Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - Jacq1967

Pagina's: 1 ... 15 16 [17] 18
241
Vraag het aan de leden... / Re: Langlopende poll van je favoriete Arendsoogboek
« Gepost op: 03 december 2013, 19:43:16 »
Hee Wim, je hebt gelijk! Je kunt gewoon zelf het aantal antwoorden uitbreiden. Ik dacht dat er maar vijf konden. Nou, dan zet ik alle titels wel een keer in een poll. Toen ik de eerste keer op dit forum kwam, vond ik het namelijk jammer dat de poll uit 2010 gesloten was. Leuke vraag voor newbies  ;D

242
IdeeŽn voor de site / Re: Nieuwste berichten bovenaan
« Gepost op: 03 december 2013, 19:39:46 »
Alleen als je de eerste keer een topic leest, zou je willen beginnen met het eerste bericht. Daarna juist de laatste. Ik kijk meestal op mijn mobiel, als ik ergens zit te wachten of zo, en dan is scrollen lastiger. Vandaar.

243
Vraag het aan de leden... / Re: Met welk deel zal ik beginnen??
« Gepost op: 03 december 2013, 19:37:21 »
Wat ik zelf ook leuk vind aan de eerste delen: dezelfde personages keren terug, zoals Dan Stevens (1,2,3 & 12) en de familie Anston (5, 8, 17), de Newlands (3 & 7) en Don Esteban de Valorga en de kids. Het is dan wel handig om de delen op volgorde te lezen  :)

Wat betreft namen: ik kom in de Karl May boeken regelmatig namen tegen die ook bij Arendsoog voorkomen. Ik weet niet of de Nowees de Karl May boeken kenden/gelezen hebben?

Daarbij over de verhouding blanke-indiaan bij Karl May: Old Shatterhand en Winnetou zijn zeker gelijkwaardig, hoewel andere indianen wel 'minder' zijn dan de blanken.

eagle-eye :)


Toevallig heb ik recent drie boeken van Old Shatterhand gelezen. Wel heel anders dan Arendsoog.
De verhouding tussen Old Shatterhand en Winnetou is inderdaad heel gelijkwaardig, erg leuk om te lezen.

244
Vraag het aan de leden... / Re: Met welk deel zal ik beginnen??
« Gepost op: 03 december 2013, 19:34:13 »
Witte Veder praat in alle 63 delen slecht 'Engels' dus in deel 1 praat hij precies hetzelfde als deel 63( misschien iets moderner). Paul vond dat hij dat niet kon veranderen, omdat zijn vader Jan het zo bedacht had (zegt hij in een van de interviews die hier op het forum staan).
(merkwaardig genoeg vond hij het geen probleem om Arendsoog een totaal andere familievoorgeschiedenis te geven in 'Een erfenis voor Arendsoog' dan dat Jan in deel 1 verzonnen heeft. Iets wat ik nogal tegenstrijdig vind overkomen, maar helaas de reden hiervoor nooit te weten zal komen :()

De verhouding tussen Arendsoog en Witte Veder wordt in de latere delen van Jan al meer gelijkwaardiger.
Het gaat vanzelf over. ;)

De eerst delen moet je in de context van de tijd zien ( o.a 1935!) Toen waren zulke verhoudingen natuurlijk veel meer geaccepteerd.
Eigenlijk moet je alle delen in de context van de tijd zien waarin ze geschreven zijn. Dan ontdek je dat er, soms subtiele, veranderingen zijn. Zeker als je ze terug in de tijd gaat lezen.

Jan heeft heel goede delen geschreven. Je zal ze zeker erg spannend en leuk gaan vinden.

Groeten

Anne

Reden te meer om vooraan te beginnen, lijkt me. Dan is het een logische opbouw in de veranderingen.

Over Witte Veder, ik vind het erg leuk zoals hij praat. In deel 1 las ik bijv. dat hij zegt: "Hij valse slang, hij vijand!" en in de boeken van Paul Nowee zou hij dat anders zeggen, denk ik. Maar goed, toen ik naar een voorbeeld zocht, zag ik dat veel andere zinnen van Witte Veder gewoon zo zijn als Paul Nowee ook schrijft.


245
Vraag het aan de leden... / Re: Met welk deel zal ik beginnen??
« Gepost op: 03 december 2013, 19:22:23 »
@Jacq: of ik deel 12 heb aanbevolen zou ik na moeten kijken, mijn all time favorite is toch echt deel 27  8) Maar misschien dat ik in het kader van een als filmplot bewerkbaar verhaal deel 12 getipt  :P

Wim ;D

Helemaal mee eens. Deel 27 is fantastisch! Ook absoluut mijn favoriet!

