Het Arendsoog Forum

Overige Dingen => Het Onzin-Forum => Topic gestart door: Jurgen Rinkel op 02 februari 2005, 19:35:24

Titel: Huisdieren
Bericht door: Jurgen Rinkel op 02 februari 2005, 19:35:24
Omdat er hier en daar op het forum over honden gepraat wordt dan hier een topic over huisdieren.

Heb je huisdieren? Waarom (niet)? Hoe heten ze? Wat zijn het voor dieren.

Ik heb zelf in totaal 3 cavia's gehad. Snif, Snuitje (dochter van Snif), en Snoesje. Zijn in 2003/2004 allemaal overleden. Snoesje was maar 7 maanden.  :(

We gaan zondag kijken voor een hond.
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 02 februari 2005, 19:58:24
Ja, een cavia of een hamster leven niet zo lang. Een hond daarentegen wordt een echte levensgezel, indien je dat wenst.
Zoals je misschien weet heb ik twee honden. De oudste is bijna 7jaar en heet Sanne(teefje). Het is een rasechte sheltie (languit : shetland sheepdog). Ze heeft wel al pech gehad in haar leven. Ze was amper een jaar oud, toen ze in het bos in de buurt werd aangevallen door een pittbull. Ik weet niet of jullie dat nog herinneren maar dat was juist ten tijde dat er hier in België en in Duitsland verschillende dodelijke ongevallen gebeurd waren met gevaarlijke honden. Ik ben nog nooit zo in paniek geweest en heb nooit zo'n angst uitgestaan voor het leven van mijn hondje als toen. Niemand in de buurt om me te helpen; zeker ook niet de eigenaar. Heb daar later ook nooit excuses van gekregen!
Sanne heeft sedert een hemelse schrik voor alle vreemde honden. Vreemd genoeg niet voor vreemde mensen; ze gaat bij iedereen bedelen tot ze wat krijgt.
Mijn tweede hond is nu anderhalf jaar en noemt Caey(reutje). Hij is wel een paar maatjes groter : het is een Berner Sennenhond en weegt nu ong. 45kg. Sanne weegt er 7. Ze komen verschrikkelijk goed overeen. De kleinste is gewoonlijk baas over de grote. Gelijk heeft ze.
(mijn epistel wordt te lang; ik stop er mee)

Little Eagle(Kris) :-O

PS. prima topic, zo leren we mekaar nog beter kennen.
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Jurgen Rinkel op 03 februari 2005, 16:47:19
Ik ben daar niet zo'n voorstander van, genetische modificatie. Ik vind dat je de natuur zijn gang moet laten gaan.
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 03 februari 2005, 20:12:42
Ik ben er eigenlijk ook niet voor te vinden, maar die Amerikanen moeten alles kunnen uitproberen. Nochthans zou het voor vele mensen een oplossing zijn. Ik ken er verschillende die astma hebben(eender welke vorm) en die dolgraag dieren zien. Meestal moeten die dieren dan nog kunnen geknuffeld worden, nietwaar Miss Arendsoog?
Ik ben ook zo. Het zijn allemaal zo'n lieve schatten. Groot of klein, maakt niks uit. Hoe meer je ze kan knuffelen, hoe beter voor elke partij. Hoewel het knuffelen nu juist zo funest is voor iemand die allergisch is.

Ik kan me in elk geval geen leven meer voorstellen zonder dieren.

Little Eagle(Kris) ;)
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Jurgen Rinkel op 04 februari 2005, 18:34:51
Wij gaan zondag naar Putten voor een hondje. We zijn druk bezig met een naam. Mijn moeder kwam met Bob, een naam die door mij werd toegejuicht, maar door mijn zusje afgekeurd.
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Jurgen Rinkel op 04 februari 2005, 18:44:38
Cavalier King Charles Spaniël. :o

Pim Fortuyn had ook twee van die hondjes.

Ik zal er een fotootje bij doen. Dit is trouwens een pup.
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Don Esteban op 04 februari 2005, 18:51:23
Wij gaan zondag naar Putten voor een hondje. We zijn druk bezig met een naam. Mijn moeder kwam met Bob, een naam die door mij werd toegejuicht, maar door mijn zusje afgekeurd.

hebben jullie al eens over Anko nagedacht????Anko :D
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Jurgen Rinkel op 04 februari 2005, 18:53:15
Ik zal het eens voorstellen... Maar verwacht er niet te veel van! ;D
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: jack nowee op 04 februari 2005, 18:55:54
Jack ???  [ook mooi  ;D]

 8)
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Jurgen Rinkel op 04 februari 2005, 18:57:44
Mijn vader vond Jake wel een mooie naam. Lijkt wel een beetje op Jack, maar mijn oom heet ook al zo (spreek je wel uit als sjak). Dus dan wordt het wel een beetje verwarrend.
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 04 februari 2005, 22:08:15
Op die foto staat een schattig pupje ... Zo lief. Hebben volgens mij ook een lief karakter. Wordt het een reutje of een teefje? Aan de namen te horen blijkbaar een reutje.
Ik ken hier een Jack Russel en die hebben ze gewoon Jack genoemd. Een héél leuk en lief hondje, zeker voor dat ras. Die naam past ook erg goed bij dat hondje.
Als je hem nu eens Jim noemde, naar de hardwerkende voorman van de S-ranch? Ik zeg zomaar iets hoor. Maar misschien vindt je zus die wel aardig.
In ieder geval veel succes ermee en heel veel plezier.

Little Eagle(Kris) :-O
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Jet op 05 februari 2005, 12:26:24
Ik zou ook verschrrrrikkelijk graag een hond hebben, maar het mag niet van mn ouders.
Toen ik vorig jaar zomer bij mn oom en tante logeerde, hadden ze net kleine poesjes. Ze waren erg lief, alleen een beetje moeilijk te pakken. Ik durfde ze eerst niet te pakken, maar later wel.

Grtz, Jet ::)

Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Jurgen Rinkel op 05 februari 2005, 20:02:27
Het wordt inderdaad een reutje.

Zijn naam wordt zeer waarschijnlijk Tommy. Alle Arendsoog-namen werden door mijn zus afgekeurd, en alle popsternamen werden door mij afgekeurd.
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 05 februari 2005, 20:41:01
Tommy is anders ook een erg mooie naam. Klinkt erg goed. Heb je het nu al in huis of ben je gewoon nog maar gaan kijken? :-\

Little Eagle(Kris) ;)
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 05 februari 2005, 20:54:36
Morgen moet ik weer vroeg op pad. Dan is het de tweemaandelijkse bijeenkomst voor trekhonden; dat zijn voornamelijk honden zoals die van mij, met name de Berner Sennenhond. Die is nu anderhalf jaar en mag een kar gaan trekken. Ongeveer zoals dat voor de oorlog nog werd gedaan. Met nadruk op ongeveer, want vele mensen beschouwen dit nu als dierenmishandeling. Natuurlijk moet je je aan heel wat regels houden opdat die honden niet afzien. Daar wordt streng op toegekeken.

