Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Topics - Arendsoog

Pagina's: 1 [2] 3 4
16
Overige Discussie / Wie is Bob Stanhope?
« Gepost op: 02 april 2009, 21:07:52 »
Kwam laatst zomaar op TV langs bij That's The Question :D

DaniŽl

17
Overige Discussie / Arendsoog pins
« Gepost op: 02 februari 2009, 15:56:33 »
Ik kreeg dit mailtje, mocht iemand interesse hebben dan kan hij via mij contact opnemen:

Citaat
Ik ben mijn oude verzameling speldjes/pins aan het verkopen. In mijn verzameling zitten ook 19 arendsoog-speldjes: zijn jullie daar denkt u in geinteresseerd.
Ik heb namelijk geen zin om me in te schrijven op jullie forum, maar wellicht kunt u een bericht plaatsen?

18
Overige Discussie / Kerst!!!
« Gepost op: 17 december 2008, 12:42:49 »
Vrienden!

Maandag vertrek ik alweer naar Florida om bij te komen van alle tentamens en kou hier in Nederland. Uiteraard wil ik jullie onze kerstfoto niet onthouden, hij staat in de bijlage. Iedereen hele fijne dagen gewenst en alvast een gelukkig nieuwjaar!!!

DaniŽl

19
Arendsoog Algemeen / Arendsoog (en site) op de radio
« Gepost op: 24 januari 2008, 23:00:23 »
Ik zit net in de auto met Radio 1 aan, hoor ik een interview met Bavo Galama (mij vooral bekend uit Ook Dat Nog). Bavo presenteert tegenwoordig het programma "Gek op Wielen", een leuk autoprogramma waar ik ook weleens naar kijk.

Het mooie was dat ik dus net dit stukje radio hoor, terwijl ik per week alleen de 10 minuten heen en 10 minuten terug in de auto van en naar aikidoles naar de radio luister. Het gesprek verliep ongeveer zo:

Presentator: je bent op een motor door Amerika gereisd, maar je hebt niet de hele States meegepakt. Hoezo je keuze voor het 'Wilde Westen'

Bavo: Die keuze kwam vooral voort uit de boeken over Arendsoog waar ik als kind een enorme fan van was. Die boeken zijn geschreven door J. en P. Nowee (fonetisch volgens Bavo: Noow - Wie) en pas toen ik op internet ging lopen zoeken kwam in een site tegen waarop ik terugvond dat dat gewoon Nederlanders waren, en dat ze zelfs nog nooit in de States zijn geweest

Galama heeft dus een soort "Arendsoog-revisited" tour gemaakt, ook in de omgeving van Tucson dus. Die tour wordt als ik het goed heb de komende twee weken uitgezonden.

20
Eerlijk delen / Leuke pagina
« Gepost op: 18 september 2007, 19:50:10 »
Uitgebreide pagina over de Nowee's:

http://www.schrijversinfo.nl/noweep.html

21
Overige Discussie / BBQ anyone?
« Gepost op: 01 juli 2007, 23:19:09 »
Want ik krijg er wel weer zin in :) De BBQ kan wat mij betreft dit jaar ook prima in Zoetermeer worden gehouden, onze tuin is groot zat. Ik ben de hele maand juli beschikbaar, het lijkt mij het handigst als iedereen even laat weten in welke periodes hij/zij beschikbaar is, dan ga ik wel concrete plannen uitwerken (ben na woensdag toch klaar met mn studie voor dit jaar :D)

DaniŽl

22
Bug Report / Problemen met forum
« Gepost op: 18 januari 2007, 10:21:11 »
Beste mensen,

Om de ťťn of andere reden was het hele forum vastgelopen, ik heb het nuttige in dit geval maar met het onaangename gecombineerd door meteen een upgrade uit te voeren. Het forum is dus weer helemaal up-to-date, en het werkt weer ook ;) Excuses voor de downtime.

DaniŽl

23
Het Onzin-Forum / Hoe staat het met de forumleden?
« Gepost op: 09 oktober 2006, 18:56:09 »
Beste forumgangers!

Ik heb me net weer eens op het forum gestort en gekeken naar jullie commentaar op hoe het momenteel staat. Het is voor mij altijd fijn als jullie wat van je eigen topics kunnen opschonen, verder zullen jullie voor een grote schoonmaak even moeten wachten tot mijn collegevrije weken in november...

