Menu

Home
Dank aan
Wat is Arendsoog?
Fotoboek
Achtergrondinfo
Nederl. boeken
Specials
Buitenl. boeken
Kaften
De Schrijvers
De Uitgever
De Tekenaars
Control Center
Registreer
Koopjespagina
Forum
Gastenboek
Spelletjes
Top lijst
Contact


Aantal leden


De Arendsoog website heeft op dit moment 804 geregistreerde leden.

Kaften van de Arendsoogboeken

In de Arendsoogserie zijn in de loop der tijd een aantal verschillende soorten kaften ontstaan. Hieronder ziet u daarvan een overzicht:


De 3 meest gebruikelijke kaften:

De linnen kaft met stofomslag:

De uitvoering met linnen kaft is er alleen bij de eerste 40 boeken. Van de boeken met een linnen kaft zijn ook allemaal gelamineerde edities. Een boek met een linnen kaft is meestal een eerdere druk van dat boek. Het boek zelf is van wit linnen met Arendsoog voorop. Daaromheen zit een losse stofomslag. Bij veel tweedehands boeken ontbreekt de stofomslag; dit betekent echter simpelweg dat het boek incompleet is, er zijn geen delen zonder stofomslag uitgegeven.De gelamineerde boeken:

De gelamineerde uitvoering is er van alle boeken. Op deze boeken staat een tekening van een scene uit het boek en de naam van de schrijver. In eerste instantie werden deze delen nog ingebonden, later werden ze alleen nog gelijmd. Deze delen hebben soms de neiging te verkleuren in het zonlicht, bewaar ze dus op een donkere plek!De softcover boeken:

Vanaf 2004 zijn er ook softcover boeken van Arendsoog uitgegeven. Het ging eerst om vier delen die door Brilliant Books bij de Kruidvat werden verkocht (delen 45, 51, 52 en 57). Deze boeken zijn iets kleiner dan de normale delen. De laatste jaren brengt Company of Books elk jaar twee softcover pockets van Arendsoog uit. Deze zijn kleiner dan de Brilliant Books uitgaven. Het gaat tot nu toe om de delen: 1, 26, 29, 31, 39, 41, 50, 54, 60 en 63.Bijzondere varianten:

De Monsterkaft:

Van deel 12 zijn er twee verschillende voorkanten, de "normale" kaft en de monsterkaft. Aanleiding voor deze tweedeling is schijnbaar het angstaanjagende karakter van de oorspronkelijke monsterkaft. Rechts ziet u de Monsterkaft, links de latere versie van Kresse.Vierkleuren edities:

Van de delen 1 t/m 9 hebben de oudere drukken een vierkleurenkaft. In alle gevallen is de voorkant anders dan die van latere edities. Van deel 5 zijn er zelfs twee verschillende vierkleurenkaften! Deze delen zijn meer waard dan de normale delen, maar zijn niet bijzonder zeldzaam te noemen. Hieronder ziet u het verschil tussen de normale kaft van deel 5 en de vierkleurenkaft.Deel 1 en 2: 1e druk

De eerste druk van de eerste 2 boeken heeft een andere voorkant dan latere drukken. Deze boeken zijn uiterst zeldzaam en er zijn slechts zeer weinig exemplaren van bekend. Hieronder ziet u links deel 1 en rechts deel 2 met een dergelijke kaft.Login


Gebruikersnaam

Wachtwoord
 


Wachtwoord vergeten?

Bezoekers


Er zijn in totaal 534938 unieke bezoekers geweest op deze site, waarvan 97 vandaag