In België is het 'eigenlijk' niet toegelaten. Voorzichtige uitdrukking voor verboden. In Nederland is dat ook ten strengste verboden. Er komen elke twee maanden enkele Nederlanders naar België om toch hun hond te kunnen opleiden. Dat kan hier omdat wij Belgen er zo handig in zijn om compromissen te sluiten met eender wie. Alles wat de trekhonden aangaat wordt oogluikend toegelatend. We mogen ons dan ook geen fouten veroorloven.

Maar goed, het gaat erom dat Caey morgen voor de eerste keer wordt ingespannen. Zijn gareel is hij al lang gewend. Daar was hij aanvankelijk erg bang voor. Die angst is weg. Nu moet er achter hem wel zo een rammelkar meerijden. Wanneer hij doorheeft dat die geen gevaar betekent, dan zal hij met plezier trekken. Berner Sennenhonden zijn daar uitstekend toe gebouwd.

Ik ben benieuwd of het van de eerste keer gaat lukken. Ik heb echter zo mijn twijfels omdat Caey altijd meer tijd nodig heeft om aan nieuwe dingen te wennen. Met veel geduld komen we er zeker.

Little Eagle(Kris) :-O
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: cowgirl alice op 05 februari 2005, 22:01:53
hoi,
Heeft nu iedere arendsoogfan ook een dieren-tic?
wij hebben namelijk ook een veestapel.
De oudste bewoners zijn twee katten: Gompie en Muisje. Daarna een (buiten)konijn: Bobo.
En dan de ondeugendsten: De honden Rakker en Snuitje.
Allemaal van de mooiste soort: Rasloos!
O ja, ik heb ook nog vissen. De tel ben ik kwijtgeraakt want ze fokken maar aan. Ik heb dan ook lichtelijk last van overbevolkte bakken!  
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 05 februari 2005, 22:33:37
Ik heb zo het gevoel dat ze het bij jou erg goed hebben. Zal daar wel een vrolijke boel zijn zeker zo nu en dan?

Eens je een huisdier hebt gehad, kan je niet meer zonder.
De afgelopen jaren heb ik heel wat katten moeten laten inslapen; ik heb er wel zo'n 13 gehad. Ze zijn allemaal oud mogen worden maar het deed telkens heel veel pijn. Er zijn ook al drie honden gestorven. De laatste nu anderhalf jaar geleden en daar heb ik nog steeds veel verdriet van. Maar zo gaat dat in het leven ...

Little Eagle(Kris) :-O
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: cowgirl alice op 05 februari 2005, 22:46:43
ja, ik heb ook al meer katten gehad.
helaas allemaal verongelukt door auto's. op een na. maar die overleed jaren later aan een eerder opgelopen scheurtje in haar middenrif.(ook door een aanrijding)
mijn huidige katten zijn bijna 12 en  ruim 6.
de laatste die overleden is, is hier op het woonerf aangereden. daar kan ik nog steeds met m'n pet niet bij!
dat verwacht je toch niet?!
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Jurgen Rinkel op 06 februari 2005, 11:19:39
Ik zou ook later best een kat willen hebben en dan nog een wat grotere hond, zoals een Duitse herder of Groenendaeler. Dat zijn wel mijn favoriete rassen.

Mijn oom en tante hebben nu een jonge Duitse Herder, Vasco, die zit altijd in de bijkeuken. Hij mag de kamer niet in, maar zodra de deur opengaat ziet hij al op een stoel in de huiskamer. Ze hebben ook nog een kat, Mimi, die wil mij altijd kopjes geven.

Hun vorige Duitse herder, Karo, had heupdysplasie, een aangeboren afwijking die bij herders helaas vaak voorkomt. Hij was afgekeurd als politiehond en zou afgemaakt worden als mijn oom en tante hem niet opgevangen hadden. Vorig jaar hebben ze hem laten inslapen, hij kon zijn achterpoten niet meer bewegen. Altijd al is kwam pakte hij zijn bal om te spelen. Maar hij was na 1 keer rennen vaak al moe. Het was wel een lieve hond.
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 09 februari 2005, 21:47:52
De voorbije drie dagen heb ik met mijn Berner Sennenhond, Caey, geoefend om te kunnen wandelen met de hondekar. Je zou dat moeten zien. Caey aan de leiband in mijn linkerhand en die kar met de rechter; en zo maak ik dan een wandeling van zowat 20min.
Ik doe dat wel in een rustige buurt. Het werkt wel goed, want Caey vertoont elke dag minder en minder angst. Het inspannen zelf zal nog wel enkele weken duren.
Als hij het heel plezierig gaat vinden, mag hij later mijn sheltie(heet Sanne) vervoeren. Die heeft toch pech met de rechterknie; is enkele maanden geleden geopereerd maar ze blijft mank lopen.
Ik hoop dat het niet teveel gaat regenen de komende dagen; anders zal het oefenen bemoeilijkt worden.We zien dan wel.

Little Eagle(Kris) :-O
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: tuinman op 09 februari 2005, 22:03:40
wil wel een foto zien nu hoor jij met je honden en d eslee
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 09 februari 2005, 22:18:35
Het is geen slee hoor, Tino. Een doodgewone kar op twee grote wielen waar ik mijn hond kan inspannen. Doch een slee zou ook wel kunnen, maar niet zoals bij de Huskies. In Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk trekken de honden in de winter een slede voort. En die honden hebben er echt plezier in. [y]

Wat die foto betreft: ik kan daarmee nog niet goed overweg. Ik heb trouwens maar een simpele pc. Maar als mijn vader eens zo goed zou willen zijn om digitale foto's te maken, dan zal het eenvoudiger zijn om er eentje door te sturen via internet. Zeker wanneer ik dat mag doen vanop zijn pc. ???

Maar dat moet ik dan eens vriendelijk vragen op het gepaste moment. :-X

Little Eagle(Kris) :D
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: FaTaL op 17 februari 2005, 16:19:13
Wij mogen geen kat of hond van mijn vader  :'( , omdat hij daar allergisch voor is. Het is niet zo erg maar hij heeft geen zin om elke dag oogdruppels e.d. in te doen.
We hebben vroeger (net of ik zo oud ben  ;D) wel een hond gehad, hij was alleen heel vals. Daarna 2 konijnen: Jip en Jim, maar daarna Jip en Janneke omdat bleek dat de ene zwanger was  ??? :o :P.
Daarna weer een hamster (druk hè) die, toen we hem net hadden, "zogenaamd" geen tanden had maar hij beet dus wel een snee in mijn vinger  :D. Hij heette trouwens Sera (mijn broertje was fan van Platvoet, die dinosaurus).
En als laatste een parkiet, Kareltje, die ik kreeg van mijn ouders toen ik 5 jaar werd. Hij leefde totdat ik 11 was en uit school thuis kwam. Toen was hij overleden, daar heb ik wel een paar traantjes om gelaten omdat dat eigenlijk het enige huisdier was waar ik echt om gaf, omdat we hem al zolang hadden. Het was de weken daarna ook echt stíl in huis  :'(.

