als de illustaties beide van Hans Kresse zijn. Maar dat is dus niet juist.
Ik heb e.e.a. een tijd geleden ook aan Julius de Goede gevraagd. Julius kwam met de opmerking dat Kresse niet altijd evenveel tijd (en zin) had om de Arendsoog illustraties te maken en dus wel eens wat 'uitbesteedde'.
De omslagillustraties van Arendsoog 41 en 44 zijn uitbesteed.
groet,
Klaas de Vries
http://www.ericdenoorman.nl

Jack  :-O
Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: tuinman op 01 augustus 2005, 19:50:12
kijk we worden steeds wijzer
Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: aj op 18 december 2011, 20:30:54
Om eens een heel oud topic wat leven in te blazen:

Ik heb eens een workshop van een kinderboekenillustrator meegemaakt (ik weet zijn naam niet meer, helaas). Wat me bij is gebleven is dat hij vaak de opdracht om te illustreren kreeg voor dat het boek af was. Soms was er wel tekst en dan kon hij de tekening bij de tekst laten passen, maar soms was er alleen maar een idee. En dan was het lastig om de tekening in het verhaal te laten passen.

Is dat ook wel eens het geval geweest bij de diverse tekenaars van de Arendsoog boeken? Dat ze dus de tekeningen af moesten hebben voor dat het boek af was?

groeten

Anne

Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Paul op 18 december 2011, 23:15:44
Volgens mij heeft Paul dat proces ooit beschreven in een radio-interview en schreef hij eerst het boek. Pas als hij het manuscript afgerond had, ging het naar de illustrator.

Maar misschien dat Jack je daar meer over kan vertellen.

Paul
Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: jack nowee op 20 december 2011, 21:55:42
Volgens mij heeft Paul dat proces ooit beschreven in een radio-interview en schreef hij eerst het boek. Pas als hij het manuscript afgerond had, ging het naar de illustrator.

Maar misschien dat Jack je daar meer over kan vertellen.

Paul

Klopt helemaal, Paul.

Jack  :-O
Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: aj op 24 oktober 2012, 17:43:39
In de Arendsoog-encyclopedie zal ook een lijst van onjuistheden komen. Dat betekent dat ook gekeken wordt of een tekening onjuistheden bevat. Ik heb er al een paar gevonden, maar dat horen jullie nog.

Hoi Jurgen,

Nu de encyclopedie er waarschijnlijk niet komt (toch), zou je ons misschien kunnen vertellen wat je al gevonden hebt, aan onjuistheden in tekeningen?

Groeten

Anne
Titel: Re: Wat opvalt aan tekeningen
Bericht door: Jurgen Rinkel op 10 november 2012, 14:58:58
Oei, daar zou ik nog eens goed naar moeten zoeken. Volgens mij had ik bij een aantal delen wat losse aantekeningen gemaakt, maar nooit een geheel overzicht. Ik zal eens kijken of ik het nog terug kan vinden.

Groeten,
Jurgen