Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - Little Eagle

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 40
31
Het Onzin-Forum / Re: kleine arend als bosbouwer
« Gepost op: 13 december 2006, 22:15:07 »
Heb je goeie raad vandaag al kunnen opvolgen.

Zakken waren erg groot; heb ze niet te vol gedaan en dan een goeie knoop erin.

Werd daar toch mijn fiets bijna gestolen door een stelletje niksnutten. Fiets lag op slot, maar die kerels waren mijn fietszakken aan het inspekteren. Heb van ver hard geroepen en ze zijn dan maar meteen gaan lopen.

Heb me vandaag best wel geamuseerd. Helemaal alleen, niks gezaag rond mijn oren. Ik kon volledig mijn zin doen.
Zo mag het blijven tot ik een job heb. Alleen moet mijn rug nu weer sterker worden. Hij doet nog een beetje pijn van vorige week. Komt wel in orde hoor.

Groetjes van Kris

32
Het Onzin-Forum / Re: kleine arend als bosbouwer
« Gepost op: 11 december 2006, 16:22:18 »
Ooooh, wat kan een mens zich vergissen!!!

Vorige week heb ik twee keer vier uren gewerkt.

Zwerfvuil gaan oprapen

Nu voel ik me allerminst te beroerd om dit werk te doen, maar men laat wel duidelijk voelen aan mij dat dit een minderwaardige job is. Bij mijn vorige werkgever deed iedereen dit werk en dat gaf voldoening.
Ik ben al 47jaar en men behandelt me bij de gemeentelijke groendienst als een jong en onervaren iemand. Dat is nu net iets teveel voor mij.

Ik moet inzien dat ik bij deze werkgever niet terecht kan. Dit is helemaal geen omgeving voor mij. Er werken daar bijna allemaal 'sociale gevallen'. Niet dat ik daar iets tegen heb; iedereen welkom bij mij. Jammer genoeg ligt het niveau van de arbeiders echt te laag. Ik wordt er depressief van. Zo erg zelfs dat ik vorige vrijdag weer ben gaan solliciteren in de zorgsector. Maar de job was al ingenomen. Gelukkig maar?!? Ik weet het allemaal niet meer hoor.

Vandaag ben ik weer zwerfvuil gaan oprapen. Vorige week met een te grote en te zware stootkar en een grijpertje dat niks waard was. Mijn rug doet nog pijn van de vele km's die ik met die stootkar heb afgelegd. Net of ik in de jaren '60 was terecht gekomen, zo ouderwets!!!
Vandaag dan maar enkele plastic zakken genomen, op mijn eigen fiets gesprongen en drie grote zakken gevuld op drie uurtjes. Deze namiddag zou men die zakken komen ophalen. Ben eens benieuwd; woensdag namiddag ga ik nog vier uurtjes vuil oprapen

Het is triestig! Ik kan zoveel, heb ook zoveel speciale taken geleerd, maar mag niks doen bij die groendienst. Volgens sommigen hoor ik zelfs niet eens bij een ploeg. Goed, dacht ik zo, dan ga ik wel alleen op pad. Dat iedereen me dan maar met rust laat.

Maar goed dat ik nog niet echt heb gesolliciteerd bij deze groendienst. Misschien word ik nog wel eens postbode? Of dierenverzorger? Die sollicitaties zullen deze week verstuurd worden, zeker weten!

Groetjes van een ontgoochelde Kris uit België :(

33
Het Onzin-Forum / Re: kleine arend als bosbouwer
« Gepost op: 02 december 2006, 11:32:28 »
Hallo, ik heb weer een klein beetje goed nieuws!

Maandag mag ik deeltijds beginnen werken bij de groendienst van de gemeente. Het is nog geen volwaardige job. Ik mag gewoon elke maand 45 uren presteren en verdien dan boven op mijn armzalig beetje stempelgeld zo'n 4,1€ per uur. Dit is wel netto en belastingvrij.

Het komt erop neer dat ik maandag, woensdag en vrijdag vier uren ga werken. Voorlopig is dat wel voldoende.

Mijn bedoeling is om via deze weg een vast contract in de wacht te slepen daar bij die groendienst. Hoop doet leven.