Dat waren dus mijn huisdieren. Ik zou zelf graag nog een hond willen waarmee je echt kan spelen. Een Jack Russel bijvoorbeeld, die had mijn tante ook. Maarja ik neem er later dan wel een als ik het huis uit ben  ;D.

Groetjes Mark
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 17 februari 2005, 21:41:57
Zo heb ik het ook moeten doen. Pas toen ik mijn eigen huis gekocht had, mocht ik denken aan een eigen hond. We gingen wel met heel het gezin heel veel kamperen vroeger. Ik begrijp mijn ouders dus best dat ze hun handen meer dan vol hadden aan hun elf kinderen.

Ik had al héél snel zelf een hond; een Schotse collie. Een schat van een hond. Maar ze wou niet mee in mijn eigen huis! Toen heeft vader zich over haar ontfermd. Op die manier kwam vader dus toch aan een hond en hij was blij een wandelpartner te hebben. Een collie heeft ook veel aandacht en wandeling nodig. Omdat ik op 10min loopafstand van mijn ouders woon, vond ik het toen niet zo erg. Ik zag mijn hond nog alle dagen en ging er zelfs mee naar de hondenschool. En verder had ik aan mijn ouders een hele goede oppas voor mijn hond.

Mijn collie is bijna 12j oud geworden en het deed verdomd pijn toen zij moest gaan. Het is alsof je je beste kameraad verliest; en dat is ook nog zo!

Maar er zijn anderen in de plek gekomen; heb geleerd dat je geen enkel huisdier door een ander kan vervangen.

Little Eagle(Kris) :-O

ps. die 2 slimme viervoeters van me liggen lekker te maffen! Zalig om naar te kijken. :D
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Jurgen Rinkel op 18 februari 2005, 20:11:50
Wij hebben vanmiddag ons hondje Tommy opgehaald. Hij moest tijdens het eten in de bench maar hij heeft alleen maar geblaft. Dat belooft wat voor vannacht.

Hij slaapt nu in zijn mand, hij is bekaf. Hij viel op mijn schoot in slaap.

Al met al denk ik er veel plezier aan te gaan krijgen.
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: cowgirl alice op 18 februari 2005, 22:00:55
ach, vannacht gewoon oordopjes indoen!
je hebt hooguit morgenochtend boze buren op de stoep!....
wij hadden vroeger thuis de vreemdste huisdieren. vaak vondelingetjes, die mijn vader in het land vond. hij had namelijk een agrarisch loonbedrijf.
zo hadden we eens een eendenkuiken.
Maar we hebben ook een paplam met de fles grootgebracht. We hadden ook eens een geit, hond, kat, konijnen, marmotten(cavia's?). Enz.
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 18 februari 2005, 22:53:21
Hallo Jurgen,

terug uit vakantie? Ik vroeg me al af wanneer jullie hondje zou thuis komen. De eerste dag is blijkbaar al goed meegevallen. Normaal dat ze veel slapen.

Nochthans zijn er uitzonderingen: mijn sheltie sliep de eerste maanden bijna nooit in mijn aanwezigheid. Nu is zij bijna 7j en begint ze wat meer en langer te slapen, terwijl ik in de buurt ben. Ik kan er nu nog erg van genieten wanneer ik haar zie liggen met de ogen dicht. Komt zelden voor; heb de indruk dat zij met haar ogen open slaapt! ::)

Momenteel ligt ze weer op te warmen voor mijn kachel; alsof het een kat is! :-\

Mijn Berner Sennen die ligt al een uur te snurken; die doet het net andersom. Veel slapen en af en toe actief. Hij wordt in juni nog maar 2j.

Schatten zijn het. :-*

Little Eagle(Kris) :-O

ps. geniet van de puppy-periode. :P :D [cl] hopelijk valt het voor de nacht mee!  [y] [y][y]
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Jurgen Rinkel op 19 februari 2005, 20:37:57
Viel gelukkig mee. Even blaffen maar hij was zo moe, dat hij al snel stopte.

Vanmorgen was het lastiger. Ik was al om 6 uur wakker om te werken. Liet ik Tommy gelijk zijn behoefte doen. Daarna ging ik eten en ging hij terug in de bench. Toen heeft hij een hele tijd geblaft. Maar we zullen wel zien, is ook een kwestie van goed opvoeden. Gaan we ook maar snel mee beginnen. Hij is al tien weken oud, normaal komt een hondje met acht weken bij je.

En cowgirl Alice, cavia's worden vaak marmotten genoemd. Dat is verkeerd, want marmotten zijn in de Alpen levende eekhoorns met een staart. Er zijn wel meer verkeerde namen voor cavia's: Waterzwijn in België, steenrat in Duitsland en Guinees Biggetje (guinea pig) in Engeland.
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: cowgirl alice op 19 februari 2005, 21:24:03
precies, daarom schreef ik het al zo.
toendertijd (eh...wat klinkt dat oud!) had iedereen het over marmotten. maar het waren gewoon cavia's. we hebben heel wat nestjes gehad.
mijn doggies (broer en zus van 3 en 2 jaar ) zijn 's nachts gelukkig stil. helaas vinden ze het wel nodig om tegen alles wat aan de deur komt enzo te blaffen.(overdag) we hebben al van alles geprobeerd. ik heb allerlei cursussen bij de hondenschool gedaan. met de oudste heb ik even aan breitensport gedaan. heel leuk, helaas niet te combineren met de wisselende werktijden van mijn man.
gaan jullie ook met hem naar school?
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Jurgen Rinkel op 19 februari 2005, 21:27:18
We denken van niet, ik wil wel wat aan hondensport doen, hij is er intelligent genoeg voor. Zal wel afwachten wat mijn ouders willen.
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 19 februari 2005, 21:47:42
Jurgen, ik ben blij dat die eerste nacht zo goed is meegevallen. Het zal verder ook nog meevallen hoor! Veel succes en vooral veel vriendschap toegewenst met Tommy. :D

Little Eagle(Kris) :-O
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 22 februari 2005, 01:51:43
Ik heb eigenlijk een probleem met mijn kippen!
Er zit één haan teveel bij. ???

Verleden jaar is er met pasen één haantje geboren. De drie andere kuikens waren gelukkig hennen. De jonge haan is nu bijna een jaar oud. In het begin ging alles nog redelijk, maar vader-haan duldt zijn zoon hoe langer hoe minder.  :'(

Ik weet het, hij zou er niet bij mogen blijven. Maar ik had gedacht dat elke haan wel genoegen zou nemen met drie kippen. Maar nee, vader eist ze alle zes op! ;)

Ik wou die jonge haan kwijt op een kinderboerderij, want het is een hele lieve. Maar niemand wou de arme stakkerd. Vandaar dat hij nog steeds bij mij zit. 't Is vreemd hoe je eigenlijk gehecht raakt na een tijdje aan zo'n vogel.

