Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - Jacq1967

Pagina's: 1 ... 13 14 [15] 16 17 18
211
Overige Discussie / Re: Laatste Arendsoog aankoop
« Gepost op: 22 december 2013, 17:39:23 »
En inmiddels heb ik ook gekocht De Geest van de Eenzame Wolf.

212
Overige Discussie / Re: Fijne dagen!
« Gepost op: 22 december 2013, 17:38:18 »
Dank je wel!
Iedereen fijne feestdagen!

213
Net De Geest van de Eenzame Wolf gelezen...
Zou het schelen als je boeken voor het eerst leest als je jong bent? Ik kon er in elk geval niet in komen... Arendsoog in de sneeuw, zonder Lightfeet, een horde bijgelovige Indianen, een  zwakzinnige man als monster, zo'n andere verhouding tussen Arendsoog en Witte Veder..

Toen ik bijv. dit stukje las, kon ik dat gewoon niet plaatsen:
Maar Witte Veder, die het spoor van Arendsoog nauwgezet gevolgd had, was de gedaante in de sneeuw niet ontgaan. Terwijl Arendsoog met zijn gezicht in de richting stond, vanwaar de slede moest aankomen, hoorde hij opeens een stem achter zich: "Mij niet kunnen zien, wie jij zijn. Daarom jij handen omhoog!"

Zulke goede vrienden en dan dit. Ik moest meteen aan een ander boek denken, waarin dit stukje staat:
Witte Veder had hem maar heel even gezien, maar het was lang genoeg geweest! De militair, die hem op slechts enkele meters passeerde, was ... Arendsoog ... ! Er was geen spoortje twijfel in het hart van de Indiaan. Het was totaal onbelangrijk wat zijn vriend aanhad. Witte Veder zou hem op ieder moment en op elke plaats op de wereld herkend hebben. Zonder aarzelen bracht hij beide handen naar zijn mond en liet tweemaal de roep van de uil klinken ...

Dat spreekt me zoveel meer aan! Ik weet het, smaken verschillen...

214
Leuke topic!
Ik zou in elk geval graag willen weten welk boek zij zelf het best vonden, op welk boek ze trots waren.

215
Kan me de dag nog goed herinneren dat ik dat boek voor het eerst zag en de eerste bladzijde las...  de opluchting dat hij toch niet dood was : )  de mooie voorkant, het begin, de geweldige grote rol voor Witte Veder, de krachtmeting tussen Arendsoog en de kolonel, de hereniging van Arendsoog en Witte Veder, de afsluiting.. Dit is voor mij zeker niet een van de mindere boeken. Maar smaken verschillen nou eenmaal.

216
Ik snap wat je bedoelt, maar dat is toch altijd zo bij series? Ook op tv zelfs. Als je, ik noem maar wat, naar House kijkt, dan kun je op de klok zitten of zijn idee klopt of dat hij er nog even naast zit  :D

217
Nou moet ik wel zeggen dat ik de boeken van J. Nowee nog moet lezen, dus zeg het vooral als ik informatie mis. Maar de avonturen in de erfenis, de verdwijning, het monsterverbond, lightfeet ontvoerd, even uit mijn hoofd, die komen toch in andere delen helemaal niet voor? En de eerste twee behoren tot mijn grote favorieten!

218
Na deel 45 heeft Paul nog zulke geweldige avonturen geschreven en echt nog nieuwe ideeën uitgewerkt, ik heb zelf niet het gevoel dat hij het een beetje zat werd. Misschien heeft hij geprobeerd Arendsoog echter te maken? Minder superheld, meer mens?

219
...  ijzersterke scènes, maar bovendien ook sterke nevenfiguren (Hank in deel 27, Louise Dampeur in deel 28 en, mijn favoriet, Texas Devil/Chris Stamp in deel 34), die je bij Paul toch niet vaak tegenkomt.

Jurgen

Eens! Hank in dat stukje met het hoofdstel voor een ezel alleen al, geweldig!

220
Zoals het er nu uitziet, kan ik niet..

221
Overige Discussie / Re: Nieuwjaarsborrel
« Gepost op: 16 december 2013, 17:48:25 »
Leuk, maar zoals het er nu uitziet, kan ik niet..  :(

222
Soms denk ik dat Paul in zijn latere boeken Arendsoog wel eens zat begon te worden.
Wat denk jij?

Waarom denk je dat? Het valt mij op dat hij in de laatste boeken nog avonturen bedenkt met dingen die nog niet eerder voorgekomen waren. En naar mijn gevoel beschrijft hij de vriendschap tussen A en WV dan echt als gelijkwaardig en meer dan alleen een soepel samenwerkend stel. De laatste delen zijn niet mijn favoriete de len, maar ik lees wel van anderen dat 'Lightfeet ontvoerd' bijv. zeker gewaardeerd wordt. En er zijn altijd boeken die je leuker vindt dan andere, niet per se de laatste delen. Daarom ben ik benieuwd naar waarom je dat denkt.

223
Voor mij staat De geest van de Eenzame Wolf ook onbetwist op nummer 1.

Ik ben inmiddels zo benieuwd naar dit boek! Sinds mijn jeugd ben ik echt een P. Nowee-fan en heb al zijn boeken, maar laatst zag ik dat ik blijkbaar ook wel een aantal boeken van J. Nowee heb gelezen van de bibliotheek in die tijd. Met een beetje mazzel wordt het boek vandaag bezorgd en wordt ik na al die jaren nog een fan van J. Nowee.

224
Het schijnt de beste uit de hele serie te zijn. Ben toch echt wel benieuwd!

225
Haha dank je!

Pagina's: 1 ... 13 14 [15] 16 17 18