Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Topics - aj

Pagina's: 1 2 [3]
31
Vraag het aan de leden... / toekomst Arendsoogserie
« Gepost op: 26 maart 2012, 17:52:42 »
Hallo allemaal,

Ik ben benieuwd hoe jullie er over denken.

groeten

Anne


32
Nederlandse Arendsoogboeken / moderniseren Arendsoogboeken
« Gepost op: 17 maart 2012, 23:35:13 »
 Iets wat ik bedacht na een boekbespreking van een leerling.

Er zijn blijkbaar jeugdboekenseries die gemoderniseerd worden. Bijvoorbeeld de serie Floortje  Bellefleur van Cok Grashoff. Een echtpaar (her)schrijft die serie  onder de naam Cok Grashoff. En die boeken worden dus weer en nog gelezen.

Zou dit niet iets voor de Arendsoogboeken zijn? Of valt dat ook onder de clausule 'er komen geen nieuwe boeken meer' ? Er zouden dus geen nieuwe avonturen geschreven worden, maar de bestaande boeken worden aangepast aan deze tijd.

Bij het programma 'ik hou van Holland' werd er naar de top 24 van hoofdpersonen uit jeugdboeken gevraagd. 3x raden wie daar niet in stonden. (maar wel veel hoofdpersonen van Annie mg Schmit)
Op dit forum is erg weinig activiteit, dus daar moet het ook niet van komen.

Wellicht is het moderniseren van de serie een goede poging om Arendsoog weer in de belangstelling te krijgen.

Of willen 'we' dat niet?

groeten

Anne


33
Vraag het aan de leden... / romantiek of niet?
« Gepost op: 03 december 2011, 12:08:45 »
Mijn vraag is voor de mannen op dit forum.

Marthe en ik hebben allebei een verhaal geschreven waarin Arendsoog gaat trouwen/getrouwd is. Een onderwerp dat prima in te passen is en  tot veel nieuwe avonturen zou kunnen leiden.
Ik heb, en ik spreek alleen voor me zelf, al eerder aangegeven dat ik het ontbreken van romantiek in de boeken van Arendsoog voor Arendsoog als meisje als een gemis heb ervaren. Ik zou, toen- jaren geleden-, wel door Arendsoog als 'damsel in distress' gered willen worden.  ;) En dan voor op het paard in zijn armen zittend, terwijl hij...., ik dwaal af.

Ik begrijp heus wel dat je als jongen van 8, 9, 10 jaar niet bezig bent of Arendsoog nou wel of niet een leuk meisje krijgt. Maar nu? Vinden jullie het als man nog steeds geen gemis, of, zoals Wim stelde bij een ander onderwerp:' dat betekent het einde van de avonturen'?  Of hou op met zeuren, want je wordt nu een distressing damsel? ???


groeten

Anne

34
Arendsoog Algemeen / op survival met Arendsoog en Witte Veder
« Gepost op: 11 september 2011, 20:44:30 »
Ik kwam in Hp de Tijd een recensie tegen van een boek over een jongen met een hoop problemen, die verslingerd is aan de Arendsoogserie. (het boek heet Wild door Gerwin van der Werf). In het boek vlucht de jongen een wildernis in.

Wat zou die jongen uit de boeken kunnen leren om te overleven in de wildernis? (voor de goed orde; ik heb het boek niet gelezen).

Ik heb al de volgende tips gevonden om te overleven:

- Zorg ervoor dat je beste vriend een Indiaan is en neem hem altijd mee op reis. (deel 1 t/m 63)
- Als je lang niks gedronken hebt, dus een droge mond en je komt gras tegen, kauw daarop om je speekselproducties op gang te krijgen  (deel 42 Arendsoog... om oog)


Wie weet er meer?

groeten

Anne

ps
misschien niet erg kwalitatief, but just a little bit of fun


35
Vraag het aan de leden... / maak het forum weer wakker!
« Gepost op: 14 maart 2011, 18:37:14 »
Een oproep voor nieuwe leden (maar oude leden mogen zich zeker ook aangesproken voelen),

Dit forum is ontzettend ingedut. Naar mijn mening omdat alles al zo'n beetje besproken en uitgezocht is, maar er moet toch een manier zijn om hier weer leuke discussies te voeren.

Misschien is het een idee om eigen Arendsoogverhalen op dit forum te zetten en dat we daar, alleen maar positief :), over kunnen discussiėren. Er komen geen nieuwe boeken meer, dus kunnen we die zelf verzinnen (als het maar niet echt gepubliceerd wordt).

Ik ben benieuwd!

groeten

Anne36
Vraag het aan de leden... / eigen verhalen over arendsoog
« Gepost op: 22 november 2010, 18:50:51 »
Ik heb ergens op het forum gelezen dat er forumleden zijn die zelf Arendsoogverhalen schrijven. Kun je die verhalen ook lezen op een site of is er een site waar je je verhaal kan 'kwijt kan'?

Of valt dat al onder publiceren?

Groeten

Anne

Pagina's: 1 2 [3]