Goed, waar dit topic dus eigenlijk voor is, is de "algemene update" waar Marthe al over schreef. Heb je een tijdje geen tijd gehad om iets van je te laten horen op het forum? Laat hier dan gewoon even weten hoe het met je gaat en of er nog spannende dingen gebeurd zijn de afgelopen tijd. Berichtjes van 1 zin zijn niet helemaal de bedoeling: gebruik dit topic gewoon als je even de tijd hebt om in een stukje te vertellen hoe het gaat. Dit topic blijft bovenaan staan in het onzin-forum, dus je hoeft nooit ver te zoeken...

Ik zal zelf maar het goede voorbeeld geven... Zoals Marthe al zei: ik heb het druk. Nu hoor ik jullie denken: wanneer niet? Opzich een terechte gedachte, maar zo druk als nu kan ik me niet herinneren dat ik het ooit gehad heb. Vroeger had ik namelijk nog het voordeel dat ik geen ruk aan school hoefde te doen ťn dat ik niet werkte. Die beide voordelen zijn nu helaas verdwenen.

Goed, ik studeer dus. Het prototype van de student is uiteraard lui, veel bier, weinig leren, veel slapen. Ik moet zeggen dat ik tot nu toe nog niet zo heel veel merk van dat gebeuren. Om enigszins bij te blijven (dat ik dat probeer is misschien waarom ik niet in het prototype pas... :P) moet ik elke doordeweekse dag minstens 2 uur aan mijn vakken besteden. Daarnaast moet ik elke dag naar R'dam voor colleges, waar ook de nodige reistijd in gaat zitten. De studie bevalt tot nu toe prima, rechten is tot nu toe echt heel simpel, economie is bij vlagen ontstellend lastig (DIT is pas wiskunde, je wilt het niet weten, ik dacht niet dat ik het ooit zou zeggen, maar het is MOEILIJK!!!).

Daarnaast werk ik dus ook nog. Iets met hoog uitgavepatroon en te weinig geld zeg maar. Ik heb me naar binnen weten te lullen bij de kledingzaak waar ik zelf vaste klant was (scheelt naast mijn salaris ook weer 30% van de prijs ;)) en ben daar dus woensdag, vrijdagavond en zaterdag te vinden. Het werk is lekker ontspannen, het is een wat luxere zaak met klanten die graag een glaasje wijn drinken tijdens het uitzoeken van een paar pakken, die categorie zeg maar. Op zaterdag moet ik zelf ook in pak :P Het is even wennen, maar ach, het is een leuke werkervaring :)

En dan tijdroof-factor nummer 3: my girlfriend. Tja, wat moet ik daar nog over zeggen. Het kost veel tijd. Maar het is wel weer enorm leuk. Zucht :z Het leven is maar lastig mensen ;)

Naja, inmiddels ben ik lekker verkouden aant worden, ik wil eigenlijk morgen niet naar de uni, maar moet toch, want Case toegepaste economie inleveren. Daarna maar weer lekker mn bed in, alhoewel ik 's avonds via internet een taalniveau-toets voor rechten moet maken. Dat wordt nog spannend, dat snappen jullie ;)

Tot zover vanuit Zoetermeer, ik hoor graag hoe het met jullie staat!

Groetjes!

DaniŽl


24
Vraag het aan de leden... / De quiz is...
« Gepost op: 18 januari 2006, 14:59:24 »
Hallo allemaal!

In dit topic kan iedereen laten weten of de vragen makkelijker of moeilijker moeten, en natuurlijk kan er op de vragen zelf gereageerd worden (maar denk eraan: verklappen mag niet ;))

DaniŽl

25
Het Onzin-Forum / Oh yeah, personal update
« Gepost op: 26 oktober 2005, 22:16:41 »
HAAAAAAAAALLOOO allemaal,

Ik hoop dat iedereen het goed maakt. Ik ben even te uitgeput om te werken, dus ik maak van de nood een deugd en ga jullie even vertellen wat ik allemaal aan het doen ben en hoe het met me gaat. Verder moet natuurlijk iedereen zich vrij voelen even een update over zichzelf te geven in dit topic, want iedereen lijkt het druk te hebben.