Little Eagle(Kris) :-O

ps. zeg nu aub niet dat ik hem moet dood doen en in de pot, want dan . . . >:( >:( >:(
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: tuinman op 22 februari 2005, 10:26:33
een haan eetje niet op
alleen hennen eetje op zet zoals een beer/mannetjes varken

maar is toch wel het beste om um koud temaken
anders word hij doodgemaakt door zijn vader
weggeven is beter en leuker maar ja dat kan blijkbaar niet
graaf een grote kuil doe um daar in kruis er bij als aandenken ja klinkt heel hard maar 2 hanen op 6 kippen is gewoon te veel
de verhouding was altijd 1 op 7 meende ik

heb ooit nog eens bij een kippen boer gewerkt
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Jurgen Rinkel op 22 februari 2005, 17:32:11
Ik kom wel eens in een restaurant waar haan op de menukaart staat.

Je kan ook meer hennen kopen, hoeft hij ook niet 'koud gemaakt' te worden. Maar dat gaat wel wat kosten...
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: tuinman op 22 februari 2005, 18:04:54
o als jij het zegt jurgen dan zou het wel zo zijn

ja extra hennen is ook wel een idee maar dan nog gaan ze vechten dat is de natuur van het dier
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Don Esteban op 22 februari 2005, 18:24:14
jurgen, klopt.
Half haantje met frites, lekker.

Ik kan mij dan wel voorstellen dat je niet eerst een van je eigen lievelingsdieren slacht.
Dus Little Eagle, meer hennen (ongeveer 9, volgens Tino) zou de beste oplossing zijn.

je kan altijd je eieren verkopen aan buren en kennissen.

Ook ik heb nog wel eieren te koop, je kan ze kopen per 75.
levertijd ongeveer 11 weken, ik namenlijk maar 1 kip.


Anko :D
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: tuinman op 22 februari 2005, 19:03:57
ja en dan komt ie nog in de rui
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Don Esteban op 22 februari 2005, 20:26:33
iets langere levertijd.

Jammer


Anko :D
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: tuinman op 22 februari 2005, 20:55:13
maar anko je bedoelt toch niet je vrouw?? ;D ;)
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 22 februari 2005, 22:47:28
Ik kom wel eens in een restaurant waar haan op de menukaart staat.

Je kan ook meer hennen kopen, hoeft hij ook niet 'koud gemaakt' te worden. Maar dat gaat wel wat kosten...
Hoe uitzichtloos een situatie soms ook is, ik geloof steeds weer dat er wel een oplossing komt. Het gekke is dat die jonge haan wel mee in het slaaphok mag. Gelukkig maar met dit weer.

Meer hennen zou een mooie oplossing zijn, maar mijn tuintje is daar net iets te klein voor vrees ik.

Opeten, daar is zeker geen sprake van! >:( >:( >:(Zo'n lief ventje eet je toch niet op; figuurlijk misschien wel! :grin: :-*

Ik zie nog wel, vraag het nog wel eens in de lente aan de een of ander. Misschien via internet?! ;) :grin: ;)

Little Eagle :-O
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: tuinman op 22 februari 2005, 22:50:51
hoe groot is die tuin van jou dan?

er kunnen 5 kippen in een hoje van 50cm breed

was de norm niet 10cm perkip maar dat is een leg batterij een kip moet eigenlijk kunnen rond scharrelen
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Jurgen Rinkel op 23 februari 2005, 10:33:17
Ik heb ooit eens handtekeningen ingezameld tegen legbatterijen. Heeft wel wat geholpen, over een paar jaar zijn ze verboden. Ik ben tegen de bio-industrie. Mijn moeder ook een beetje, maar ze koopt helaas geen scharrelvlees.
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 23 februari 2005, 12:51:23
Waarom moeten dieren op zulke schaal gekweekt worden voor de mens? Men zegt steeds dat zoiets economisch verantwoord is. Dikke zever. De mens is teveel verwend geweest en nu moet alles maar kunnen; als het maar geld opbrengt.
Hoeveel mensen zouden echt beseffen dat wij hier op de aarde niet zouden kunnen leven zonder plant of dier? Andersom zou best kunnen: plant en dier zou veel beter kunnen overleven zonder onze bemoeienissen.
Waarom moeten er pelsdieren gefokt worden? Vroeger had men niks anders om zich warm te kleden. Nu zijn er genoeg middelen die de pels vervangen. Laat die fokkers ermee ophouden; deze mensen zijn snugger genoeg om een andere zaak op te bouwen.

Iets anders: mijn ouders krijgen de laatste tijd geregeld bezoek van woelmuisjes. Erg schattig om zien, maar ... in huis is niet zo aan te raden. Ze laten zelfs hun sporen na boven op de kasten. Ik heb er al enkele gevangen in een muizenval. Dan laat ik ze ver genoeg vrij in de natuur. Waarom ze dood doen? Met welk recht? Die diertjes zouden niet binnenkomen moesten ze niet telkens weer verjaagd worden door de vele verkavelingen hier in de buurt. Alle akkers achter mijn ouderlijk huis zijn nu zo goed als vol gebouwd. Waar moeten die diertjes die in het veld leefden naartoe?

Little Eagle :-O
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: tuinman op 23 februari 2005, 13:17:29
het draait alleen om geld de boeren willen wel anders maar kunnen niet anders
en er is nog genoeg ruimte voor de muis hoor
maar ze moeten niet alles versnipperen laat een duidelijk stuk groen over voor de natuur
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 01 maart 2005, 17:15:45
Hallo Jurgen, hoe gaat het ondertussen met Tommy?! ::) ;) :D

Little Eagle(Kris) :-O
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Jurgen Rinkel op 01 maart 2005, 19:02:43
Goed, hij is wel erg druk. Hij luistert ook niet naar mijn vader. Hij wordt al wel zindelijk. Ik heb me gisteren ingeschreven voor een basiscursus opvoeding.
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: tuinman op 01 maart 2005, 19:03:14
is de slee al uit het vet kleine arend????
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 02 maart 2005, 00:27:44
Goed, hij is wel erg druk. Hij luistert ook niet naar mijn vader. Hij wordt al wel zindelijk. Ik heb me gisteren ingeschreven voor een basiscursus opvoeding.
Dat is nog eens tof. Samen naar school. Hij zal het wel leren hoor. Hij is natuurlijk erg speels en nog zo jong. Als je maar duidelijk laat weten wat jij wel en niet wil. Duidelijke afspraken; dat heeft een hond veel liever dan de ene keer mag dit wel en tien minuten later mag het weer niet.

Ik wens je er alvast veel succes mee. [y]

Little Eagle(Kris) :-O

ps. nee, Tino ik heb zelfs geen slee; er moet eerst dringend verse sneeuw vallen! ???
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: tuinman op 02 maart 2005, 10:28:57
foei wel huskey honden maar geen slee dat kan niet

kom naar nederland


25 cm sneeuw maar nog niet bij onns
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 02 maart 2005, 21:54:43
Hallo Tino, ik heb géén Husky, wel een Bernersennenhond. Die is nog groter dan een Husky. Een Berner trekt ook, maar gewoonlijk geen slee. Dat kan wel al eens in Oostenrijk gebeuren, maar dan met heel ander types van sleeën.

