Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - joop schepers

Pagina's: 1 2 3 [4]
46
Drukgeschiedenissen / Re: Ontbrekende gegevens 'Drukgeschiedenissen'
« Gepost op: 08 juni 2010, 00:43:43 »
O.k. Wim,

Bedankt voor je toelichting. Ik zal er rekening mee houden.

Dagendoeii!! Joop.


47
Nederlandse Arendsoogboeken / Re: Zwerfboeken
« Gepost op: 08 juni 2010, 00:31:57 »
Hallo esjendal,

Ja een grappige actie. Misschien kun je in zo'n 'achterlatertje' wat stempels zetten van de verschillende Arendsoogsites. Verder zijn er waarschijnlijk ook gunstigere en ongunstigere 'vestigingsplaatsen'. Zo ken ik wel cafés waar ze leeshoekjes hebben waar mensen soms afdankertjes achterlaten.

Zelf doe ik het wel als volgt, wijs geworden door hoe ik min of meer toevallig ontdekte dat je bijvoorbeeld dvd's van de hand kunt doen. Dan loop ik met een tas vol de deur uit. De eerste de beste bekende die ik tegenkom hang ik die tas half open onopvallend opvallend onder z'n/haar neus. Geheid dat er in gesnuffeld wordt. Meestal gevolgd door vragen als "Hoe kom je er aan? Wat kosten die? Kan ik die ene niet van je overnemen?" Als je dan laat merken dat zje die ene, twee, misschien drie die ze aanspreekt voor een zacht prijsje wel kwijt wilt, raak je die meestal ook wel kwijt.
Het gaat er denk ik om dat je der mensen nieuwsgierigheid en het stille verlangen naar attenties aanwakkert door de handel als begerenswaardige verrijking in een situatie te planten, als het ware voor het grijpen.

Met de rest sjouw ik dan m'n stamcafé in, alwaar ik ze uit m'n tas haal, zogenaamd om m'n nieuwe aanwinsten te bekijken. Altijd wel iemand die voor ie 't weet de gelukkige nieuwe koper is, slachtoffer van z'n nieuwsgierigheid en te lang zonder aandacht van buitenaf doorgelopen.

Wat ik ook wel probeer is als iemand bijvoorbeeld naar Deventer gaat hem/haar te vragen of ie/ze naar Arendsoogboeken wil uitkijken. Geheid dat ze er in snuffelen voordat ik ze krijg, áls ik ze dan nog krijg.
Natuurlijk is het succes niet zo zeker als ik het doe voorkomen, maar als je het niet doet is het in ieder geval nóg onzekerder.

Probeer het maar eens,

Dag en doeii!! Joop Schepers.

48
Drukgeschiedenissen / Re: Ontbrekende gegevens 'Drukgeschiedenissen'
« Gepost op: 05 juni 2010, 10:15:58 »
Hallo Wim,

Hierbij de gegevens van deel 21, het geheim van de zonderling, 8ste druk, gelamineerd, gebonden, 159 blzz.

Van het exemplaar dat ik heb is de rug verdwenen. Je kunt bij de overgangen van voor- en achterkant naar de rug echter nog zien dat er geen verdikkingen zijn zoals bij halflinnen uitgaven. Naar mijn inschatting is het derhalve een volledig gelamineerd exemplaar, tevens gebonden.

Voorkant: arendsoog [geen hoofdletter]
                 het geheim van de zonderling [geen hoofdletters]
                 p.nowee [geen hoofdletters]

Rug:  verwijderd

Achterkant: korte inhoud
                    L.C.G. MALMBERG 'S-HERTOGENBOSCH
                   1816

Voorin: [schuingedrukt op één regel] Bij L.C.G. Malmberg verschenen in de Arendsoog-serie: [rechtop gedrukt] A 1 t/m 38, zonder drukvermeldingen achter de titels.

            HET GEHEIM VAN DE ZONDERLING

           --------------------------------------------

            P. NOWEE

            Achste druk

            L.C.G. MALMBERG 'S-HERTOGENBOSCH

            Omslag en illustraties van J. Huizinga [schuingedrukt]



Vervolgens deel 26, De spookranch, 8ste druk, halflinnen, geen stofomslag aanwezig, 160 blzz.