Goed, waar zal ik beginnen. Ik ben dus bezig met de aanmelding voor Harvard, het schijnt dat ik dat ongeveer een jaar geleden had moeten bedenken, dus ach. Ik weet niet ůf het gaat lukken, groot is de kans niet, maar wie niet waagt enz. enz.. Ik heb inmiddels m'n SAT I test gemaakt (5 uur durende test met Engels en Wiskunde). De uitslag krijg ik Zaterdag, maar het ging wel aardig. Engels is gewoon toch lastig als je het niet de hele dag spreekt, maar voor een Nederlander heb ik het vast wel goed gemaakt. Wiskunde is te simpel voor woorden natuurlijk.

Verder heb ik eindelijk alle papieren de deur uit, van veel te slijmerige brieven van leraren, rector en decaan tot alle eindcijfers sinds de 1e klas (ik kwam erachter dat ik in 5 jaar precies 3 zevens heb gehaald, verder altijd minstens een 8...  ::)), en natuurlijk heel veel persoonlijke gegevens, essays en financiŽle documenten. Het enige wat ik nu nog heb is een gesprek met de Harvard contactpersoon in Nederland (4 november) en de SAT II Subject Test (5 November). Die SAT II houdt me lekker bezig, zonder beta-profiel heb je namelijk weinig keuze wat je gaat doen. Ik moest 3 vakken kiezen, en het enige wat ik kon was Frans en Wiskunde... Ik heb nu dus U.S. History erbij genomen, maar dŠt kan ik helemaal niet. Ik haal nu dus vrolijk in 2 weken 4 jaar stof in... ach het gaat wel. Gevolg is wel dat ik hele dagen zit te lezen, samen te vatten en te leren en dat er verder weinig tijd overblijft.

En als klap op de vuurpijl zoek ik dan natuurlijk ook nog eens net dŪt moment uit om verliefd te worden. Sinds iets meer dan een week ben ik weer, uhm, "aan de vriendin" (stomme uitdrukking). Ik vind het hartstikke leuk natuurlijk, maar het kost wel weer... veel tijd. Dat ze bij Tilburg in de buurt woont helpt ook niet echt, maar ik red me wel :)

Goed, na 5 november ben ik weer een beetje vrij en ben ik wat meer te verwachten op het forum. Mijn proefwerkweek (week voor de herfstvakantie) is niet slecht gegaan, dus het komt wel goed dit jaar :)

Ciao!

DaniŽl  8)

26
Het Onzin-Forum / Webmaster in voetsporen Arendsoog
« Gepost op: 14 juli 2005, 08:19:19 »
Hallo allemaal,

Om 10 over 11 's avonds lokale tijd (bij jullie is het al weer ochtend) zit ik hier met mijn laptop in een reusachtige camper te internetten. De camping waar we nu zitten heeft een grote WiFi zender, en dus kan ik even het web op.

Ik zit inmiddels in Williams, Arizona. Jaja, vandaag zijn de legendarische grens gepasseerd en ben ik eindelijk voor het eerst in mijn leven in de staat van onze grote held. Gisteren waren we nog in Las Vegas, een dag daarvoor in Los Angeles en het is al weer even geleden dat we in San Fransisco zijn geland. Was het in SF nog erg frisjes, Las Vegas was gewoon lekker (??) 45 graden (Celsius wel te verstaan). 's Avonds koelde het gelukkig af naar "maar" 37 graden  8)

Goed, we maken dus erg lange ritten met de camper. Dat ding is meer dan 10 meter lang en je kan er een klein leger in huisvesten. Toen we gisteren even gingen tanken bleken we er meer dan 280 liter benzine in te kunnen gooien (gelukkig is die hier wat goedkoper), je kunt het dus wel ongeveer nagaan. Rijdend door de Arizona prairie kreeg ik toch wel erg veel medelijden met die arme arme Arendsoog, want het is echt alleen met airco en goedgevulde koelkast enigzins uit te houden. Het landschap is abnormaal uitgestrekt en dor, droog en gloeiend heet. Het is op een bepaalde manier wel schitterend om te zien, maar ik zou toch liever niet met mn paardje rond moeten rijden...  :D

Morgen de Grand Canyon in, ben erg benieuwd! Als ik nog een keer kan internetten horen jullie nog van me.

Bijlage: foto van hele fam in San Fransisco, foto camper

Groetjes uit nachtelijk en inmiddels afgekoeld Arizona!

