Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Topics - Miss Arendsoog

Pagina's: 1 2 [3]
31
Het Onzin-Forum / Nieuwe onderwerpen en schonen forum
« Gepost op: 08 oktober 2006, 21:21:37 »
Dit onderwerp is eigenlijk tweeledig en zal ik maar hier posten, dan kan niemand me van 'forum-vervuiling' beschuldigen... ;)

De laatste tijd is er erg weinig 'zinnige' activiteit op het forum, en er zijn mensen (Jack! [cl]) die initiatieven ondernemen om het weer een beetje leven in te blazen. Hoewel Kiki's idee wellicht wat hoogdravend was :-*, is er niets mis mee om eens te kijken naar onderwerpen die in de boeken ter sprake komen en daar eens dieper op in te gaan. Hoe zat het bijvoorbeeld met het katholicisme in Amerika in de jaren na de burgeroorlog? Wat was de rol van vrouwen in het Wilde Westen? Hoe leefden Indianen en kolonisten werkelijk met elkaar? De basis onderwerpen in de boeken zijn inmiddels wel besproken, misschien is het tijd om wat dieper gaan. Ik hoop binnen niet al te lange tijd een stukje te schrijven over vrouwen aan 'the frontier' en de vergelijking te maken met Ann en Mrs. Stanhope.
Vriendinnetje van mij bezocht de site een keer en maakte de volgende opmerking over een eerdere poging van Kiki om weer wat leven in de brouwerij te brengen 'eindelijk een interessant onderwerp, wordt dat zonder enige overdenking weggeveegd'.

Daarnaast wordt er momenteel voornamelijk in het onzin forum gepost. Dat is natuurlijk prima, in die zin dat de berichten alleen daar thuis horen. Ik vraag me echter af en toe af of een blog niet een betere oplossing is dan het forum. Natuurlijk is het onzin forum voor onzin, maar het creeert wel een barriere voor nieuwe leden als er zoveel troep op staat. Ik ga van de week eens driftig schonen in mijn berichten, zowel in echte onderwerpen als in het onzin forum, want het onzin forum is zijn doel een beetje voorbij gegaan. Af en toe een algemene update zoals Daniel dat doet is misschien wel een idee voor allemaal, zodat we op de hoogte blijven van wat we aan het doen zijn. Wie weet beperken we daarmee de los-vaste posts die momenteel geplaatst worden.

Ik hoop dat niemand zich persoonlijk aangesproken voelt; ik ben niet roomser dan de Paus, ik maak me er ook schuldig aan en hoop mijn leven te beteren. Ik denk alleen dat we er op moeten letten dat we niet verzanden in geneuzel; we hebben altijd de persoonlijke berichten nog. Verder heeft Daniel het heel erg druk en zal hij minder tijd hebben om hier druk te gaan schonen. Ik zou zeggen: pak de muis en ga eens enthousiast aan het deleten!

Groetjes,
Miss Arendsoog.

32
Overige Discussie / Aanschaf van Arendsoog boeken
« Gepost op: 19 augustus 2005, 10:16:19 »
Dit topic om de te vertellen wat voor leuke Arendsoogboeken je gevonden hebt, waardoor je iets compleet hebt, of waar je gewoon heel blij mee bent.

Ik heb namelijk gisteren bij de Slegte 4 gelamineerde Arendsogen gekocht; delen 8, 9, 10 en 21. 4,50 per stuk en allemaal in nagenoeg perfecte staat. Ik was blij! :D

33
Arendsoog Algemeen / Vrouwen in Arendsoog en het Wilde Westen
« Gepost op: 14 augustus 2005, 11:15:05 »
Dit topic voor de verdere discussie over broeken, rokken en andere vrouwelijke onderwerpen.

Een van de vrouwen die een uitzondering op de regel was, is Calamity Jane geweest: http://www.cowgirls.com/dream/cowgals/calamity.htm

Het probleem van het Victoriaanse gebeuren, was dat het heel moeilijk was om je eraan te onttrekken; als vrouw was je het eigendom van je vader, totdat je trouwde en dan werd je het eigendom van je man. Rebels zijn betekende verstoting en in een maatschappij waar familieleven veel belangrijker was dan in onze huidige individualiteit-samenleving, was dat echt niet niets. Slechts weinig vrouwen waren dapper genoeg. Zelfs voor het schrijven van mannelijke boeken werden vrouwen veroordeeld.

34
Overige Discussie / Uitzending KRO
« Gepost op: 29 mei 2005, 22:09:06 »
Alvast een topic voor na de uitzending.  ;D

Heb even een 'print screen' afdruk gemaakt van de aankondigingen op de pagina's van de rkk.

Het te beluisteren stukje is het hoorspel. Eigenlijk best komisch, vooral de stem van Witte Veder.  ;) Nooit zo over nagedacht, maar Rawhide past er inderdaad goed bij.  ;D

Ik ga nu op zoek naar een radio. :D

35
Overige Discussie / Waardering Arendsoog boeken
« Gepost op: 20 mei 2005, 13:55:04 »
Naar aanleiding van de verontwaardigde reactie van Little Eagle over de recensie in 'Diverse vragen', start ik bij deze een nieuw onderwerp waar de discussie meer op zijn plaats is.