246
Vraag het aan de leden... / Re: Met welk deel zal ik beginnen??
« Gepost op: 03 december 2013, 15:11:20 »
@ Anne  Leuk te lezen wat de verschillen tussen de schrijvers zijn. Wat ik wel gezien heb in het eerste deel, is dat Witte Veder heel anders praat en hij ziet Arendsoog als zijn meester. Hij is wel mijn favoriete personage in de boeken, dus dat wordt echt even wennen :) Maar wie weet hoe leuk ik die boeken nog ga vinden.

@ Wim  Dat meende ik me al te herinneren, dat jij ergens deel 12 aanraadde : ) Bij de discussie over het maken van een film over Arendsoog?

groet Jacq

247
Vraag het aan de leden... / Re: Langlopende poll van je favoriete Arendsoogboek
« Gepost op: 03 december 2013, 15:01:12 »
Ja, dat zal ik doen, maar als er geen animo voor is, dan is het ook niet nodig hem met extra werk op te zadelen. Toch?

248
Vraag het aan de leden... / Met welk deel zal ik beginnen??
« Gepost op: 02 december 2013, 21:43:15 »
Mijn verzameling Arendsoogboeken bestaat uit alles van Paul Nowee, en deel 1 en 2. Maar die laatste twee alleen maar om te hebben. Ben ooit in deel 1 begonnen, maar dat is zo verschillend van wat ik van Paul Nowee ken en van wat ik leuk vind aan de boeken, dat ik het niet heb uitgelezen. Nu ben ik alle boeken weer eens aan het herlezen en dan vraag ik me af of ik die andere boeken niet toch ook eens zal gaan lezen (en sparen  ;D).
Dus... met welk deel moet ik dan vooral beginnen? Van achter naar voren? Met deel 12?

249
IdeeŽn voor de site / Nieuwste berichten bovenaan
« Gepost op: 02 december 2013, 21:25:48 »
Nieuwste berichten bovenaan zou ik handiger vinden. Dan zie je meteen de laatste reactie en hoef je niet eerst te bladeren of te scrollen. Maar misschien is dat een kwestie van smaak?

250
Vraag het aan de leden... / Re: waarom wordt er zo weinig gereageerd
« Gepost op: 02 december 2013, 21:23:58 »
Bedankt voor je nieuwe reactie!
Begrijp ik het goed dat er jaarlijks een bbq is en soms een fandag?

Het zou erg leuk zijn als er meer gepost werd op het forum. Maar als er veel oude berichten zijn en er wordt nu niet veel gepost, dan motiveert dat nieuwe bezoekers ook niet. Zeker niet als het systeem ook nog vraagt of je wel wilt reageren omdat er al zolang niet gereageerd is!

Maar ja, ik weet ook niet hoe je een forum nieuw leven in kunt blazen. Toch eens topics opnieuw posten die erg leuk zijn? (de oude dan verwijderen)251
Vraag het aan de leden... / Re: Langlopende poll van je favoriete Arendsoogboek
« Gepost op: 02 december 2013, 21:14:33 »
Een poll met alle titels die nooit afgesloten wordt. Dan kun je door de jaren heen zien welke boeken favoriet zijn. Dan houd je de stemmen van mensen die al lang op het forum zijn en ook de stemmen van de nieuwe bezoekers. Ik kan bijv niet meer meedoen met de poll van 2010, maar om nu al precies hetzelfde te doen als toen is ook niet erg leuk.

252
Vraag het aan de leden... / Langlopende poll van je favoriete Arendsoogboek
« Gepost op: 02 december 2013, 16:06:58 »
Zouden jullie het ook leuk vinden om 1 langlopende poll van je favoriete arendsoogboek te hebben met alle titels, die iedereen die op de site of het forum komt kan invullen? Dus niet per 5 boeken of van een bepaald jaar, maar gewoon een doorlopende. Ik weet niet of de webbouwer dat kan maken?

253
Overige Discussie / Re: Laatste Arendsoog aankoop
« Gepost op: 02 december 2013, 15:59:42 »
Ja, prachtig met die tekeningen! Ben heel benieuwd naar het vervolg  ;)

254
Vraag het aan de leden... / Re: waarom wordt er zo weinig gereageerd
« Gepost op: 01 december 2013, 21:51:00 »
HŤ? Waar is het bericht van Anne gebleven?
Ik had het al wel gelezen, maar kon niet eerder reageren en nu is het weg?

255
Overige Discussie / Re: Laatste Arendsoog aankoop
« Gepost op: 01 december 2013, 13:08:31 »
Laatste aankoop: Was getekend...Arendsoog!
 ;D

Pagina's: 1 ... 15 16 [17] 18