DaniŽl  ;D


27
Het Onzin-Forum / Back in town
« Gepost op: 07 juni 2005, 10:23:25 »
Hallo allemaal,

Het is pas 10:20 en toch ben ik al wakker, terwijl ik vannacht toch echt pas om 3 uur sliep... Zal wel iets met bioritme zijn. Ik heb nog lang niet alles gelezen wat er op het forum gepost is tijdens mijn reisje naar Rome, maar dat komt nog wel. In ieder geval ben ik dus weer heelhuids en bruinverbrand aangekomen in Nederland.

De Romereis was onwijs gaaf, beetje veel lopen, beetje veel drinken, beetje weinig slapen, moet bekend klinken. Ik ben heel wat kennis rijker en schrikbarend veel geld armer ;)

Goed, uitgebreid verslag volgt natuurlijk op de BBQ, maar jullie weten iig dat ik weer bereikbaar ben. Mailtjes die naar me gestuurd zijn zal ik binnenkort rustig gaan beantwoorden.

DaniŽl [y]

28
Arendsoog Algemeen / Arendsoog in Margriet
« Gepost op: 13 maart 2005, 16:03:07 »
Hallo,

Tijdens het opruimen van mijn kamer vind ik zonet ineens een Margriet Groot Vacantieboek uit 1955 met daarin een redelijk groot stuk uit het eerste Arendsoogboek. De tekeningen die erbij staan komen mij niet bekend voor en zijn in ieder geval NIET afkomstig uit het deel zelf. Is dit boek al bekend of heb ik zojuist iets nieuws ontdekt weggestopt in mijn kast? Ik heb ook geen idee hoe ik aan dit boek kom, volgens mij heb ik het ooit op Marktplaats gekocht maar dat is dan al erg lang geleden...

DaniŽl

Edit: ze staan wel op Jack's CD, dus ze zullen toch wel bekend zijn  ;) Ik kende ze zelf niet iig :)

29
Het Onzin-Forum / Waar bleef de webmaster
« Gepost op: 27 februari 2005, 21:27:23 »
Aangezien ik merk dat ik het forum even volledig op de achtergrond heb gedrongen en we per slot van zake niet voor niets een onzin-forum hebben zal ik maar eens even uitleggen waar ik allemaal druk mee ben op het moment...

Ten eerste was er natuurlijk mijn vriendin waar ik stapelgek op was met wie het ineens uitging.... kan altijd gebeuren maar het blijft vervelend. De  leegte die zij achterliet werd echter razendsnel van alle kanten volgedonderd, zodat ik eigenlijk geen tijd heb om nog veel aandacht aan de hele zaak te besteden...

Afgelopen Vrijdag heb ik met mijn school meegedaan aan het Jongeren Lagerhuis, een debattournooi op het provinciehuis in Den Haag. Nou kun je dat heel makkelijk doen, maar ik heb een enorm gedreven Geschiedenis leraar (van het type dat 3 dagen lesgeeft maar 8 dagen per week met zn va bezig is) die ons begeleidde, dus waren wij al maanden van tevoren keihard aan het werk. Kwam nog bij dat ik aangewezen was om alle zware 1-op-1 debatten te doen, waardoor ik me door bergen literatuur over DNA, vrijheid van meningsuiting, journalistiek, Engels op scholen en nog veel meer onderwerpen moest werken. Uiteindelijk zijn we in de finale uitgeschakeld, das jammer maar we waren toch wel een beetje trots  :)

Verder begin ik zowaar te moeten werken voor school, ik dacht dat ik fluitend het hele gymnasium door kon wandelen, maar vooral de wiskunde is toch wel lastig ineens... Ik ben hoe dan ook blij dat ik de site zelf al af had voor dit jaar  :P

En tot slot ben ik ook nog eens bijna jarig, en mag ik tegenwoordig zelf alle feestelijkheden regelen.... das best leuk maar het kost, weer, een hoop tijd... Want ik moet zowel een dag met de familie doen (bowlen, gezellig :)) als met een partij school/klasgenoten (veel eten, drinken, drank en films te regelen)....

Maar goed, ik mag niet zeuren, ik heb vakantie, ga zowaar niet op vakantie ;D .... maar als iemand zich afvroeg wat ik in godsnaam aan het doen was, dit dus :P

Ik ga even heerlijk ontspannen een Arendsoog lezen, tot snel allemaal!

DaniŽl

30
Het Onzin-Forum / Het weer
« Gepost op: 13 februari 2005, 15:06:27 »
En alWEER een nieuw weer-topic. Het is hier nu droog, maar het regent af en toe ook echt pijpestelen!

Pagina's: 1 [2] 3 4