Om te beginnen vraag ik me af van wanneer die recensie is, want dat kan wel iets zeggen over de opmerkingen. En zonder dat ik er straks achter kom dat mijn profiel is verwijderd  ;D (en ook een beetje om de advocaat van de duivel te spelen, er is al een tijd geen echte discussie meer geweest :D); er zit wel een kern van waarheid in. Er zit niet heel erg veel diepgang in de Arendsoog boeken; kinderen worden er niet door aan het nadenken gezet. Tot zover kan ik me vinden in de kritiek. Wat ik me dan wel afvraag: Is dit erg? Ik denk het niet.  Mensen die diepgang willen, komen vanzelf wel uit bij Shakespeare en aanverwanten. ;)
Bij ons in de krant (Het Parool) is de filmrecensent altijd wŤg van alles wat vaag en wazig is: de grootste baggerfilm krijgt vijf sterren als het maar door een onbekende regisseur uit Iran met wazige lens gemaakt is. Een gewone film, waar je een leuke avond mee kan hebben, wordt vaak afgekraakt.
Ik ben van mening (maar ja, wie ben ik) dat Arendsoog lezen heel gezond en leuk is, als je het maar niet als enige op je menu hebt staan. Er is nog zoveel meer!

36
Arendsoog Algemeen / Arendsoog weetjes
« Gepost op: 19 mei 2005, 20:01:36 »
Bij de laatste schoning is het topic 'Wist u dat' gesneuveld, maar er zijn zat leuke weetjes.

Is het jullie opgevallen dat in deel 1 Witte Veder niet zonder meer Arendsoogs vriend is? Meerdere malen wordt gezegd dat Arendsoog Witte Veders '(jonge) meester' is. De verhouding verandert in deel 2, als Witte Veder dichter bij bekering komt, om uiteindelijk gedoopt te worden.

Verder was er ergens een discussie over de ranch van Arendsoog. Dit is niet dezelfde als die van zijn vader, hoewel beide ranches de naam S-Ranch zouden kunnen hebben gehad. De oude ranch is na de dood van Arendsoogs vader verkocht en aan het einde van deel 1 ontvouwt Arendsoog het plan om een stuk grond te kopen en een nieuwe farm te bouwen.

Wisten jullie dat Arendsoog zwart haar had? Zie deel 15.

37
IdeeŽn voor de site / Spelletjes op de site
« Gepost op: 10 april 2005, 20:22:29 »
Heb net even zitten puzzelen op de site, was erg leuk (blijft jammer dat er niet 2 witte hokjes zijn  ;) ).  :) Quiz ging ook wel, ik moet alleen niet vragen gaan vergeten...
Galgje waag ik me niet meer aan, want die scores zijn zo hoog: hebben jullie teveel tijd ofzo?!  ;)

Zijn er nog meer van dit soort dingen te bedenken?

38
Overige Discussie / Jack's uitstapje naar Malmberg
« Gepost op: 30 december 2004, 16:07:06 »
En, was het wat? De manuscripten van een nooit eerder uitgegeven verhaal gevonden? Mrs. Stanhope op boevenjacht, ofzo?
Ben heel nieuwsgierig. :)

Groetjes,
Miss Arendsoog.

39
Eerlijk delen / Arendsoog in Londen
« Gepost op: 16 november 2004, 23:56:44 »
Nou, als Anko het zegt, dan probeer ik of mijn attachment er bij zit.

De foto's bewijzen in ieder geval dat Arendsoogs roem ook tot buiten de States rijkt.

Groetjes,
Miss Arendsoog.

40
Schrijvers en tekenaars / Wat opvalt aan tekeningen
« Gepost op: 19 oktober 2004, 22:14:10 »
Het viel mij op dat op de kaft van Lightfeet ontvoerd, Arendsoog als een wat dikkige zoutzak in het zadel zit en dat Witte Veder naar hem kijkt met een blik van "wat ben jij in vredesnaam aan het doen?" Het kan ook dat Witte Veder dringend naar de wc moest.

Wat is jullie opgevallen aan voorkanten en illustraties?

Groetjes,
Miss Arendsoog.

41
Eerlijk delen / Arendsoog in top 20
« Gepost op: 17 augustus 2004, 19:57:49 »
Op de site van de Koninklijke Bibliotheek vond ik een verwijzing naar een tentoonstelling van eind 2002 - begin 2003. De tentoonstelling ging over kinderboeken en van oktober t/m december 2002 kon er gestemd worden op het favoriete kinderboek. Ik verklap al wel dat Arendsoog niet nummer 1 is geworden, maar wel boven een aantal klassiekers is geŽindigd.

Groetjes,
Miss Arendsoog.

Pagina's: 1 2 [3]