Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - kiki

Pagina's: [1] 2 3 ... 8
1
Het Onzin-Forum / Re: Verhouding Man/Vrouw
« Gepost op: 10 augustus 2011, 20:46:36 »
Ik ben de context een beetje kwijt  :D
Heb zelf net twee prachtige ogen ontmoet met een man er om heen, dus vraag even respijt!  ;D

2
theodoor, ik kan je een boek opsturen met een verhaal van karl may waarin duidelijk naar voren komt dat hij er van overtuigd was zelf old shatterhand te zijn. lees ook biografieen van hem, daarin wordt dit altijd aangehaald. hij was ook kara ben nemsi, de held van de woestijn. ik ga echt niet te ver  :D

3
klopt, de pockets zijn inderdaad in de ik-vorm geschreven. de originele boeken overigens ook: vergeet niet dat karl may ervan overtuigd was dat hij inderdaad zelf old shatterhand was! geen betere identificatie dan door de avonturen in de ik-vorm te schrijven. persoonlijk vind ik het beslist iets toevoegen, maar er is een periode geweest dat ik "ik"-boeken ook erg irritant vond.

4
Het Onzin-Forum / Re: Verjaardagen
« Gepost op: 05 maart 2007, 10:16:48 »
dank dank allemaal! de felicitaties (en je prachtige compliment, anko!) worden zeer gewaardeerd. 19 is inderdaad een hele leeftijd he? sjonge jonge... ;)

5
Overige Discussie / Re: Verzamelen Karls May's "Winnetou en old shatterhand"
« Gepost op: 24 februari 2007, 13:02:19 »
ik heb zelf een flink aantal karl mays staan, maar wil opmerken dat er veel nederlandse 'aangepaste' vertalingen zijn verschenen, waarbij 'aangepast' vooral 'ingekort' betekent. de serie is oorspronkelijk als een reisserie (hoewel karl may nooit in de verenigde staten geweest is, althans niet toen hij zijn 'reisverhalen' schreef) geschreven, voor volwassenen. maar de meeste nederlandse vertalingen zijn voor kinderen (lees: jongens.... :-\) gemaakt en dus flink ingekort en versimpeld. de oorspronkelijke tekst is integraal vertaald opgenomen in de pocketserie; in diezelfde serie (ook een aantal boeken over 'kara ben nemsi, held van de woestijn': een ander alter ego van karl may) is ook een pocket verschenen met als titel 'karl may en zijn wereld', een erg amusant verslag van de fantasiewereld waarin karl may leefde, gecombineerd met een serieuze studie naar zijn leven, werk en invloed. in deze pocketserie (prisma) zijn 12 of 13 delen over old shatterhand en winnetou verschenen.
ze zijn trouwens in literair opzicht erg aan te raden; ik herlees ze regelmatig met veel genoegen, hoewel natuurlijk niet zo vaak als arendsoog... :D

6
Bug Report / Re: Waar zijn de leden?
« Gepost op: 29 januari 2007, 08:33:10 »
ik heb het niet als zodanog opgevat hoor! het was meer een bevestiging. :)
(44 posts, waarvan 43 zinnig ;))

7
Bug Report / Re: Waar zijn de leden?
« Gepost op: 28 januari 2007, 10:33:44 »
dat klopt; ik wil graag op de hoogte blijven, maar heb door de specialistische onderwerpen zelf niet zo veel toe te voegen. toch zie ik mezelf graag als lid... ;D

8
Bug Report / Re: Inlog procedure
« Gepost op: 16 november 2006, 21:54:18 »
euhm....de pm's zijn wel veilig, daniel? ;)

9
ik denk dat het wel meevalt qua alleen-staan hierin; iedereen stelt zichzelf immers wel vragen tijdens het lezen? al is het maar over de kleur haar van arendsoog, of dat hij bariton of tenor zingt, hoeveel slaapkamers zijn ranch heeft en welke dag hij jarig is. het is geen quiz; we kunnen het niet zeker weten, maar onze gedachten daarover laten gaan is best grappig. misschien was mijn vraag over zijn katholicisme (wat mij dan persoonlijk weer erg interesseert) wat te vervreemdend, maar is bovenstaand een alternatief?
en eventueel een ander plan; is het een idee om met google earth de mogelijke locatie/omgeving van mining valley te zoeken? ik heb al even "gevlogen" boven die contreien, maar het is veel 'creek' en weinig 'ranch'. toch heel leuk!
en nog een optie; laat mensen een tekening maken van arendsoog naar aanleiding van een favoriete scene uit 1 van de boeken. de mooiste krijgt een lijstje! hoewel dit natuurlijk ook tijdrovend kan zijn. hm. nou ja, kijk maar of je je geinspireerd voelt!
liefs,
kiki