Op 12 maart zal ik eens foto's meebrengen, dan kun je je daar een idee van vormen.

Little Eagle(Kris) :-O
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: tuinman op 02 maart 2005, 23:46:41
o dan was ik helemaal in de war dacht dat je een huskey
had maar je hebt een bernersenner is toch een zwarte hond met op zijn buik en wat ornje bij zijn snoet?
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 04 maart 2005, 22:26:42
Ja, Tino. Je hebt nu de juiste hond voor. Ik moet zeggen dat die Berners ook héél erg veel van sneeuw houden. Ze hebben er ook een goede wintervacht naar. Mijn Berner Sennen wordt zo zot als een achterdeur als hij in de sneeuw kan lopen. Dan is er in de tuin geen houden aan; sneeuw is ook zo verschrikkelijk glad. :o

Mijn Berner, de Caey, smult van de sneeuw alsof hij een slagroomtaart aan het verslinden is. Is erg dom van hem, want dat werk enorm stimulerend op zijn darmen. ???

Mijn sheltie heeft ook een dikke vacht, maar zij verkiest toch vlak voor de kachel te gaan liggen. Zij is dan ook onder de poezen groot gebracht. Dat merk ik er dikwijls aan. Ze probeert de katten na te doen door op dezelfde plaatsen te willen vertoeven. Dat is soms nogal moeilijk, gezien een kat erg hoog kan springen. :grin:

Little Eagle(Kris) :P
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: tuinman op 05 maart 2005, 10:38:16
dolle boel dan laat die hond maar lekker zijn gang gaan
is ie later lekker rustig in huis
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 06 maart 2005, 00:29:39
Ik vind het wel erg dat er zo weinig sneeuw is gevallen maar de honden vinden het zo ook al fijn. Die amuseren zich opperbest.  [cl]

Gisteravond had mijn sheltie haar staart bijna verbrand aan de kachel. Het betreft een toestel dat met aardgas verwarmt. De glazen deur was zo heet, dat ze een deel van haar mooie pluimstaart heeft geschroeid. Gelukkig was ik er vlakbij en heb haar snel weg getrokken. Sanne wist nergens van. Die had natuurlijk niks gevoeld! ::) Gelukkig heeft ze genoeg haar!

Little Eagle(Kris) :-|
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 07 maart 2005, 21:39:39
Vanavond naar de hondenschool geweest met de Berner Sennenhond: de Caey. Hij krijgt elke week 'klikker' training. Zodra hij uit zichzelf iets positiefs doet, hoort Caey een klikkend geluid en krijgt hij een beloning. Hij kent dat onderhand al zo goed, dat hij zijn best wil doen van zodra ik dat klein 'klikkertje' boven haal en aan mijn hals hang. Hij heeft echt wel zijn best gedaan; hij is er moe van en slaapt momenteel goed! [cl]

Little Eagle(Kris) ;)
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Neviathien op 11 maart 2005, 17:52:21
Wel op een verkeerd tijdstip hoor.... dan komt Spiderman ook  :b
Titel: Re:Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 11 maart 2005, 20:59:09
CRUFTS!
zondag de Working dogs (bernersenner, st. bernard etc; veel pluis!)
Dat moet ik onthouden! Ik zal het moeten opnemen op video. Zelf heb ik geen tv maar bij mijn ouders kan ik altijd iets programmeren wanneer er iets speciaals te zien is. Ik kijk verder niet veel tv en dan is een abonnement op de kabel weggegooid geld.

Mijn verkoudheid is precies al wat beter door de weldoende rust, maar ik zal toch maar thuis blijven. . . ???

Little Eagle(Kris) :b
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 21 maart 2005, 16:18:43
Ik heb vorige week wel gekeken naar Crufts, maar het was nogal langdradig. Maar héél even een Berner gezien. De Shelties lieten zich meer zien.

Met dit mooie weer nog eens een speciale wandeling gemaakt met de Caey(is de Berner). Hij is nog steeds aan de kar aan het wennen. Hij wandelt dan links van mij en de kar hou ik dan om te beginnen in mijn rechterhand. Geleidelijk aan laat ik de kar wat dichter bij Caey meebollen en na een tijdje wandelt meneer dan rustig mee. Maar ik doe ondertussen wel al het werk! :-\
Met heel veel geduld zullen we er wel geraken. En ja, als het echt niet lukt, dan is dat zeker nog geen ramp.

Moet sebiet met hem naar de les. Hoop dat hij de meisjes met rust laat . . .  :-X :-*

Little Eagle(Kris) ;)
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 21 maart 2005, 23:13:38
Ik was moe en wou eerst niet gaan naar de les, maar ben blij dat ik heb doorgebeten. Caey heeft het goed gedaan en dat betekent dat ik het ook goed heb gedaan.

Eén ding moet ik wel nog anders doen in het vervolg: mijn gsm afzetten of weggooien. Ik kan er niet tegen dat ik daardoor gestoord wordt op een moment dat ik me aan het concentreren ben op iets belangrijks.

Little Eagle(Kris) ;)
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 24 maart 2005, 11:44:23
Zoals jullie misschien nog wel weten heb ik in de tuin kippen rondlopen. Ze kunnen niet weg omdat er een hoge draad is gespannen. Toch is er een jonge haan ontsnapt, waarvan ik tot over twee weken dacht dat hij een zij was. Hij krijgt nu pas zijn kam enz. En hij wou zeker ook kraaien, wat die volwassen haan als baas niet kon goedkeuren; ik zit dus met een derde haan opgescheept.
Probleem is dat ik zoiets niet kan dood doen. :(

Misschien kan ik hem straks bij vrienden achter laten? :(

Hij heeft bij mijn buren enkele dagen vrij rond gelopen en dat stond hem wel aan. Maar dat kon niet blijven duren daar.

Little Eagle(Kris) :D
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: tuinman op 24 maart 2005, 15:36:49
breng um naar d ekinderboerderij
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 24 maart 2005, 21:41:37
Hewel, zijn pluimen zijn gekortwiekt. Hij zit weer bij zijn eigen volk. Heb hem nergens kwijt geraakt. Ook niet op een kinderboerderij. ???