Voorkant: [oud?/nieuw?]groene cowboy met Q-lasso op stijgerend paard

Rug: Nowee [schuingedrukt]
        de spookranch [witte letters in groen]
        Arendsoog [schuingedrukt, onderstreept van en met de r t/m 1ste o]
        serie
        cowboyhoofd naar links
        26
        opgerolde lasso

Achterkant: blanco

Voorin: [schuingedrukt] Bij L.C.G. Malmberg verschenen in de Arendsoog-serie: [rechtop gedrukt] A 1 t/m 38, zonder drukvermeldingen achter de titels.

             P. Nowee [schuingedrukt]
             DE SPOOKRANCH             
                   ----------------
             Achtste druk
             L.C.G. Malmberg 's-Hertogenbosch [schuingedrukt]

             Omslag en illistraties van Hans G. Kresse [schuingedrukt]




[Wim, even tussendoor, om te zien of die tekentjes bij "Voeg BBC-tags toe" gewoon ingetypt kunnen worden om schuine letters, onderstreping oud-groen enz. te krijgen, probeer ik dat in dit zinnetje even uit.]


Wim je hebt even pech want ik stop er even mee, je hebt nog tegoed van me
deel 27 - 9de en 10de druk,
deel 32 - 3de druk,
deel 35 - 6de druk,
deel 38 - 4de druk, en
deel 39 - 5de druk.

Laat het me weten als je nadere informatie wilt hebben.

Dag en Doeii!! Jôôp Schepers.











49
Drukgeschiedenissen / Re: Ontbrekende gegevens 'Drukgeschiedenissen'
« Gepost op: 01 juni 2010, 23:56:08 »
Hoi Wim,

Ik heb je Ontbrekende gegevens "Drukgeschiedenissen" zojuist gedownload. Ik ga kijken wat ik 'in boeken~cache' heb.

Dag en doeii!! Jôôp

50
Bug Report / Re: Geen echte bug - meer een gebruiksvraag
« Gepost op: 27 mei 2010, 13:05:13 »
Hallo Paul,

Dank je wel voor je reactie.

Ik neem via je Gmail contact met je op.
Wat betreft al die namen als acrobat etc., ik ben van een oudere generatie, het duizelt me bij het horen daarvan, maar ik wil het wel proberen, kijken of het lukt.
Per slot van zake [dit taalgebruik heb ik van J. en P. Nowee!] is het me ook gelukt om digitaal tot dit emailtje door te stoten.

Ja, ik ben benieuwd welke ondewerpen je in je scriptie aansnijdt en hoe je die benadert, behandelt.

Zelf ben ik al zo'n jaar of 15 bezig een aantal onderwerpen uit de Arendsoogserie te onderzoeken. Ik probeer per ondewerp op grond van materiaal uit de tekst te kijken "hoe het zit", of die onderwerpen bijvoorbeeld statisch in de tekst verweven zitten of dynamisch. Meestal [of altijd?] blijkt er wel ontwikkeling te zijn.
Ik probeer geen uitspraken te doen in de trant van "de schrijver(s)  bedoelde(n)  dit of dat, zus of zo".  Dat kunnen in mijn geval slechts vage vermoedens zijn, waarmee ik waarschijnlijk meer verhul dan onthul.

Vervolgens probeer ik te kijken of aan- of afwezigheid van ontwikkeling samenhangt met die van andere onderwerpen. E.e.a. is, vooral vanwege het verzamelen van relevant materiaal, nogal een tijdrovende klus.

Verder zijn m'n onderzoekjes tot nu toe langer gaan duren dan technisch strikt genomen noodzakelijk was doordat ik wegens een computercrash annex onvoldoende back-ups nogal wat materiaal ben kwijt geraakt en doordat ik af en toe vast zat in gebrek aan schrijfvaardigheid, waarbij het schrijversblok me als een molensteen om m'n hals hing.

Een van m'n onderwerpjes is hoe oud Arendsoog is/wordt. Een daarmee samenhangend onderwerp is de tijdlijn. Immers, je kunt vermoeden dat het ouder worden van Arendsoog ligt ingebed in de voortgang des tijds in z'n algemeenheid.