10
wat ik bedoel is dat mensen soms dingen doen, onbewust, die veel dieper gaan dan 'het protocol' voorschrijft. maar inderdaad geen onderwerp voor dit topic. wel vind ik het jammer jack, dat je het helemaal geen onderwerp voor het forum lijkt te vinden; waarom zou het stellen van vragen tijdens het lezen onvoldoende bijdrage aan de vermaakfunctie, of zoals jij zo mooi zegt, 'verpozing'?
je hebt gelijk als je zegt dat wie geen tijd heeft en niet mee doet, ook niets zal winnen en dat een puzzeltje ook ontspanning is. maar uitdaging kun je ook op een ander vlak zoeken en ik vind het een uitdaging om in de arendsoogboeken te zoeken naar diepere lagen. schatgraven zeg maar! er zitten heel wat goudkorreltjes verborgen...en als een quiz (te?) weinig animo trekt, kun je misschien alternatieven zoeken...
ik denk maar gewoon mee.

11
het hellevuur is pas na de middeleeuwen ingesteld, maar dat is niet relevant voor de vraag. als we er van uitgaan dat het kwaad niet bestaat, maar enkel een afwezigheid van het goede is, dan kun je je afvragen hoe zich dat verhoudt tot arendsoogs missie. het is immers opvallend dat hij altijd van het goede in de mensen uitgaat, ze vaak een nieuwe kans geeft en er meermaals in de boeken sprake is van 'spijt' van daden. ik denk dat arendsoog katholieker is dan de schrijver misschien doorhad.
en dit was slechts een voorstel op jacks vraag waarom zo weinig mensen deelgenomen hadden aan zijn quiz. als jack het een leuk idee vindt, kunnen we een nieuw topic openen. en wie er geen behoefte aan heeft, leest de onderwerpen niet, toch? ;)

12
hey jack! (ja, ik leef nog ;)),
ik ben het met je eens dat het enthousiasme op je wel erg leuke initiatief wat mager was. als ik voor me zelf mag spreken ter verklaring, dan heb ik bij het lezen van je eerste mailtje over de quiz de inschatting gemaakt dat het leuk, maar tijdrovend is. (momenteel volg ik twee fulltime masters en ben ieder moment van de dag aan het studeren, behalve op de fiets naar het station ;D). een plan of idee waarbij ik telkens eventjes kan reageren zou voor mij wel werken. waarschijnlijk hebben meer mensen een drukke agenda, dat de opkomst zo minimaal was. waarom niet in plaats van een hele quiz per keer een buitengewoon diepe vraag stellen (op metaniveau bijvoorbeeld ;D), die iedereen op briljante wijze dient te beantwoorden? ;) bijvoorbeeld over arendsoogs katholiek zijn? tamelijk conflictueus namelijk, aangezien de kerkvaders vanuit de neoplatoonse traditie het standpunt handhaafden dat het kwaad niet bestaat (alleen in de gnostische, dus dualistische traditie is de wereld geschapen door 'het kwaad', de demiurg; NIET door god dus, want die is door en door goed). als ieder mens in essentie goed is, waar vecht arendsoog dan tegen?
bijvoorbeeld. andere suggesties voor leuke vragen? ;)
kiki

13
Het Onzin-Forum / Re: Verhouding Man/Vrouw
« Gepost op: 09 september 2006, 21:48:25 »
deze stond in de nrc-next van gisteren...erg herkenbaar vond mijn geliefde schoorvoetend ;)

14
Overige Discussie / Re: Boekenmarkt Deventer
« Gepost op: 01 augustus 2006, 08:22:29 »
kiki slaat over deze keer. mijn bankrekening is leeg en mijn boekenkast vol  ;D

15
Nederlandse Arendsoogboeken / Re: Boekbespreking Arendsoog
« Gepost op: 25 juli 2006, 11:17:40 »
miss en ik zijn er wel even mee bezig geweest, maar afgezien van de wenselijkheid van het onderwerp is het in ieder geval nog in een te pril stadium om hierover al te compromitterende uitspraken te doen... ;D

Pagina's: [1] 2 3 ... 8