Maar zijn soortgenoten bleven rustig. Voorlopig zal het nog gaan. Dan heb ik nog even de tijd om een andere plek te zoeken voor hem, want ik geloof nooit dat het goed zal blijven gaan. :-X

Little Eagle(Kris) [y]
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 02 april 2005, 10:22:05
Alles weer prima in orde in mijn kippenren. Die jonge haan weet zich best aan te passen aan de situatie. Af en toe krijgen de twee zonen nog eens te horen van vader, de grote baas, dat ze zich niks in hun hoofd moeten halen. ??? ;D
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 08 april 2005, 17:08:45
Bij de kippen en de hanen is alles wonderwel prima in orde. Had dat eerlijk gezegd anders verwacht, maar zo is het dus beter.
Sebiet vertrek ik naar mijn vrienden om daar te gaan babysitten. Eigenlijk moet ik zeggen 'dogsitten'. Ik ga op hun honden letten terwijl ze naar een familiefeest moeten. De jongste van de twee golden retrievers is nogal een zemelpees en pruts veel aan zijn poten. Dan krijgt hij wondjes die ontsteken en gaat hij nog meer likken en knabbelen. Daarom is het beter dat er iemand is die regelmatig eens kan zeggen dat hij moet ophouden.
Weet nog niet of ik de mijne zal meenemen. Gaat wel hoor, maar dan is het iets drukker daar in huis.

Tot morgen dan waarschijnlijk!

Little Eagle(Kris) ;)
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Jurgen Rinkel op 10 april 2005, 17:24:04
Geslaagd!

Vrijdag hebben Tommy en ik examen gedaan voor de gehoorzaamheidscursus en we zijn geslaagd!

Hij deed alles goed, alleen de aandacht voor de baas en het afliggen konden wat beter. Het miezerde vrijdagavond een beetje. Toen ik Tommy naar de auto bracht begon het te waaien. Gelukkig na het examen, in de regen wil Tommy niks. De groep na mij had het denk ik wel wat moeilijker.

Ik wil wel doorgaan met een vervolgcursus, mijn moeder vindt dat ook wel goed. Misschien gaan ik nog iets van behendigheid of een andere hondensport doen.
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Jurgen Rinkel op 10 april 2005, 18:32:15
Ik zie ook veel mensen waarvan ik denk: die hadden een cursus kunnen gebruiken. Honden die aan de riem trekken en daar eigenlijk nog voor beloond worden ook.

Omdat wij een klein hondje hebben vindt iedereen het zielig of onnodig dat wij op cursus gingen. Ik ben blij dat we het gedaan hebben.

Dat weglopen kan gebeuren, als hij maar weer terugkomt als hij geroepen wordt, dat vind ik belangrijker. Wij hebben een jachthond die snel afgeleid is (komt ook doordat hij een pup is!) daarom gaan wij het 'komen' ("hier!") veel oefenen.

Je kunt altijd nog een vis nemen, Miss ;D of anders een naakthond!
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 10 april 2005, 23:11:56
Een dikke proficiat hoor Jurgen. Het is altijd een hele prestatie om met een Jack Russel zoiets te bereiken. Ik ben gelukkig in jouw plaats! ;D

Ik ben nu bezig met mijn Berner Sennenhond. Hij is een reu, heeft heel wat gewicht en kracht mee en dan denkt hij zomaar baas boven mij te kunnen zijn. Maar dan is hij wel verkeerd. Op school leren ze me nu enkele eenvoudige principes aan hoe het een en ander in zijn werk gaat in een wolvenroedel. Morgen ga ik nog eens terug naar die aparte lessen en weet ik misschien meer te vertellen. Het helpt in elk geval grandioos bij mijn Berner.

Mijn Sheltie is bijna 7j en denkt dat ze volleerd is. ;DHet arme schaap heeft op 1-jarige leeftijd veel tegenslag gehad; ze werd toen aangevallen door een Pitt-Bull Terrier. Ik mocht al van geluk spreken dat ze het er levend heeft van af gebracht. Het heeft toen wel twee weken geduurd eer ik mijn hondje een beetje mocht kammen. Elke vreemde hond boezemt haar enorme angst in. Met heel veel geduld heb ik op school nog één en ander bereikt. Ze kon alles heel goed, alleen durfde ze niet van mij weg te gaan. Daardoor heeft ze nooit haar brevet kunnen halen. Maar het is een echt schatje. Echt zoiets zoals Miss Arendsoog zou willen hebben. Jammer dat ze er zo allergisch voor is. ???
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Jurgen Rinkel op 11 april 2005, 16:40:31
Volgens mij worden hier dingen door elkaar gegooid, ik heb namelijk geen Jack Russel! Mijn moeder vind dat vreselijke honden. Die komen er bij ons niet in. Wij hebben een Cavalier King Charles Spaniël (een beste mond vol) Ik zal binnenkort eens een foto posten!

Het is vaak zo dat kleine hondjes stouter zijn dan grotere. Zij kunnen vaak meer en mogen dat dan ook. Zo kan een klein hondje op de bankleuning liggen, moet een Duitse dog eens proberen!
Als een hond op de leuning ligt, is hij op ooghoogte met zijn baas, iets dat niet goed is. Hij zal hierdoor denken dat hij even belangrijk als, zo niet belangrijker dan, zijn baas is!
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 11 april 2005, 23:42:38
Volgens mij worden hier dingen door elkaar gegooid, ik heb namelijk geen Jack Russel
Natuurlijk, je had dat al eens geschreven. Ik zal het maar wijten aan ouder worden zeker?! Hoe kon ik dat vergeten?! Een vriendin van me heeft ook King Charles Spaniel. Een hele lieve en erg leergierige hond.

Ik merk dat je er al héél veel over weet. Mijn hoed af voor je doorzettingsvermogen Jurgen! Doe zo voort; ik voel dat je nog ver kan raken met je Tommy. Enkel oppassen dat hij nooit wordt aangevallen door een grotere hond, zoals met de mijn is gebeurd. Zelfs op de hondenschool moet je alert blijven, want daar lopen soms erg nonchalante eigenaars rond.

Little Eagle(Kris) :-[
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 18 april 2005, 06:27:26
Vanaf vandaag zullen mijn honden er ook vroeg uit moeten. Niet dat zij dat zo erg vinden. Ze hebben het toch al goed gedaan. Ik denk dat ik met een gerust hart kan gaan werken.

De kippen heb ik ook moeten wakker maken. Die slapen tegenwoordig op het dak van hun hok. Dat is een teken dat het niet geregend heeft vannacht.

Mijn hondjes hebben het prima gedaan hoor!
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 22 april 2005, 23:09:24
Ik weet niet of het volgende nieuws ook in NL werd uitgezonden. Gisteravond werd in België een man aangevallen door een Pitt-Bull. Die hond hoorde toe aan een man die bezopen was en zijn hond niet meer onder controle had. die hond liep ook rond zonder leiband.

Het slachtoffer moet lelijk toegetakeld zijn in de hals en zijn gezicht. Die man gaat nog heel veel pijn tegemoet, neem dat gerust van mij aan.

Omdat de eigenaar weigerde zijn hond onder controle te brengen, hebben agenten uiteindelijk de hond neergeschoten. Het was eerst zo erg dat niemand bij het slachtoffer kon, omdat die hond er gewoon niemand bijliet.

Dan kan je moeilijk die agenten kwalijk nemen dat ze voor die drastische oplossing moesten kiezen. Hopelijk let men erop dat die kerel niet direct weer zo'n hond aanschaft.