Bij die algemene tijdlijn viel me op dat sommige latere avonturen vroeger in de "historische" tijd lijken te liggen dan andere. Oftwel, dat Arendsoog heen en weer springt in de tijd, die dus afwisselend teruggezet wordt, terwijl hij daarbij tegelijkertijd - doordat z'n tijdsprongen ook tijd vergen? -  toch ouder wordt.
Je kunt hier als lezer bezwaar tegen hebben, maar ik vind het dik in orde. Deze dynamiek is misschien wel een deel van de raadselachtige grip die de verhalen op me hebben. Het drukt door de grenzen van onwenselijke alledaagse beperkingen, zoals in dromen, mede ondersteund doordat Arendsoog, Witte Veder en de hunnen altijd "met inspanning van alle krachten" zich ergens voor inzetten.

Wat die tijdlijn betreft moet ik nog even bekijken of ik geen dubbel werk verricht. Ik zag namelijk dat Miss Arendsoog zich op dit punt niet onverdienstelijk heeft gemaakt.

Paul, je hebt een Gmailtje van me te goed. Het kan even duren want ik moet nu een roud-up maken langs de boekenstalletje op het Spui [Amsterdam] om te zien of er nog Arendsogen staan.

Dag en doeii!! Jôôp.









51
Bug Report / Re: Geen echte bug - meer een gebruiksvraag
« Gepost op: 26 mei 2010, 23:28:30 »
Beste Daniël (sic?),

Ik probeerde in de masterscriptie van Paul over Arendsoog en Biggles te komen door http://arno.uvt.nl/show.cgi?fid=100413 in te typen.

Dat leverde me een melding op dat die link niet klopt.

Vervolgens heb ik in "Eerlijk delen" in de mededeling van Paul van 5 april 2010, 14:10:29, op die link geklikt. Met als resultaat dat er geen verbinding tot stand kwam en m'n computer vastliep. Ik heb de startschakelaar uit en aan moeten zetten om hem weer aan de praat te krijgen.

E.e.a. kan natuurlijk goed aan mijn onervarenheid met computers en/of aan mijn computer liggen, het apparaat draait op windows-98.
Voor het geval het ergens anders aan ligt meld ik het hier even.

Met vriendelijke groet,

Joop Schepers.



52
Arendsoog Algemeen / Re: Vermoedelijke Tijdlijn Arendsoog
« Gepost op: 26 mei 2010, 17:09:10 »
Dank je wel Tuinman,

Ik ben voorlopig voornamelijk aan het grasduinen. Klik hier eens wat aan en daar eens wat aan, kijk waar ik tegen aan loop. Leuk om te zien wat er zoal gezegd wordt over en weer.

Naar het uitkomt, zoals gisteren plotseling, kan ik dan reageren.

Groet, Jôôp.

53
Arendsoog Algemeen / Re: Vermoedelijke Tijdlijn Arendsoog
« Gepost op: 26 mei 2010, 01:55:05 »
Hallo Arendsoog fans,

Ik las zojuist de reactie van Adlerauge van 1 november 2004, 12:10:04, waarin hij aan de vermoedelijke tijdlijn van Arendsoog werkt.
Hij had het daarbij over een telefoon in deel 10.

Nu probeer ik ook al enige tijd achter die tijdlijn te komen, waarbij ik o.a. op de aanwezigheid van technologische producten let. Toen ik Adlerauges opmerking las, schoot me een telefoon te binnen in De Bende van de Blauwe Bergen, hfdst. 18.
Daar zegt Arendsoog "We moeten hulp van buiten hebben. Is er hier een telefoonverbinding met Chihuahua?"
"Helaas niet, senor," antwoordde de alcalde.

Het kan natuurlijk een verspreking zijn, helemaal als je vermoedt dat de opmars van de telefoon nou niet meteen tot in Mexico zou zijn doorgedrongen, maar het hoeft natuurlijk niet.

Als het geen verspreking is, lijkt het er op dat de telefoon al behoorlijk ingeburgerd was. Niemand vroeg zich af waar Arendsoog het nou toch over had. Ook zei niemand dat zoiets moderns ter plekke nog niet was doorgedrongen.

Dat moet ik echter beter uitzoeken, ik heb er nog geen duidelijke voorbeelden van. Wordt aan gewerkt.

Groet, Joop Schepers.


Pagina's: 1 2 3 [4]