Kris

34
Eerlijk delen / Re: Originele tekening nr.26
« Gepost op: 30 november 2006, 07:31:54 »
Bedankt voor de mooie tekening en de wallpaper

Heb ze direct gedownload

Kris [cl]

35
Arendsoog Algemeen / Re: Vermoedelijke Tijdlijn Arendsoog
« Gepost op: 23 november 2006, 14:19:50 »
Wim neemt me de woorden uit de mond!
Bij mij gaat het ook enkel en alleen om het jeugdsentiment.
Als kind heb ik me nooit vragen gesteld over de tijdlijn; het stoorde me niet.
Ik heb de boeken ook helemaal niet op volgorde kunnen lezen.

Natuurlijk graven wij volwassenen dikwijls te diep om dan te beseffen dat het niks goed oplevert. Het is maar een jeugdverhaal dat zich ergens tussen 1800 en 1900 afspeelt. Daar zullen we het moeten mee doen.

Ik kan er ook best inkomen dat de schrijvers op den duur het chronologische in de hele serie uit het oog zijn verloren. Dat is ook geen ramp. Willen we alles weten wat er precies in die periode afspeelde, dan zijn er bronnen genoeg.
En ... zouden we ook wel eens een beetje ontgoocheld kunnen raken, omdat de realiteit helemaal anders was dan in de verhalen van Arendsoog.

Vergis jullie niet, Arendsoog blijft mijn favoriete serie om te lezen.

groetjes uit België,

Kris ;)

36
Het Onzin-Forum / Re: kleine arend als bosbouwer
« Gepost op: 02 november 2006, 16:03:33 »
Dat is nog eens een goed idee. Mijn "lief" Arendsoog laten lezen. Dan heeft hij zeker genoeg om handen. Maar ik vrees ervoor of hij fan genoeg is voor dit soort verhalen.
Mij blijft het in elk geval boeien. Arendsoog is een deel van mijn leven geworden, net als het line-dansen. En dat neemt niemand nog van me af.

Bedankt in elk geval voor jullie steun. Het zal er nog wel eens van komen dat ik naar Nederland kom i v m Arendsoog.

Natuurlijk heb ik nog vertrouwen in jullie allemaal. Dat besef ik wel en dat doet enorm veel deugd! ;)

37
Het Onzin-Forum / Re: kleine arend als bosbouwer
« Gepost op: 31 oktober 2006, 23:30:29 »
Hoera! [cl] [cl] [cl]
In drie keer heb ik eindelijk mijn stempelgeld getrokken. Het is me nog niet helemaal duidelijk of ik nu genoeg heb gekregen, tenminste waar ik recht op heb. Want officieel weet ik nog niks. Ik heb het wel gemerkt op mijn rekening bij de bank.
Bij de vakbond hebben ze me gezegd dat de rva me nog steeds kan oproepen voor een gesprek en me dan nog steeds kan schorsen, indien zij dat nodig achten. Dat zijn evenwel zorgen voor later. Ik kan heel even herademen.
Na lang aandringen heeft men ook een aanvraag ingediend om mij wat te laten bijverdienen via een speciaal stelsel. Als dat wordt goedgekeurd kan en mag ik per maand 45uren werken aan ongeveer 4eur per uur. Dat wordt niet belast en heb je dus zuiver. Dat zou erg welkom zijn.
Die bijverdienste zou bestaan uit werkjes bij de groendienst aan de gemeente. Het is ook de bedoeling dat ik daar voltijds aan het werk zou geraken na geruime tijd. Dan kan ik zelfs mijn fiets gebruiken en hoef ik voor mijn werk geen auto.
Hoop doet leven! :P

38
Het Onzin-Forum / Re: Line-dansen
« Gepost op: 31 oktober 2006, 23:18:40 »
Alles weer in orde met de auto, ik kan weer elke week naar de les.

De laatste tijd ga ik meestal drie keer per week.

Het doet me echt wel goed, om zo mijn batterijen weer op te laden.

Alleen vind ik het erg om mijn lieve schat telkens achter te laten thuis. Hij vindt het niet zo erg, zegt hij. Maar, dat zegt hij om me gerust te stellen. Is wel erg lief van hem. Ik ben hem daar ook zeer dankbaar voor. In ruil probeer ik elke keer zo snel mogelijk weer thuis te zijn, door niet langer te blijven plakken dan nodig.