Met heel dit gebeuren moet ik weer aan die geschiedenis denken met mijn hondje. Dat werd immers ook aangevallen door dat soort hond. Weerom besef ik dat ik enorm veel geluk heb gehad toen. Mijn hondje leefde nog en ik werd geeneens gebeten.

Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: cowgirl alice op 25 mei 2005, 19:18:46
Wauw, op verjaardag bij een hond! ;D
Sst, niet te hard zeggen, straks horen die twee van mij het nog en willen ze ook een eigen partijtje! :-\
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: tuinman op 25 mei 2005, 23:00:56
Ga vanavond naar een verjaardag bij vrienden: hun hond wordt 2. ;D


 ??? ??? ??? ???


uhhh ja nee ik zeg niks is wel duidelijk dnek ik
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Don Esteban op 26 mei 2005, 00:05:57
Ik weet niet of het volgende nieuws ook in NL werd uitgezonden. Gisteravond werd in België een man aangevallen door een Pitt-Bull. Die hond hoorde toe aan een man die bezopen was en zijn hond niet meer onder controle had. die hond liep ook rond zonder leiband.

Het slachtoffer moet lelijk toegetakeld zijn in de hals en zijn gezicht. Die man gaat nog heel veel pijn tegemoet, neem dat gerust van mij aan.

Omdat de eigenaar weigerde zijn hond onder controle te brengen, hebben agenten uiteindelijk de hond neergeschoten. Het was eerst zo erg dat niemand bij het slachtoffer kon, omdat die hond er gewoon niemand bijliet.

Dan kan je moeilijk die agenten kwalijk nemen dat ze voor die drastische oplossing moesten kiezen. Hopelijk let men erop dat die kerel niet direct weer zo'n hond aanschaft.

Met heel dit gebeuren moet ik weer aan die geschiedenis denken met mijn hondje. Dat werd immers ook aangevallen door dat soort hond. Weerom besef ik dat ik enorm veel geluk heb gehad toen. Mijn hondje leefde nog en ik werd geeneens gebeten.In Nederland als je met een dusdanige hond loopt, ben je verplicht om het dier en een muilkorf te laten dragen en om het dier te laten steriliseren.
Dit was na aanleiding van diverse bijtgevallen.


Anko :D
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 26 mei 2005, 00:12:01
In NL zijn ze daar niet zo laks mee. Hier wordt er veel gezegd, maar weinig gedaan. Ondertussen is er zelfs een mevrouw door haar eigen pitt-bull gebeten in haar arm. Mogelijk een amputatie; hond werd ter plekke afgemaakt.

Dat is noch voor die hond, noch voor de mens een leven. Je moet als mens eerlijk blijven tegenover je huisdier. Tenslotte mag je niet vergeten dat je een verantwoordelijkheid te dragen hebt. Veel mensen vergeten dat maar al te graag, maar de gevolgen zijn soms desastreus.

In België zal men het nooit leren; dan heb ik het over de politiekers.

Little Eagle :-|
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 11 juni 2005, 23:47:39
Mijn honden waren wel erg tevreden toen ik iets voor half twaalf thuis kwam. Maar ze zijn braaf geweest.

Mijn Berner Sennenhond is begin deze week verjaard en mocht dan twee kaarsjes uitblazen. Momenteel staat hij hier bij mij te flodderen(aandacht vragen). Hij is echt een schat geworden.

Ik heb ook nog een kat, nl een ros katertje dat twee dagen terug is verjaard en reeds de gezegende leeftijd van 17jaar heeft bereikt. Vorige week had hij last van wat hoge bloeddruk en daar neemt hij nu medicatie voor. 't Ja, het is dan ook een 'gouwe'. De laatste kat in een hele lange rij en bovendien houdt hij mijn moeder de hele dag gezelschap. Zo genieten die samen van hun oude dag. Die kater ligt de godganse dag bij moeder op schoot. En genieten dat hij dan doet. Heel mooi om zien. ;)

En nu maar gaan slapen want ik ben moe van die uitstap naar NL ;D :z :-|
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 20 juni 2005, 17:13:35
Vandaag was het zo mogelijk nog heter dan gisteren.

Kunnen we eens proeven van de hitte waar zo dikwijls sprake van  is in de Arendsoogboeken. ;D

Maar het wordt wel moeilijk voor de huisdieren; vooral voor die met heel veel pels. Gelukkig voor mijn honden gedragen zij zich voorbeeldig en mogen ze tijdens mijn afwezigheid overdag in de woonkamer verblijven. Maar enkel wanneer het zo warm blijft.

Normaal zou ik op maandag naar de les gaan met de Berner Sennenhond, maar deze blijft liever in zijn 'luie zetel', heeft hij zojuist gezegd. ;)

Daarenboven kan het baasje ook wat extra rust gebruiken, na een hele dag hard werken in deze hitte.

Little Eagle :D
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: tuinman op 20 juni 2005, 17:45:21
woef woef woefwoef

woef


Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 24 juni 2005, 22:44:37
Het is nu al een hele week lang zo heet. Nu begint de Caey, dat is mijn Berner Sennenhond,die met zoveel pels, last te krijgen van die hitte.

Ik heb wel medelijden met hem. Maar goed, hij is toch zo clever om stilletjes te blijven liggen. Behalve wanneer hij zijn beste vriendinnetje ontmoet.

Vanaf zondag geven ze hier minder warm weer; zo'n 25°C. Maar dan zal het nog een tijdje duren eer het binnen afkoelt. Het blijft buiten veel te warm. Ik beklaag heel wat dieren waar de mens verantwoordelijk voor is en niet goed zorgt voor drinkwater of afkoeling.

Little Eagle :-|
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: tuinman op 30 juni 2005, 15:32:02
mooie hond kris
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 30 juni 2005, 17:31:26
Bedankt Tino, ik zal het hem zeggen hoor! ;D
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: tuinman op 30 juni 2005, 17:39:56
hij kijkt wel heel erg verlangend heb je um koekje beloofd ofzo als ie braaf bleef zitten  ;D ;D ???
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Jurgen Rinkel op 30 juni 2005, 18:06:52
Ook maar even een paar fotootjes van onze Tommy.
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: tuinman op 30 juni 2005, 18:49:46
die moet nog groeien  :o
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Jurgen Rinkel op 30 juni 2005, 20:36:16
Het is een klein ras. Hij groeit niet zoveel meer.

Vandaag stond een stukje in de krant over het leukste hondje van Nederland. Dat was van hetzelfde ras.
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: tuinman op 30 juni 2005, 20:43:01
o is zo'n uitvoering op korte poten

enfin alles beter als een poedel
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 30 juni 2005, 21:50:50
Ik heb een vriendin en die heeft net zo een hondje. Die zal erg blij zijn dat te horen.

Het blijken wel erg slimme hondjes te zijn. Ze leren snel en zijn enorm aardig.

Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 02 juli 2005, 12:46:52
Hallo Miss Arendsoog,

ik heb nog een ander pluizig hondje, mijn sheltie. Heel erg lief hondje, maar heb nog geen afbeelding die ik op het forum kan gebruiken.

Misschien kan ik eens foto's meebrengen bij een volgende ontmoeting. Tenminste als jij dan nog in het land bent?

Jammer toch van je allergie!
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 27 december 2005, 10:07:41
Hallo iedereen, sedert mijn vriend bij me woont heb ik er een derde hondje bij. Het is een Jack Russell en komt uit het dierenasiel. We weten absoluut niet wat dit hondje allemaal heeft meegemaakt. Wat ik wel weet is dat hij absoluut niet overeenkomt met mijn Berner Sennen. Beiden zijn mannelijk en de kleinste wil absoluut baas zijn. Caey, mijn Berner, geeft daar niet zoveel om. Zolang Jefke maar van de Sanne afblijft. Dat is dan weer mijn sheltie, een teefje.
Jefke is ook enorm jaloers omdat mijn vriend heel goed overweg kan met mijn Berner.
Jefke is nu al twee maanden bij mij thuis. Hopelijk betert het op een keer toch nog wat, want soms is het niet te doen.

Maar . . . moeilijk gaat ook!
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 19 september 2006, 12:21:27
Jefke is nog steeds bij ons thuis. Het is al moeilijk geweest voor hem. Tot twee keer toe heeft hij naar mijn vriend,notabene zijn eigen baas, goed gebeten. Eén keer ook naar Sanne, mijn kleine Sheltie. Dat kwam wel door een misverstand i v m eten.
Jefke komt uit het asiel en daarom geven we hem wat meer krediet. We weten nu ook hoe hij gaat reageren en hij verblijft veel in een kleine kennel in huis; zijn eigen nestje waar hij zich goed voelt. Af en toe zijn er nog eens problemen met de Caey, mijn Berner Sennenhond. Die is hier de hoogste in rang en dat moet nog regelmatig aan Jefke zijn verstand worden gebracht.

Buiten de honden is ons dierenrijk nog vergroot met twee kouwen, die onlangs zijn uitgevlogen. Mijn vriend had ze gevonden bij de afbraak van een gebouw. Af en toe hoor en zie ik ze hier nog wel eens. Misschien komen ze tijdens de winter weer in de tuin?

Een maand geleden heeft Johan een python overgekocht van een vriend.Dat is een wurgslang die momenteel anderhalve meter lang is. Het zou de braafste slang zijn ter wereld. Maar je hebt er niks aan; zo'n dier beweegt bijna niet en moet bovendien een levende prooi hebben om op te eten. En dat laatste vinden we wel moeilijk.

Vorige week heb ik dwerghamsters gekocht. Een koppel om mee te kweken en dan nog een derde welke  we bij de slang hebben gezet als prooi. Ze heeft dat diertje na een half uur eindelijk gepakt. Maar of ik dat nog een keer ga kunnen doen weet ik niet hoor.
Tenandere, ik denk dat die slang zich hier niet thuis voelt. De honden blaffen regelmatig en zo'n slang moet heel veel rust hebben, anders raakt ze gestresseerd en eet ze niet meer.

Ik hoop maar dat mijn vriend Johan inziet dat hij die slang beter weer doorverkoopt aan een vriend die toch is geïnteresseerd.

Genoeg geweeklaag nu,
vele groetjes aan iedereen :) ;) :D
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 04 oktober 2006, 21:24:46
tja, de slang is er nog steeds

ze heeft ondertussen een tweede dwerghamster op

blijkbaar lust ze geen muizen

gisteren heeft ze haar vel afgeworpen

misschien was ze daarom kieskeurig?

tijdens een vervelling eten slangen nauwelijks . . .

giseren hebben we er een dwergkwartel bij gezet

weer niks, nog steeds geen honger

en onze dierentuin groeit maar aan . . .

verder alles ok hoor met onze huisdieren [y]
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 06 oktober 2006, 20:27:23
Deze nacht was de slang erg actief. Het leek me alsof ze op verkenning ging om een prooi op te sporen.
Dit heb ik kunnen zien omdat ik onwel was geworden en naar het toilet moest. Had ik me beter gevoeld, dan zou ik die kwartel er hebben bijgezet, maar dat was teveel gevraagd.

Deze avond dan maar geprobeerd. De slang was wel geïnteresseerd, maar deed erg onwennig tegenover het vogeltje. De kwartel mocht zelfs ongestraft over de slang heen lopen. Net zoals de muizen voordien. Geen succes dus voor de slang.

We hebben ook een uil, die voornamelijk dode dieren opeet. Tot hiertoe zijn dat enkel muizen geweest. Hup, kwartel erbij en de reactie was ongelooflijk. Beide vogels bekeken mekaar vanop afstand met veel wantrouwen. Na een minuut of tien maakte de uil zich klaar voor de aanval. De eerste keer dat hij zelf een levende prooi zou vangen; hij wist niet dat het vogeltje zou gaan vliegen. Bij de tweede poging had hij direct beet. Zo onfeilbaar! De kwartel was binnen de minuut dood.

Het doet wel zeer aan mijn hart hoor om levende diertjes te moeten zien sterven als voedsel voor andere huisdieren. Er zit nog een dwerghamster apart die we vandaag of morgen moeten voeren aan de slang. Ik moet er niet te lang vooraf aan denken. De slang heeft zo al twee dwerghamsters verslonden en ik heb telkens samen met Johan met spanning en angst toegekeken. Ik geeft toe dat het allemaal erg snel gaat en de prooi telkens snel wordt gedood. Dat stelt me toch een beetje gerust.

 ;)
Titel: Re: Huisdieren
Bericht door: Little Eagle op 31 oktober 2006, 23:12:38
En wij maar proberen om met de hamsters te fokken opdat we goedkoper aan eten zouden geraken voor ons uiltje en voor de slang. Want deze laatste is echt wel een moeilijk geval. Ze lust helemaal geen muizen. Ons uiltje wel, die kan zelfs zijn prooi nog levend vangen ook al eet hij doorgaans dode diertjes.

Ik vind het nog steeds héél erg dat er twee roofdieren in huis zijn gekomen en dat die levende prooien moeten hebben. Dat is vooral voor de slang het geval. Het uiltje, welke we "Tak-Tak" gaan noemen omwille van zijn geroep, lust wel meerdere dingen. Hij krijgt voornamelijk dode dieren die vooraf zijn ingevroren.

Maar om terug te komen op de hamsters. Onlangs heb ik na de dwerghamsters ook nog een koppel gewone hamsters gekocht. Wanneer iemand mij een hele goeie tip kan geven i v m het kweken met deze diertjes, altijd welkom. Tot deze morgen hebben ze buiten gezeten, onder een afdak en beschut van de wind. Omdat men spreekt over vriezen aan de grond vond ik het hoog tijd om hen binnen in huis, in de warmte, een plaatsje te geven.

Afwachten dus.