Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Topics - Pluma Blanca

Pagina's: [1]
1
Overige Discussie / Verzamelen Karls May's "Winnetou en old shatterhand"
« Gepost op: 22 februari 2007, 21:32:35 »
IK ben, naast Arendsoog, ook begonnen met het verzamelen van de Winnetou serie van Karl May, (wil ermee beginnen). Ik zat toen eens op Marktplaats te kijken, en zag daar heel veel verschillende uitvoeringen zoals pockets in allerlei soorten en maten, boeken bewerkt voor kinderen, strips, en nog veel en veel meer.

Ook zag ik daar blauwe boeken met een realistische kaftprint en de titel was goudkleurig. Daar gaat mijn voorkeur eigenlijk naar uit.

Op internet staat dat er maar drie delen zijn van Winnetou en Old Shatterhand.
Ik zag er echter veel meer op marktplaats. Ook in de films heb je veel meer  delen. Hoe zit dat?

Zoals ik al zij gaat mijn voorkeur uit naar die blauwe boeken, zie de bijlage, maar ik wil de hele serie, voorzover die er is, in een soort uitvoering hebben, te vergelijken met de Arendsoog serie in een soort uitvoering, de gelamineerden dus, en geen mengelmoesje met van allerlei soorten en maten boeken.

Wie kan me helpen, wie weet hier meer van??

2
Vraag het aan de leden... / Welke schrijver?
« Gepost op: 29 december 2006, 14:50:35 »
Ik ben benieuwd wie jullie nu eigenlijk de beste schrijver vinden. Nouja, de beste bestaat natuurlijk niet, ze zijn allebei goed, maar persoonlijk vind ik J. Nowee toch een iets mooiere schrijfstijl hebben. Mede doordat hij meer oudHollandse woorden gebruik en nog meer van zulke dingen.

Wat vinden jullie?

3
Vraag het aan de leden... / hebben alle stoffenkaften ook een omslag?
« Gepost op: 07 december 2006, 15:21:30 »
Ik was laatst bij een atiquariaat en die had nog een aardig stel boeken. Toen hij ze me aanwees wees hij ook een paar stoffenkaften aan en hij zij dat deze ouder waren dan met omslag. Ze waren daardoor ook een stuk duurder.

Klopt dit? ik heb er mijn twijfels bij want als je de losse omslag weghaalt heb je ook precies dezelfde stoffen kaft. Nu is het mij vraag of alle boeken met een stoffen kaft ook een losse omslag hebben of gehad.

Als dat zo is hebben dus alle boeken met een stoffen kaft die bijvoorbeeld op marktplaats staan eens een losse omslag gehad?

Pagina's: [1]