39
Het Onzin-Forum / Re: Huisdieren
« Gepost op: 31 oktober 2006, 23:12:38 »
En wij maar proberen om met de hamsters te fokken opdat we goedkoper aan eten zouden geraken voor ons uiltje en voor de slang. Want deze laatste is echt wel een moeilijk geval. Ze lust helemaal geen muizen. Ons uiltje wel, die kan zelfs zijn prooi nog levend vangen ook al eet hij doorgaans dode diertjes.

Ik vind het nog steeds héél erg dat er twee roofdieren in huis zijn gekomen en dat die levende prooien moeten hebben. Dat is vooral voor de slang het geval. Het uiltje, welke we "Tak-Tak" gaan noemen omwille van zijn geroep, lust wel meerdere dingen. Hij krijgt voornamelijk dode dieren die vooraf zijn ingevroren.

Maar om terug te komen op de hamsters. Onlangs heb ik na de dwerghamsters ook nog een koppel gewone hamsters gekocht. Wanneer iemand mij een hele goeie tip kan geven i v m het kweken met deze diertjes, altijd welkom. Tot deze morgen hebben ze buiten gezeten, onder een afdak en beschut van de wind. Omdat men spreekt over vriezen aan de grond vond ik het hoog tijd om hen binnen in huis, in de warmte, een plaatsje te geven.

Afwachten dus.

40
Het Onzin-Forum / Re: GROTE PECH ! ! !
« Gepost op: 31 oktober 2006, 23:01:27 »
Ik ga proberen om alles achter me te laten.
Mijn auto rijdt weer en de rekeningen zijn betaald.
Dat is voorlopig het belangrijkste.

Jammer genoeg, of is het juist mijn geluk?, heb ik in bijna geen mens nog vertrouwen. Vroeger was ik me nooit van enig kwaad bewust. Ik nam zomaar aan dat iedereen die ik goed gezind benaderde, dat dat wederzijds zou zijn. Na zoveel jaren heb ik geleerd dat je zo niet mag denken.

Enfin, ik mag aannemen dat er nog genoeg betrouwbare mensen rondlopen en hopelijk krijg ik dan met hen te maken in de toekomst. [y]

41
Het Onzin-Forum / Re: GROTE PECH ! ! !
« Gepost op: 15 oktober 2006, 23:14:11 »
Ja, dat is een heel groot bedrag, vooral als je bedenkt dat er momenteel zo goed als niks meer binnen komt, financiëel dan. Al mijn reserves zijn opgebruikt.

Gelukkig heb ik nog ouders die me een tijdje kunnen verder helpen. Jammer genoeg heeft die auto mij begin dit jaar ook al bijna 700€ gekost. Zogezegd groot nazicht in een erkende citroën-garage. Er zou ook een nieuwe distributieriem geplaatst zijn, maar daar heb ik zo mijn twijfels over.

Vroeger vertrouwde ik iedereen zomaar. Ik dacht er nooit aan dat er iemand mij kwaad zou doen.

Jammer vind ik het dat er hoe langer hoe meer mensen mijn vertrouwen misbruiken. Nu geloof ik niks meer zomaar. Ik wantrouw alles en iedereen. Dat maakt het leven niet makkelijker. En dat vind ik nou het ergste.

Maar . . . ik blijf niet bij de pakken zitten hoor; ik probeer er alsnog het beste van te maken. Samen met mijn vriend en mijn familie.

Ooit zal het wel eens beteren zeker?

groetjes :D

42
Het Onzin-Forum / Re: GROTE PECH ! ! !
« Gepost op: 13 oktober 2006, 22:23:06 »
Allee, mijn auto is de volgende dag hersteld geraakt voor zo'n 540€. Ik rij er nu al weer een week lang mee rond.

Alsof dat niet genoeg was, heb ik vandaag de voorste autoruit moeten laten vervangen. Dat heeft me maar 175€ gekost. Dat is niet duur, maar het waren er wel zoveel teveel. Het begint héél erg te wringen in mijn portemonnee.

Zou het nu eindelijk eens ophouden?

Vandaag is het vrijdag de 13e. Ik heb me laten verleiden om nog eens een lottoformulier weg te doen; weet nog geen uitslag. Ben gaan dansen en nog maar net thuis.

Groetjes vanuit het 'verre'  Blaasveld [cl]

43
Het Onzin-Forum / Re: Huisdieren
« Gepost op: 06 oktober 2006, 20:27:23 »
Deze nacht was de slang erg actief. Het leek me alsof ze op verkenning ging om een prooi op te sporen.
Dit heb ik kunnen zien omdat ik onwel was geworden en naar het toilet moest. Had ik me beter gevoeld, dan zou ik die kwartel er hebben bijgezet, maar dat was teveel gevraagd.

Deze avond dan maar geprobeerd. De slang was wel geïnteresseerd, maar deed erg onwennig tegenover het vogeltje. De kwartel mocht zelfs ongestraft over de slang heen lopen. Net zoals de muizen voordien. Geen succes dus voor de slang.

We hebben ook een uil, die voornamelijk dode dieren opeet. Tot hiertoe zijn dat enkel muizen geweest. Hup, kwartel erbij en de reactie was ongelooflijk. Beide vogels bekeken mekaar vanop afstand met veel wantrouwen. Na een minuut of tien maakte de uil zich klaar voor de aanval. De eerste keer dat hij zelf een levende prooi zou vangen; hij wist niet dat het vogeltje zou gaan vliegen. Bij de tweede poging had hij direct beet. Zo onfeilbaar! De kwartel was binnen de minuut dood.

Het doet wel zeer aan mijn hart hoor om levende diertjes te moeten zien sterven als voedsel voor andere huisdieren. Er zit nog een dwerghamster apart die we vandaag of morgen moeten voeren aan de slang. Ik moet er niet te lang vooraf aan denken. De slang heeft zo al twee dwerghamsters verslonden en ik heb telkens samen met Johan met spanning en angst toegekeken. Ik geeft toe dat het allemaal erg snel gaat en de prooi telkens snel wordt gedood. Dat stelt me toch een beetje gerust.

 ;)

44
Het Onzin-Forum / Re: zieken boeg
« Gepost op: 06 oktober 2006, 20:14:47 »
Ik had beter gezwegen! Ik was hondsziek deze nacht. Heb moeten braken en het was zo zuur dat mijn keel ervan brandde. Ook mijn neus kreeg een fel brandend gevoel te verwerken en mijn ogen pikten dat de tranen eruit vloeiden. Heb ik nog nooit eerder zo meegemaakt. ??? :'(

Ik ben wel wat men in de volksmond een "maaglijder" noemt. Heb extra medicatie genomen en het heeft geholpen. Ondertussen ben ik er weer helemaal bovenop.

Mijn vriend Johan die ligt nu met griep in de zetel. :z
Koppig als hij is wil hij niks van medicatie nemen. >:(
Maar hij is toch uit werken gegaan vandaag, ondanks de lastige symptomen.
Hij werkt in de afbraak en zijn makker had dezelfde klachten.
Gelukkig had ik Johan deze morgen ervan overtuigd om toch een bruistablet Dafalgan met codeïne mee te nemen. Hij had er twee bij en heeft er één van naar zijn maat gegeven. Morgen is het zaterdag en gaan ze extra werken. Als dat maar goed afloopt. Ik zal nog maar eens een bruistablet meegeven voor ieder. Ze zijn toch zo lief en ze werken super hard. (L)

 :P

45
Het Onzin-Forum / GROTE PECH ! ! !
« Gepost op: 04 oktober 2006, 21:40:12 »
Alsof ik nog niet genoeg pech heb op financiëel gebied door voorlopig geen inkomen te hebben, is mijn auto stuk. Althans, de ontkoppeling.

Deze morgen heb ik mijn wagen nog eigenhandig naar de garage gereden. Mannen die iets van auto's kennen zullen wel weten dat dat eigenlijk niet zo simpel is. Telkens je voor een hindernis moet stoppen heb je prijs. Motor stil leggen en zodra de weg vrij is starten en vooruit schieten.

Ik ben zo deze ochtend, toen het nog vrij rustig was, tot bij de garage geraakt.

Ik hoop al de hele tijd dat dit jaar snel voorbij zal zijn. Dan is het misschien gedaan met die pech. We zullen zien hé!

 [y] ??? [y]

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 40